Projekt i Grontmij | Carl Bros VVS-afdeling (35 medarbejdere)

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Introduktion Values Interweave ™. Når virksomhedens sætter fokus på sine værdier, så er ord sjældent nok til at få værdierne forankret.
Advertisements

Styrk robustheden - forebyg stress Hvorfor og hvordan? Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse. Syd Nynne Lykke Christensen Chefkonsulent Yngre Læger.
Værktøj 3: Personlige og kollektive strategier Vi forebygger stress sammen.
Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Hold gejsten - det motiverende frivilligmiljø. Hvad skaber motivation for en aktivitet/opgave? En oplevet følelse af;  Kontrol og forudsigelighed  Indflydelse.
Stress i relation til afbrydelser. Positive afbrydelser: Afbrydelser giver ny energi og inspiration. Afbrydelserne giver variation i arbejdet. Afbrydelser.
Velfærdseksperimentarium, Odense Samarbejdsforum for frivilligt socialt arbejde Den 14. marts 2013.
Brugerinddragelse i sundhedsvæsenet HVAD SKAL VI MED ET BRUGERRÅD? Alexandra B. R. Jønsson Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet.
Dagsorden Oplæg kommunikation Opgave Oplæg aktiv lytning Opgave Inder/ydercirkel – hvad har jeg lært om kommunikation?
+ Hold af dig selv - en workshop om at finde styrken I sig selv. Marie-Louise Wegener.
Hvad skal I huske fra i dag! Viden, erfaringer, råd og redskaber.
Skriv en kommunikationskontrakt. Kontraktformuleringens faser Alles ansvar Skab motivation for kontrakten. Afstem forventningerne hos medarbejderne Hvad.
ERFARINGER MED AT STØTTE DET TVÆRSEKTORIELLE SAMARBEJDE MELLEM DANSKE KOMMUNER OG POLITI Oplæg NFBO 22 – 25 maj 2016 Birgitte Roth Hansen, specialkonsulent.
Morgendagens Børne- og Ungeliv MEDARBEJDERE Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 12:5 Powered.
VELKOMMEN til KLUB ROSKILDE MIDT ARENA. KLUB ROSKILDE NORDKLUB ROSKILDE SYD KLUB ROSKILDE ØST KLUB ROSKILDE VEST KLUBBERNE I ROSKILDE KLUB ROSKILDE MIDT.
Systemisk samtaleteknik og håndslag Ilulissat den 11. februar 2016 Jakob Munk Jensen Danmarks Lærerforening Organisationsuddannelsen – modul 11.
Hold balancen med et stærkt og velfungerende familieliv Workshop Balancekonference, Region Syddanmark, August 2010 Lisbeth Fruensgaard.
Tværfaglig tænkning i opgaveløsningen Bente Nissen, seniorkonsulent Cabi Korsør d hvordan spiller vi hinanden gode?
Forældreinfomødet mandag Skovvejens Skole Velkomst v/ distriktsskoleleder Gitte Graatang Aftenens emner: En fusioneret skole – første.
Skolestruktur i Fredericia Set med lærerøjne Lisa Mikkelsen Distriktstillidsmand Erritsø Fællesskole afd. Bygaden.
Rundt om stress Et dialogværktøj til hospitalspersonale Hvidovre Hospital Ledende lægesekretær Mie Kroll Udviklingskonsulent Pernille Scheuer.
ADHD/ADD Forstyrrelse af aktivitet og opmærksomhed.
Frivillige og deltagere frem for frivillige og flygtninge.
Hvad er jeres kerneopgaver? Institutionen? Hvordan oplever du, at kerneopgaven i din organisation har ændret sig de sidste 5 år – og hvordan vil den forandres.
VSBs Værdier: Kvalitet Vi gør os umage i alt, hvad vi gør. Vi følger VSBs formål og principper. Vi tilsikrer en høj standard i driften af klubben. Udvikling.
Videnarbejde og stress - mellem begejstring og belastning.
ADHD Forstyrrelse af aktivitet og opmærksomhed. Diagnostiske kriterier – Kernesymptomer Opmærksomhed Hyperaktivitet Impulsivitet.
Børn og Unge Århus Kommune 1 Børn /unge med særlige behov Oplæg d til Projekt KRUT Alice Klinge,psykolog.
”Hvordan undgår jeg som professionel at tage parti?” ”Jeg mangler redskaber til samtaler med forældre der har det svært” ”Kan vi forlange at både mor og.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
AULA.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
ET INNOVATIONSFORLØB OM MOBILITET
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Antal besvarelser: 52.
På job i samskabelsessamfundet -Udfordringer og muligheder
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
INTENSIV GRUPPEVEJLEDNING - et kursus på 8 dage
Arbejdsmiljø og ledelse går hånd i hånd
Frivilligheden i Vordingborg
Direktør Lars Kunov Danske Erhvervsskoler
Arbejdsmiljørundering /tjeklister
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Elevernes evaluering af grundforløbet
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
9 gode råd til et styrket samarbejde med pårørende på hjerneskadeområdet
Balkortmetoden De enkelte grupper/funktioner vurderer kvaliteten af deres vigtigste samarbejdsrelationer De vigtigste samarbejdsrelationer tegnes med tusch.
Til Ikast Nordre Skole og SFO
Udvalgte resultater Januar 2016
Til ambassadører: Hvordan kan Colibo understøtte jeres behov?
Jobrettede samtaler På rådgiverniveau
Kommunikation - trykstil
PROJEKTLEDERENS PERSPEKTIV
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
(Strategispor og strategiske indsatser)
Knallertens udstyr.
Unge med angst set fra et vejlederperspektiv
Innovation i humanistiske fag
Region Midtjyllands opgave
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Danmarks Vejlederforening
Stine Reinholdt Hansen, Stig Toke Gissel og Morten Puck
Hvordan vi taler sammen Giraf & Ulve sprog
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Vejbelysning – med og uden LED
Værktøj 6: Omgangstone og kollegialitet
Værktøj 7: Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen
Præsentationens transcript:

