Fremlæggelse af 1. deltagelsespligtigtopgave

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
 Engelsk er et valgfag – det strækker sig fortrinsvis over sammenlagt 10 dage fordelt over de første to skoleperioder  Det betyder, at du har mulighed.
Advertisements

Læremidler til Madkamp 2015 Kirsten Marie Pedersen Madkundskab UC Lillebælt/Læreruddannelse n på Fyn.
Skriv tekster, der fænger – 7 tips der toptuner din rapport Rikke Dinnetz
Rene b christiansen lektor Forskningsprogrammet for Teknologi Uddannelse Velfærd undervisnings planlægning.
Anvendt markedsføring Begrebet markedsføring var det første nye begreb I stødte på i faget for snart to år siden. Nu skal vi arbejde med den praktiske.
Dokumentation med mobilen i dansk - sæt komma med mobilen.
Webinar 1 i fase 2 Tema: Differentiering – med særligt fokus på kortlægning af elevernes forudsætninger Indhold: 1)Hvad er et webinar? 2)Forud for selve.
Skal lægerne prioritere? Mads Koch Hansen, Formand Lægeforeningen.
Digitale læremidler Udviklingspotentialer. Præsentation Jonas Juul Hansen Lærer og matematikvejleder Rudersdal kommune – Sjælsøskolen Eleverne fra 3-8.
KNÆK KODEN Samfundsfaglige område Opgaveformulering 4 – Danmark i en globaliseret verden.
KNÆK KODEN Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 2 – Danmarks økonomi.
Rundt om stress Et dialogværktøj til hospitalspersonale Hvidovre Hospital Ledende lægesekretær Mie Kroll Udviklingskonsulent Pernille Scheuer.
1. klasse skriver fagbøger - eksempel på undervisningsforløb fra Hattingskolen 2007.
IT i danskundervisningen Sydfalster Skole den 15.5 Kort om blogs – igenigen! SMS-noveller (sprog og kommunikation) Skriftlighed og IT Mundtlighed og IT.
Frederikshavn, september,  Lidt om ideen med læringsmålstyret undervisning  FFM og matematiske kompetencer  FFM, læringsmålsstyring og.
På vej mod synkrone læringsmiljøer - erfaringer, analyser og overvejelser Rene B Christiansen Lektor Education Lab Forskning og Innovation University College.
1 Projektopgaven 8. årgang. 2 Projektopgavens vej 1.Overordnet emne er xxxx 2.Brainstorm over delemner. 3Gruppedannelse omkring delemner 4Problemformulering/opstilling.
Center for læring i natur, teknik og sundhed Den naturfaglige prøve.
Væksthus for netbaserede undervisning v. Robin Leutert og Camilla Nørgaard.
Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 2 – Topskattelettelser
Dias om psykisk arbejdsmiljø
Forslag fra arbejdsgrupperne
Forløb i samfundsfag.
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.

1.08 Test.
Matematiske kompetencer
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Læremidler til MADKAMP Årets fokus: Konservere din køkkenhave
Portfolioprojekt i 1b, NAG
Læseløft Syd Samarbejde mellem faglærer ved industriel produktion og mekanik og læsevejleder Aktionslæringsforløb KEND DIT VÆRKTØJ.
Adjunkt Hanne-Lene Hvid Dreesen
Flippedlearning Historie
- Spot på snusepraktikker
Fremlæggelse af 1. deltagelsespligtigtopgave
WORKSHOP 4, Gribskov Kommune, 2017.
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU)
FÆLLES målstyring i matematik
Sundhed på 1. Hovedforløb 2013
Historien om Ib Madsen er skrevet af: Mette Eike Neerlin
”Hvordan man kan få glæde af i engelskundervisningen”
Lektionsstudier i praktik - temamøde om praktik – 15 sep 2015
Præsentationsportfolio
UDDANNELSE OG JOB 8. klasse
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Forenklede Fælles Mål Matematik
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Erfaringer fra virksomhedsbanken
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Geografi Geografi omhandler samspillet mellem mennesker og natur og konsekvenserne heraf, som det kommer til udtryk gennem naturgrundlagets udnyttelse,
Skoleudvikling i Praksis 1
Fastholdelseskaravanen
Skolebestyrelsens dialogmøde 2008 Kom og mød din skolebestyrelse
International økonomi for matematikere
SMTTE modellen Sammenhæng Tiltag Mål Evaluering Tegn
Sådan bruger du præsentationen
Progression sprogbaseret undervisning
Innovation i praktisk-musiske fag
BOOST- Innovativ skole i Helsingør
Formålet med kommunikationsstrategien
Rækkevidde af skråt kast
Hvordan opnår vi bedre kommunikation og dermed trivsel?
Kemisk Ligevægt Introduktion Beskrivelse af aktiviteten
Lempelse af fælles mål OPSAMLING PÅ DIALOGMØDER
Brydning af lys Introduktion Beskrivelse af aktiviteten
Undervisningsplanlægning
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

