Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Erfaringer fra virksomhedsbanken

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Erfaringer fra virksomhedsbanken"— Præsentationens transcript:

1 Erfaringer fra virksomhedsbanken
Helene Høj, Dansk Byggeri

2 Dansk Byggeri Ca. 6.000 medlemsvirksomheder
Fra de største til de mindste – 80 procent under 10 ansatte

3 Et møde med rigtige mennesker
Skoleelever, forældre, lærere og vejledere skal opleve en dagligdag i branchen Uddannelsesmuligheder og karriereveje bliver synlige via rigtige mennesker Det er nyt for alle – metoder skal opfindes, afprøves og videreudvikles Vores erfaringer med skolevirksomhedssamarbejde er, at det er menneskerne, der bærer historierne om branchen. Ikke hjemmesider og foldere. Eleverne er nemme at imponere – lærerne kan være sværere at overbevise. De er vigtige at få overbevist! Et samarbejde skal have værdi for både virksomheder og skoler. Det er nyt for alle, så hav tålmodighed og prøv jer frem i samarbejde med lærerne.

4 Samarbejdsformer Besøg en skoleklasse Byggepladsbesøg
Adoptionsordninger klasse Erhvervspraktik Der er mange måder at skoler og virksomheder kan samarbejde. Her er fire metoder som vi har gode erfaringer med. På Dansk Byggeris hjemmeside kan I finde undervisningsmaterialerne. Et mesteroplæg kan gøre eleverne klogere på livet som selvstændig erhvervsdrivende. Hvad betyder det at have et firma, nogle ansatte og måske endda nogle lærlinge. Hvordan ser en arbejdsuge ud, hvordan ser kundegrundlaget ud og hvad er en forretningsplan. Dansk Byggeri har lavet et materiale som mestrene kan støtte sig til og som lever op til de Fælles Mål i folkeskolen. Byggepladsbesøg er normalt lukket land for børn - og det bliver det automatisk lidt federe af. Når børnene trækker vest, hjelm og sikkerhedssko på vokser de med opgaven og bliver en del af byggepladsen. Det er vigtigt at forventningsafstemme med læreren på forhånd og sætte besøget i en ramme – handler det om uddannelsesvalg eller om matematik eller arkitektur. (lin til film om skybrudstema-byggepladsbesøg). Adoption er et langstrakt forløb, hvor virksomheden knytter bånd til en klasse og følger dem i hele skoletiden eller et par klassetrin. Indholdet kan være forskelligt fra gang til gang. Erhvervspraktik er en rigtig god mulighed for eleverne til at få et kig ind i dagligdagen på en virksomhed. Det er utrolig værdifuldt for eleverne at kunne fornemme omgangstonen, lære medarbejderne at kende og opleve hvordan det er at gå på arbejde. Det kan lyde meget banalt, men det er ganske fremmed for mange unge.

5 Virksomhedsbanken skal…
spille bygge- og anlægsbranchen ind i grundskolerne gøre det nemt for skolerne at finde virksomheder klæde virksomhederne på til samarbejde Vi vil gerne være synlige og vise branchen frem for både elever og skolelærere Vi vil gerne gøre det nemt. Det skal ikke være problemer med kontakt der sætter en stopper for samarbejdet Vi vil gerne hjælpe virksomhederne med at åbne op Og det gør vi selvfølgelig fordi vi gerne vil have nogle flere unge til at vælge en fremtid inden for vores branche. Helt nøjagtigt

6 Hvordan? Tilmelding via hjemmeside Profil læses igennem
Uploade til hjemmeside Velkomstpakke Afvent… Virksomhederne tilmelder sig på vores hjemmeside Vi spørger dem om kontaktpersoner, og spørger dem hvad de er for en virksomhed og hvad en klasse kan lære hos dem Vi læser deres svar igennem Vi uploader deres profil Vi sender dem en velkomstpakke Og så håber vi på at der sker noget

7 Kommunekort Oversigt Profil
Sådan her ser det ud. Det er ganske simpelt. På hjemmesiden møder man et kommunekort. Når man klikker på en kommune præsenteres en oversigt, hvorfra man kan klikke sig ind på en profil.

8 Layout: TITEL_helsidefoto-hvid tekst
170 Layout: TITEL_helsidefoto-hvid tekst Nu er vi oppe på 170 virksomheder, og vi tør for alvor aktivt at fortælle om virksomhedsbanken til skoler, UU-centre osv. Vi har valgt, at få fyldt godt op, før vi råber højt. Nu er vi spændt på hvordan det bliver brugt. Bliver de kontaktet?

9 Erfaringer indtil nu Formidlingsevner - ”Vi laver murerarbejde”
Skolefaglige kompetencer Virksomhederne er eksperter på deres eget område. Men de glemmer, at alle ikke ved hvad forskalling og armering betyder. De kan ikke bare skrive ”Vi laver murerarbejde”. Vi skal hjælpe dem på vej. Vi laver små videoer, der viser hvordan andre gør(knap gange) , og vi laver undervisningsmaterialer Det er lang tid siden at mester gik i skole. De har glemt hvad det er man skal lære, og de har måske også glemt hvordan man lærer bedst. Virksomhederne har brug for hjælp til at ramme læringsmål. Lærerne skal hjælpe med at få det faglige på plads. Det er de nemlig eksperter på. Vi er overbeviste om, at hvis lærere og virksomheder får mulighed for at forberede sig godt, så kan de i fællesskab levere motiverende undervisning i høj kvalitet. Vi hører fra skolerne, at de oplever, at det er nogle nye børn der blomstrer, når undervisningen er flyttet ud af klasselokalet.

10 Spørgsmål?


Download ppt "Erfaringer fra virksomhedsbanken"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google