Pædagogiske intentioner ved inspirationsforløb i erhvervsøkonomi

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolens profil Den lille skole er et trygt og udfordrende læringsmiljø for elever 0 til 9 klasse, hvor den faglige og sociale læring er forankret i en.
Advertisements

Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Dialysebehandling er, uanset dialysemetode, en belastning og betyder store ændringer i det daglige liv for den hvis liv afhænger af dialyse og for de nære.
Lablæring Uddannelsesforum 2011 Projekt i Sosuuddannelsen
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
Undervisningsplanlægning
De 5 knapper DriftEventTværfagligtEnkelt fag Kort tidLang tidGruppeIndividuelInduktivDeduktiv.
Et væksthus for børn og voksne
Midtvejskursus i biologi efteråret 2001 Teknologistøttet undervisning - Pædagogik og værktøjer.
Lærerprofessionen.
Det udvidede klasserum
Udvikling af informationskompetencer hos folkeskoleelever i 9. klasse
Skolereform august 2014………………
I Mariagerfjord Kommune vil vi frem- me børn og unges muligheder for at få del i de gode jobmuligheder i frem- tiden. Derfor vil vi gøre flere børn og.
Evaluering af EMU Juni 2010 Undervisningsministeriet / Niras (
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
IT og praktik på Høje Kolstrup Skole Menu IT som en del af praktikken Hjemmesider Farvel og tak.
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Alle børn er alles ansvar
CAS i matematikundervisningen Middelfart
Præsentation til opstartsmøde for projektledere 12. oktober 2010.
Deltager- og problemorientering i Kriminalforsorgen Workshop periode 2.
Problemstilling Hvordan tilrettelægges et læringsforløb der understøtter lærens kompetenceudvikling ved implementering af ipads i undervisningen Lærerne.
Generel introduktion til EC
Madkamp - DM i madkundskab
Et fagligt løft af folkeskolen.
Pædagogik & kompetenceudvikling i SPIDO-forløbene Knud Erik Jensen, konsulent og underviser på SPIDO
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Midtvejskonference på Campus Roskilde UCSJ Onsdag d. 20. marts 2013 Lisbeth Kjæreby Pedersen Susanne Petersen Mogens Ellebæk.
Læringsmiljø og anvendelsesorienteret undervisning
Matematikfaglighed i samfundsfag og EU
implementering af sprogbaseret undervisning
Udeskolekursus Tårnby Kommune, august 2011
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Helhedsorientering & Tværfaglighed
Skriv titel Skriv årgang, fag og initaler Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Formidlingskursus 2014 Gymnasiepraktik og Det rullende Universitet Klasserumskultur og elevernes forskellighed Susanne Th. Jensen Vicerektor Odder Gymnasium.
Bg · Udvikling af MUS 2. Netværksmøde 3. Sept
THE DANISH SCHOOL OF EDUCATION UNIVERSITY OF AARHUS * Voksenlæring og voksenpædagogisk kompetence 1 Voksne i videregående opplæring – tilrettelegging,
PI-modellen: fra Projektidé til Innovation
LÆRING, DER SES!.
Vision mission værdier handleplaner
Mette Vedelsby & Leif Vejbæk Haslevseminarium 2008 Hvad er et matematikprojekt i.flg. studieordningen I studieordningen for matematik på Haslev Seminarium.
Flemming B. Olsen, Tornbjerg 1 Lektier - i ny didaktisk belysning.
SSP SAMARBEJDE EFTER FOLKESKOLEREFORMEN SSP samarbejde efter folkeskolereformen1.
Workshop Fremmedsprog.  Eleverne skal fremstille en bordgrill i det fagspecifikke fag  Eleverne skal på fremmedsproget lave en fremstillingsbeskrivelse.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Projekt X – Udvikling af undervisning i et krydsfelt
John Hattie.
Grundfaget teknologi i EUD
TPACK-modellen Teknologisk viden Pædagogisk viden Fagfaglig viden
Almen Didaktik Indhold og form
HL, Uddannelsesforbundet og Danske Erhvervsskoler og – Gymnasier har udarbejdet denne præsentation til brug på erhvervsskolerne. Præsentationen går igennem.
Kompetenceudvikling af pædagoger i skolen
Praktikvejledertræf PAU den 28/9 2015
Hvilken betydning har en faglig handlingsplan for mit barn?
Kropslig læring - oplæg UCC. Mikael Lytzen
Bevægelse, læring og trivsel - TLY
Grundfagsseminar 9. september 2015 Erhvervsøkonomi og afsætning.
Skoleudvikling i Praksis 1
Hvilken betydning har en faglig handlingsplan for mit barn?
Dagens indhold Reformens overordnede mål
Temadag om grundfag og de pædagogiske intentioner i eud-reformen
Viden om fastholdelse og virkningsfulde indsatser
Velkommen til fagligt samspil
Ændring i praktikmål 6 for SSH
SIP3: Differentiering Temaer
Fra Videoklip med intro til modulet – pædagoguddannelsen
Præsentationens transcript:

Pædagogiske intentioner ved inspirationsforløb i erhvervsøkonomi Henrik Ross ZBC

Med udgangspunkt i bekendtgørelsen i til Erhvervsøkonomi og det kernestof som er beskrevet her.

Beskrivelsesramme for projekter:   Titel: Formål: Niveauer: Opgavebeskrivelse: Kernestof: Organisering: Delelementer: Inddragelse af IT: Forslag til produkt: Evaluering Pædagogisk tilgang Praksisorientering: Anvendelsesorientering: Tværfaglighed Helhedsorientering Problemløsning Differentiering Fagligt og socialt fællesskab Kollaborativ undervisning Kilde:http://www.uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Erhverv/PDF14/Nov/141124_Definition_af_paedagogiske_begreber.pdf

Inden på EMU´s hjemmeside findes der 7 cases som jeg har udarbejdet sammen med Birgitte Schou fra Silkeborg. Vores sigte var at disse undervisningsforløb skulle være tværfaglige både med grundfagene men også med erhvervsfaget. Endvidere var det vores sigte også at undervisningsforløbene skulle kunne anvendes på flere niveauer hvis muligt. De enkelte forløb har direkte henvisninger til kernestoffet i bekendtgørelsen.

Formålet med en praksisbaseret -nær eller -relateret undervisning er at øge elevernes motivation for at lære og deres udbytte af undervisningen. Antagelsen er, at elevernes motivation for at lære øges, hvis de kan se, at de har behov for at lære noget, at det, de lærer, giver mening for dem, og at de kan bruge det, de lærer. Forløbet går ud på at eleverne starter en virksomhed op. Formålet med anvendelsesorienteret undervisning er at fastholde og motivere elevene og at understøtte elevernes faglige udbytte. Det formodes at være motiverende for eleverne, at de kan se og forstå anvendelsen af det, som de lærer. Derudover er der tale om en højere grad af læring, når eleverne lærer at anvende det, der undervises i, herunder også at anvende teoretisk viden.

Formålet med at inddrage problemløsning i undervisningen er, at eleverne lærer at anvende det, de lærer, til at løse problemer. Det gælder både almene og erhvervsfaglige problemer og gerne problemer, som har en tydelig kobling mellem skoleundervisning og praktikuddannelse. Formålet med kollaborativ undervisning er at øge elevens læring, at træne eleven i at samarbejde og at styrke undervisningen i idéskabelse. Forløbet går ud på at eleverne starter en virksomhed op.

Formålet med tværfaglighed er at eleverne får mulighed for at løse problemstillinger eller opgaver fra det virkelige liv på en realistisk måde, idet man i en sådan løsning vil skulle inddrage forskellige fag. På denne måde understøtter en tværfaglig undervisning, at eleverne oplever undervisningen som meningsfuld Formålet med differentiering er, at alle eleverne uanset forudsætninger motiveres for at lære og udvikler deres kompetencer bedst muligt. Forløbet går ud på at eleverne starter en virksomhed op.

Antagelsen er, at eleverne øger deres lyst til at lære, hvis de oplever, at undervisningen er tilrettelagt i meningsfyldte forløb, som knytter an til noget, der er kendt fra virkeligheden. Forløbet er eksperimenterende og har mulighed for at skabe synergi mellem grundfag og den faglige viden. Forløbet går ud på at eleverne starter en virksomhed op.

Forløbet går ud på at eleverne starter en virksomhed op.

Forløbet går ud på at eleverne starter en virksomhed op.

Forløbet går ud på at eleverne starter en virksomhed op.