Fremlæggelse af 1. deltagelsespligtigtopgave Pia, Pernille og Kristina

Læremiddelanalyse af Go Cook

Læremiddeltjek.dk

Tilgængelighed Konsekvent brug af samme layout, grafik, tekstbokse og brug af qr- koder Der sker rigtig meget på hver side og dette kan være forvirrende Billederne der er brugt passer godt til det de ønsker der skal illustreres. Layoutet og strukturen i indholdet vil helt klart skabe en motivation for eleverne Indholdet er aktuelt og meningsfuldt både i forhold til målene i Forenklede Fælles Mål og i forhold til elevernes hverdagserfaringer

Progression Der er ikke en progressiv bevægelse gennem bogen hvor det går fra simpel til mere abstrakt Der anbefales i lærervejledningen at starte med de fire første kapitler, da der senere i bogen vil blive arbejdet med den teori der er uddybet i disse kapitler Man kan springe i kapitlerne som man ønsker Indeholder både meget konkrete opgaver og mere diskuterende/undersøgende opgaver

Differentiering Gruppesammensætning Individuelt eller i grupper Gruppernes størrelse QR- koderne Opgavetyper, mængde g sværhedsgrad

Lærerstøtte Lærervejledningen indeholder… … et undervisningsforløb for et helt år … hjælp og inspirationen til planlægning, gennemføring og evaluering af undervisningen … overordnede mål … mål til de enkelte opgaver … en beskrivelse af arbejdsformerne og hvordan de skal bruges i de forskellige opgaver … et differentierings afsnit Lærervejledning kan hentes på nettet

Sammenhæng God sammenhæng, der er en høj lærerstyring, så selvom det favner bredt, når det rundt om de stillede mål. Udmærket sammenhæng mellem aktiviteter, mål og progression. Sammenhængen i layoutet er i første omgang lidt rodet, fordi der er meget på siderne, man lærer dog hurtigt at navigere i det. Mangel på differentiering

Legitimitet Materialet er relativt nyt og følger både de 10 kostråd og madpyramiden. Der er gennemgang af hygiejne såvel som de forskellige råvarer/fødevarer Indeholder både de Nye Forenklede Fælles Mål og uddybende læringsmål

Læremiddelanalyse af eget læremiddel

Læremidlet Kort om læremidlet Lærevejledning Mål Evaluering Kompetenceområde: Måltider og madkultur Kompetencemål: Eleven kan fortolke måltider med forståelse for værdier, kultur og levevilkår.   Vidensmål: Eleven har viden om mad- og måltidskulturer Eleven har viden om tids- og stedsbestemte mad- og måltidskulturer Læringsmål: Eleverne kan redegøre for- og diskutere hverdagens forskellige måltider og familiens traditioner. Eleverne kan redegøre for- og diskutere måltiderne i de forskellige højtider og fester/traditioner. Tegn: Eleverne kan redegøre for- og diskutere hverdagsmåltidernes tilberedningsmåde mm. Eleverne kan redegøre for og diskutere traditionerne i de forskellige højtider og fester.

Opbygning af spillet i Powerpoint

Tilgængelighed Prøvet at gøre designet og layout nemt og brugervenligt Teksten er skrevet i et hverdagssprog som eleverne kan forstå Indholdet i spillet er aktuelt og meningsfuldt for eleverne

Progression En mindre aktivitet, som skal bruges i en sammenhæng med et større forløb Ikke en progression i selve spillet Ingen progression i forhold til sproget eller indhold indhold Layoutet er ens hele vejen igennem for at skabe en sammenhæng

Differentiering Gruppesammensætning Gruppernes størrelser Kan spilles individuel

Lærerstøtte I lærervejledning er der inspiration og ideer til hvordan spillet at anvendes i undervisningen og hvordan spillet kan evalueres

Sammenhæng Vi har forsøgt at skabe en sammenhæng mellem de stillede Forenklede Fælles Mål og lærermidlets indhold --> teori/praksis Tanken bag spillet er et let overskueligt spil, som samtidig ikke har en facitliste. God sammenhæng mellem målet om bevidstgørelse af eleverne, og hvad spillet faktisk (bør) gør(e), men vi mangler stadig en praksisvurdering.

Legitimitet Vores læremiddel scorer lavt på legitimiteten, men er ikke nødvendigvis et dårligt læremiddel af den grund Der er(kun) gjort brug af de Nye Forenklede Fællesmål.

Andre didaktiske overvejelser Didaktisk læremiddel: spillet er lavet med didaktiske briller Semantisk læremiddel: lille kort film om bordskik i starten af spillet https://www.youtube.com/watch?v=4w5qVKP19_o Funktionelt læremiddel: brugen af computer og eller smartboard