Projekt i Grontmij | Carl Bros VVS-afdeling (35 medarbejdere) Viden og stress Projekt i Grontmij | Carl Bros VVS-afdeling (35 medarbejdere)

Viden og stress To fokusområder: Forstyrrelser Arbejdets planlægning

Viden og stress Det første fokusområde: de uønskede, negative forstyrrelser Støj (maskiner, telefoner) Uvedkommende snak Afbrydelser (i arbejdet, i tankerækker)

Viden og stress Vi har også tænkt på de ønskede, positive forstyrrelser: Den sociale interaktion ”Ping-pong” samarbejdet Det at kunne spørge hinanden til råds Her og nu problemløsning Videndeling

Viden og stress Umiddelbart lyder det som et dilemma, men vi vil finde balancen: Styrke det sociale aspekt > anerkendelse af og respekt for hinanden Få, fælles spilleregler Værdsætte at forstyrrelser / afbrydelser også kan føre til nye ideer, kreativitet, innovation m.m. Men også erkende at nogle har det bedre i ”osteklokken” Den enkelte må tage medansvar

Viden og stress Undgå laveste fællesnævner Db(A) Ideelt lydniveau Medar-bejdere

Viden og stress Det ideelle lydniveau / balancen mellem positive og negative forstyrrelser: En vis grad af ”summen” skal der til, for at der er liv og kreativitet Den der føler sig generet, har nu en vifte af tilbud, som kan bruges efter behov Mødelokale til længere samtaler og arbejde der kræver fordybelse, lavere lydstyrke på telefoner, vil-ikke-forstyrres kort

Viden og stress Vores andet fokusområde – arbejdets planlægning 3 aktører: medarbejderne, projektlederne og afdelingschefen 3 tiltag: * Tjekliste mellem medarbejder og projektleder, som skal afstemme forventninger og indsats * Kompetenceoversigt, som skal lette afdelingschefens bemanding af de enkelte projekter og dermed fordele opgaverne bedre * Ugentlige bemandingsmøder mellem projektledere og afdelingschef, der skal fordele ugens personaleressourcer jævnt, især i forhold til tekniske assistenter

Viden og stress Implementeringsproblemer Enkelte medarbejdere har en ”ekstrem adfærd” og kan ikke se at de er årsag til problemer Implementeringsfremstød er især sket på afdelingsmøder, hvor ikke alle har været til stede De forskellige tiltag er som et fad med forskellige delikatesser: man tager de ting man kan lide og lader resten ligge. Det vi sige at der er forskelle blandt medarbejderne hvad de synes er problemer og relevante løsninger Ikke let at lave om på vaner – men vi har set forbedringer

Viden og stress Ekstra fordele i projektet: et ”anti-dilemma” på vej Bedre kommunikation og mindre usikkerhed på projekterne Afstemte forventninger, klarhed over roller Bedre videndeling? Bedre kendskab til hinandens kompetencer, især på tværs af de 2 grupper af medarbejdere: * Medarbejdere med mange års erfaring og mange års anciennitet * Nye og unge medarbejdere En mere social afdeling

Balance mellem begejstring og belastning ! Viden og stress Balance mellem begejstring og belastning !