Praktik på Ernæring- og sundhedsuddannelserne

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Begrundelse for ændringer i uddannelsen
Advertisements

Praktikvejleder træf Tirsdag den 28/
Forankring af projekter Hvad sker der, når et projekt slutter? Aktiv Fritid for alle april 2016.
Opbygning og struktur 10.kl Et center, to adresser Koordineret ledelse Forskelligt udbud Pædagogisk samarbejde Fælles arrangementer.
Projektkonsulent June Højgaard Simonsen Krop & kompetencer Kommunalt kompetenceløft i idræt og bevægelse.
Den pædagogiske assistentuddannelse En uddannelse til fremtiden Oplæg v. Vibeke Nielsen Den 23. juni 2009.
Social- og Specialpædagogik
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
Tværfaglighed – en ny måde at skabe innovative hygiejneresultater på Hygiejne.
”Nye veje til at motivere og aktivere de unge på arbejds- markedet”
Rene b christiansen lektor Forskningsprogrammet for Teknologi Uddannelse Velfærd undervisnings planlægning.
HANDLING OG PLAN1 Kvalitetssystem – indsatser og selvevaluering Krav – ideer fra sidst: Kvalitetssystem udvikles i samarbejde mellem skoler og SIIP Systemet.
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser Mål 1: Flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse Resultatmål.
Søren Smidt UCC  De pædagogiske aktiviteter  De pædagogiske rutiner  Leg og børnekultur.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Netværksmøde for Teamledere aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Onsdag den 10. december 2014.
Skole- og praktiksamarbejdets betydning for elevens læring - i skolen og i praktikken SUSANNE KAJBERG – TEAMLEDER SOSU FYN REILA FROST – UDDANNELSESKOORDINATOR.
Ny chance til alle. ”Den gode histories dag” Kort præsentation: Karen Breumsø teamkoordinator i team 4-5 Jobcenter Varde. Team 4-5 består af 8 rådgivere,
Frivillige og deltagere frem for frivillige og flygtninge.
UDDANNELSESSTRUKTUR FOR SOSU-ASSISTENTER TUP-projekt Social og sundhedsskolerne i Region Midtjylland: Herning, Randers, Skive, Silkeborg og.
Undervisningsdag om borgere med svære spiseforstyrrelser Formål Baggrund Program.
Informationsmøde om 3. semester på BA i Teatervidenskab.
Dagens menu: Behandlingspsykiatri At være elev i psykiatrien
Et pilotprojekt på naturskolen
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Forældre som en ressource i sprogarbejdet:
Grundforløb for voksne
Behov for et servicetjek Fællesmødet 31. oktober 2015
Gymnasiernes samarbejde med eksterne læringsmiljøer
Bilag 2: Oversigt over forløbet
Velkommen til TECHCOLLEGE
Bliv frivillig i Måltidet
Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge?
Ass info dec. 2017/avi/rhe.
Ekspertudvalgets anbefalinger - et forsøg på overblik set med UU øjne
FTF workshop om studieordninger m.m. 11/1-17
Valgfag Valgfri specialefag.
Tro på dig selv - det gør vi
Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU)
Sundhed på 1. Hovedforløb 2013
VELKOMMEN - til møde om praktikken på 3. niveau
Introduktion til 2014 bekendtgørelsen

Inklusion i Folkeskolen
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
MASTER I MUSIKPÆDAGOGISK PRAKSIS
Temadag 2018.
Formål Emne & produktkrav Tidspunkt Aflevering Sygdom & snyd Pjecen
Sund Mund til Byens børn
Regeringens udspil om reform af de forberedende uddannelser ”Tro på dig selv – det gør vi” 31. maj 2017.
Temaeftermiddag onsdag d. 3/1-2018
Undervisningspligten
Geografi Geografi omhandler samspillet mellem mennesker og natur og konsekvenserne heraf, som det kommer til udtryk gennem naturgrundlagets udnyttelse,
Hvad lærte vi af projektet?
Skolebestyrelsens dialogmøde 2008 Kom og mød din skolebestyrelse
Styrket sammenhæng mellem teori og praksis
Teopæd og den afsluttende opgave
SMTTE modellen Sammenhæng Tiltag Mål Evaluering Tegn
Teoriforløbet for SSA elever 3. Skoleperiode Juni 2014
Forberedende ungdomsuddannelse – FGU
[klik og indsæt kommunenavn]
Greve Kommune Parternes ønsker til samarbejde om ny LUP
Mere ansvar til a-kasser Informationsmøde
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Mental sundhed Beskrivelse: Da Socialtilsynet var på tilsyn i august. 2017, blev begrebet ‘mental sundhed’ drøftet. Vi blev optaget af at identificere.
Velkommen Ny Studieordning fra efteråret 2019 Kort introduktion og oversigt i forhold til studieordning Princip fordeling for kliniske undervisnings.
Bekendtgørelse 2016 Studieordning 2019.
Socialtilsyn Nord - Årsrapport 2018.
Undervisningsplanlægning
Konkret bud på lektions/studieaktivitetsplan
Præsentationens transcript:

Praktik på Ernæring- og sundhedsuddannelserne 21-09-2018

Formålet med praktik på ESU Formålet med praktik i uddannelsen er, at sikre en sammenhængende forståelse mellem professionens teori og praksis. Praktikforløb er obligatorisk og tilrettelægges i et forpligtende og tæt samarbejde mellem uddannelsesinstitutionen og praktiskstedet med udgangspunkt i de mål for viden, færdigheder og kompetencer, som skal opnås i løbet af de enkelte praktikforløb (studieordning 2016) 21-09-2018

2. semester: Praksisbesøg HVAD? Pædagogisk praksis (3 uger) HVOR? Praksisbesøget foregår på institutioner eller virksomheder i Danmark eller udlandet. HVEM? Målgruppen kan være børn, unge, voksne, ældre, udsatte….. HVORFOR? At kvalificere den studerende til den lange række af undervisnings- og formidlingsjob, som professionsfeltet rummer. Der arbejdes konkret med egen planlægning, gennemførelse og evaluering af undervisning og formidling. Pædagogik, didaktik, psykologi, undervisning og formidling er en integreret del af ernærings- og sundhedsfaget. 05-02-2018

3. Semester: Selvstændig professionspraktik Praktikken sætter fokus på, at opnå praksiserfaringer med muligheder for at imødekomme ernærings- og sundhedsmæssige problemstillinger. Hensigten er at der sker en progression i løbet af praktikken fra det observerende til det reflekterende indenfor det faglige felt. 21-09-2018

6. semester: Selvstændig professionsudøvelse Praktikken sætter fokus på at opnå praksiserfaringer fra professionsfeltet SD: Ernæring og sundhed sættes i centrum i forhold til sundhedsfremme og forebyggelse. FL: ernæring og sundhed sættes i centrum i forhold til ledelse, fødevarer og service) Der sker en progression i løbet af praktikken fra det observerende over det reflekterende til det selvstændigt udøvende inden for det faglige felt. 21-09-2018

Oversigt over praksis/ praktikperioder Semestre Beskrivelse Perioder 2. semester: Pædagogisk praksisforløb Praksisforløbet sætter fokus på at opnå erfaringer med pædagogisk og formidlingsorienteret praksis. Efterårssemester: Uge 48-50 Forårssemester: Uge 19-21 3. semester: Professionspraktik Praktikken sætter fokus på at opnå praksiserfaringer med muligheder for at imødekomme ernærings- og sundhedsmæssige problemstillinger. Hensigten er at der sker en progression i løbet af praktikken fra det observerende til det reflekterende indenfor det faglige felt. Ordinær praktik Uge 48 (torsdag) til uge 3 (fredag) Mulighed for udvidet valgfri praktik: Uge 6 – uge 11 Forårssemester: Uge 19 (torsdag) til uge 25 (fredag) Mulighed for udvidet valgfri praktik Uge 35 – uge 40 6. semester: Selvstændig Professionsudøvelse at opnå praksiserfaringer fra professionsfeltet (SD: Ernæring og sundhed sættes i centrum i forhold til sundhedsfremme og forebyggelse. FL: ernæring og sundhed sættes i centrum i forhold til ledelse, fødevarer og service) Der sker en progression i løbet af praktikken fra det observerende over det reflekterende til det selvstændigt udøvende inden for det faglige felt. Ordinær praktik Uge 41 (mandag) til uge 47 (fredag) Uge 35 - uge 40. Forårssemester: Ordinær praktik Uge 12 (mandag) til uge 18 (fredag) Uge 6 - uge 11. 21-09-2018

Uddannelsens opbygning - semesterplan 1. semester: Mad og sundhed i husholdningen 2. semester: Mad og sundhed i professionelle måltider Pædagogisk praksis Studieretningen Sundhedsfremme og Diætetik (SD) Studieretningen Fødevarer og Ledelse (FL) 3. semester SD: Ernæring, sygdom og formidling Professionspraktik (inkl. kliniske diætister) 3. semester FL: Sunde måltider – produkter, koncepter og metoder Professionspraktik 4. semester SD: Ernæring, sundhed og formidling 4. semester FL: Sunde måltider - organisering, produktion, ledelse 5. semester SD: Sundhedsfremmende og forebyggende indsatser 5. semester FL: Bæredygtig sundhed - projektledelse og innovation 6. semester SD: Sundhedsfremme og diætetik i teori og praksis Selvstændig professionsudøvelse 6. semester FL: Ledelse, kommunikation og formidling Selvstændig Professionsudøvelse 7. semester: Professionen i praksis 21-09-2018