Program Introduktion Gennemgang af vores idé

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Bekendtg ø relse om uddannelserne i den erhvervsfaglige f æ llesindgang bil, fly og andre transportmidler I medf ø r af § 4, stk. 1 og 2, i lov om erhvervsuddannelser,
Advertisements

Prøveformer og evaluering af kompetencer i biologi
HISTORIE Den mundtlige prøve
Kulturforståelse niveau C
Velkommen til Bacheloropgaven! Dagens korte program: 1.Valg af linjefag og linjefagsvejleder 2.Opgavens rammer og prøveform 3.Temaer v. plenumkonferencer.
 Engelsk er et valgfag – det strækker sig fortrinsvis over sammenlagt 10 dage fordelt over de første to skoleperioder  Det betyder, at du har mulighed.
Prøven i praktik Møde/kursus for eksaminatorer ved praktikprøver 2016.
Skriftlig progression Italiensk FIP. Disposition Skriftlighed og respons Progression Feedback-former (feed up, feed back og feed forward) Karakterer Værktøjskasse.
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
+ Hold af dig selv - en workshop om at finde styrken I sig selv. Marie-Louise Wegener.
Studieretningsopgaven i 2.g Formål I løbet af 2.g skal i lave en større skriftlig opgave i 2-3 af jeres studieretningsfag. Opgaven i studieretningsfagene.
Hvad betyder erhvervsuddannelsesreformen for voksne? Vicedirektør Mette Tram Pedersen.
Det afsluttende AT-projekt udarbejdes i 2 fag. Der vælges blandt alle fag eleven har eller har haft. Faget indgår på det højeste niveau. Man kan ikke kombinere.
Evaluering i dansk - begreber og eksempler
Nye SOSU – uddannelser Social- og sundhedshjælper Mål for ændringen: SOSU – hjælper: Løse borgernære opgaver indenfor følgende kompetenceområde: Professionel.
Jeres produkt er i eksamenslokalet Din præsentation skal gemmes på j-drev + usb/papirudgave som ekstra sikkerhed Eksamenstiden er 30 minutter,
Først: Uddannelsesspecifikt fag Senere: Grundforløbsprøve Kontor, Handel eller Detail.
Naturvidenskabelig faggruppe - forsøgslæreplan Fredag d. 26. september 2008 Mulernes Legatskole.
Ungdommens Folkemøde
Modul 2.
Censorkursus i matematik Den afsluttende evaluering i folkeskolen
Afsluttende opgave ”Digitalisering”
Online arbejdsmiljøuddannelse
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
”TOPKARAKTERER GIVER IKKE NØDVENDIGVIS DE BEDSTE LÆGER” - Allan Flyvbjerg & Charlotte ringsted på altinget.dk d Ny kvote 2 optagelse på medicin.
Studieretningsprojektet
Faglig udvikling i praksis 2017
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Michael Svendsen Pedersen Lektor emeritus
Studieretningsprojektet
ALMEN STUDIEFORBEREDELSE (AT) - Hvad er det egentlig?
Skolernes kvalitetsrapport
Den gode prøve i faget dansk
MILJØSTAND VED UNGDOMMENS FOLKEMØDE
Overgang til den nye karakterbekendtgørelse på DPU:
Eksamen er den flittige elevs fest… ER IKKE EN TEST AF JER..
Efter Karl Henrik Flyums modeller
Portfolio IT B.
Hvad går det hele ud på?.
En ny Forberedende Grunduddannelse
Naturfag.
Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU)
Fagmøde Naturfag, fysik og kemi September 2015
FNs Verdensmål Hvad går de ud på? Hvorfor er de vigtige?
Introduktion til 2014 bekendtgørelsen
For Serviceøkonomuddannelsen

Adgangskrav til ungdomsuddannelserne 2019
Oplæg fagmøde naturfag, fysik og kemi
Temaeftermiddag onsdag d. 3/1-2018
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Geografi Geografi omhandler samspillet mellem mennesker og natur og konsekvenserne heraf, som det kommer til udtryk gennem naturgrundlagets udnyttelse,
Karl Henrik Flyums model
Caseseminar Kolding 14. marts 2017
Skolebestyrelsens dialogmøde 2008 Kom og mød din skolebestyrelse
Problemformulering, synopsis og synopsiseksamen
EKsamen på Horsens Gymnasium 2018
Prøve Eksamen D. 7/ Varighed: 30 min
Erfaringsmøde Naturvidenskab
Introduktion til nye censorer
Om prøveformen Filosofi C.
Nyt fra ministeriet Billeddias
Erfaringsmøde Samfundsfag
Eksamen D. 18/ Varighed: 30 min
Problemformulering, synopsis og synopsiseksamen
Humanistisk Entrepreneurship 13 Eksamen Eksamenstræning Adding values to the business model forår 2019 Pillon - KU.
Mundtlig eksamen – international økonomi B
Værktøj 6: Omgangstone og kollegialitet
Tværmedial Kommunikation 13 Eksamen Eksamenstræning Digital retorik
Værktøj 4: Aktiverende APV
Præsentationens transcript:

Portfolioprøven WWW.KOMBINERET.COM

Program Introduktion Gennemgang af vores idé Lovgivning Indledende tanker Vores idé Eksempler fra de studerendes præsentationsportfolioprøve Gruppearbejde - Hvad kan I bruge? Fælles opsamling KUU-Community

Lovgivning fra KUU-bekendtgørelsen 24/6-15 § 20. Stk. 3. Eleven skal udarbejde en præsentationsportfolio i sin afsluttende del af uddannelsen som grundlag for den afsluttende prøve, jf. § 21. Præsentationsportfolien skal indeholde udvalgt og bearbejdet materiale, som bredt dokumenterer elevens læringsudbytte og aktuelle standpunkt.

Lovgivning fra KUU-bekendtgørelsen 24/6-15 V. Prøveafviklingen Prøven afholdes som en mundtlig, individuel prøve, der tager udgangspunkt i elevens præsentationsportfolio. Der er ingen forberedelsestid. Eksaminationen varer 30 minutter inklusive votering og består af en samtale om elevens læringsudbytte. Eksaminanden benytter sin præsentationsportfolio til at forklare og dokumentere den opnåede kompetence. ... VII. Bedømmelse Bedømmelsen foretages som en helhedsvurdering af eksaminandens individuelle mundtlige præstation og præsentationsportfolien, herunder individuelle dele af gruppefremstillede elementer i præsentationsportfolien. Bedømmelsen er en vurdering af, om eksaminanden i tilstrækkelig grad har tilegnet sig kompetencemålene, jf. § 3.

Lovgivning fra KUU-bekendtgørelsen 24/6-15 § 3. Eleven skal ved afslutning af uddannelsen opfylde kompetencemål for sin beskæftigelsesprofil og kunne: 1) anvende viden om grundlæggende metoder og arbejdsprocesser til selvstændigt at udføre enkle arbejdsopgaver, 2) vælge relevante værktøjer, materialer og udstyr til at udføre arbejdsopgaver og løse enkle faglige problemer, 3) tage ansvar for udførelse af afgrænsede arbejdsprocesser og samarbejde med andre herom, 4) forklare enkle faglige problemstillinger ved brug af almindeligt anvendte fagudtryk, 5) vælge relevant faglig information til at løse og kommunikere om faglige problemstillinger under hensyn til gældende normer og kulturer og 6) forholde sig til egen rolle og indflydelsesmuligheder på arbejdsmarkedet og i samfundet på grundlag af viden om arbejdsmarkedsforhold, arbejdspladskulturer og demokratiske beslutningsprocesser.

Indledende tanker Med inspiration fra Kolbs Læringscirkel (Se næste slide) De tre KUU-fag skal indgå (samarbejdslære, erhvervslære og arbejdspladslære) Erhvervstræningen skal indgå Eleven skal skabe noget nyt eller analysere en fremtidig jobfunktion, ud fra tidligere erfaringer og opnåede kompetencer

Kolbs Læringscirkel

Eksempler fra de studerende Se www.kombineret.com

KUU - Community Wordpress bruges på tværs af hele Hovedstaden som portfolieværktøj. De studerende følger hinanden på tværs. Får indtryk af at være en del af noget større. Det hele samles i ”Læseren”.

SE MERE PÅ WWW.KOMBINERET.COM