Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hvilken betydning har en faglig handlingsplan for mit barn?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hvilken betydning har en faglig handlingsplan for mit barn?"— Præsentationens transcript:

1 Hvilken betydning har en faglig handlingsplan for mit barn?
(Klik på musen til at navigere rundt i præsentationen. Hjemknappen fører tilbage til indholdsfortegnelsen)

2 Indhold O. – 5. klasse 6. – 9. klasse Alle indsatser

3 Alle indsatser Indledning Venskabsklasser Holddannelse mellem 0. og 1. klasse Procedure i forbindelse med udmelding Bekymring for udsivning Modtagelse af nye elever Overlevering af viden Mere synlig udskoling Gruppevejledning i 7. klasse Samarbejdsaftaler for team Fælles faglighed i matematik Kvalificering af fagteam Faglige overdragelsesmøder Basishold Læringsrummene IT-strategi KK-akademi og Skolens traditioner Fælles tilgang til læring Klasseledelse og teamsamarbejde Lærer/pædagog samarbejde

4 Indsatser 0. – 5. klasse Indledning Samarbejdsaftaler for team
Klasseledelse og teamsamarbejde Venskabsklasser Fælles faglighed i matematik Lærer/pædagog samarbejde Holddannelse mellem 0. og 1. klasse Kvalificering af fagteam Faglige overdragelsesmøder Procedure i forbindelse med udmelding Læringsrummene IT-strategi Bekymring for udsivning Skolens traditioner Modtagelse af nye elever Fælles tilgang til læring Overlevering af viden

5 Indsater 6. – 9. klasse Indledning Gruppevejledning i 7. klasse
Læringsrummene Procedure i forbindelse med udmelding Samarbejdsaftaler for team IT-strategi KK-akademi og Bekymring for udsivning Fælles faglighed i matematik Skolens traditioner Modtagelse af nye elever Fælles tilgang til læring Kvalificering af fagteam Overlevering af viden Faglige overdragelsesmøder Mere synlig udskoling Basishold

6 Indledning Kære forældre på Nørrebro Park Skole. Med denne oversigt vil vi gerne forsøge at beskrive, hvad skolens faglige handlingsplan helt konkret kan (eller kommer til at) betyde for dit barn. Vi har inddelt oversigten i de overskrifter, som indgår i vores handlingsplan og derefter har vi under hver overskrift beskrevet, hvad indsatsen kommer til at betyde, eller kan komme til at betyde. Der findes flere punkter i handlingsplanen, som ikke er beskrevet her. Det skyldes, at de er til skolens interne brug. Du har mulighed for at se hele skolens faglige handlingsplan ved at åbne dokumentet ”Handlingsplan” på hjemmesiden. Hvis du har yderligere spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte Henrik Wilhelmsen, Thomas Berg Nielsen eller Lene Therkelsen – enten via intra eller via vores mailadresser, som står under kontakt på skolens hjemmeside.

7 Venskabsklasser I skoleåret 2018/2019 vil vi implementere et system af venskabsklasser. Det er meningen, at alle 1. klasser skal være venskabsklasse med en 5. klasse. Hvis dit barn går i 1. eller 5. klasse efter sommerferien 2018, vil det opleve at skulle lave både faglige og sociale aktiviteter med børn fra de to årgange.

8 Holddannelse mellem 0. og 1. klasse
Lærere fra henholdsvis 0. klasse og 1. klasse underviser på de to årgange. Det betyder, at børn fra 0. klasse vil møde de lærere, de skal møde i 1. klasse, samt at børn fra 1. klasse vil gense de bh. Klasseledere, de havde i 0. klasse. Dette vil først være relevant efter sommerferien 2019.

9 Procedure i forbindelse med udmelding
Vi ønsker et klarere billede af årsager til at børn bliver udmeldt fra skolen. Derfor har vi systematiseret sagsgangen ved udmeldelser. For dig, der udmelder dit barn, betyder det, at du vil blive kontaktet – enten af de lærere du kender eller af ledelsen – så vi kan spørge ind til årsagen til udmeldelsen. Vi bruger svarene til at analysere, om der er særlige udfordringer enten på klasseniveau, årgangsniveau eller afdelingsniveau. Når vi kender udfordringerne, kan vi lettere løse dem.

10 Handlingsplan ved bekymring for udsivning
Ind imellem oplever vi, at enkelte klasser kan være særligt udfordrede af mange forskellige årsager. I de tilfælde ønsker vi at sætte ind så hurtigt og effektivt som muligt. Derfor udarbejder ledelsen en køreplan for aktiviteter, der skal sættes i gang, så snart vi hører om udsivning fra klasser eller årgange. For dig vil det konkret betyde, at du kan blive inviteret til møder eller andre arrangementer med resten af forældrene fra klassen eller årgangen, så vi kan tale med jer om de udfordringer, der måtte være.

11 Modtagelse af nye elever
Vi ønsker at kende de nye elevers faglige standpunkt så godt som muligt. I løbet af indskrivningssamtalen aftaler vi med forældrene, om barnet skal testes og i givet fald hvilke test der skal bruges. For dig som ny forældre vil det betyde, at du i samarbejde med ledelse og lærere skal tage stilling til, hvilke test dit barn skal udføre. For dig, som allerede er forældre på skolen har dette ingen betydning. Dog vil dit barn skulle udføre de test, der bliver lagt ind for alle børn på skolen, herunder nationale test.

12 Systematisk overlevering af viden
Vi ønsker at blive bedre til at videregive den faglige, sociale og personlig viden vi har om børn på skolen, når de skal have nye lærere. Derfor er vi i gang med at systematisere overleveringen, så alle børn bliver gennemgået. For dit barn vil det betyde, at nye lærere vil have et bedre udgangspunkt for at vejlede og hjælpe det.

13 En mere synlig udskoling for resten af eleverne
Vi er stolte af de aktiviteter, der foregår i vores udskoling (6. – 9. klasse). Derfor ønsker vi at udbrede kendskabet til aktiviteterne til de børn, som endnu ikke går i udskolingen. Hvis dit barn går i 0. – 5. klasse betyder det, at det ind imellem vil blive inviteret til at se/deltage i aktiviteter med elever fra de større klasser. Hvis dit barn går i 6. – 9. klasse betyder det, at det ind imellem vil skulle deltage i aktiviteter med elever fra de mindre klasser.

14 Gruppevejledning i 7. klasse
Vi deltager i et projekt, hvis formål er, at styrke elevernes kompetence ved valg af ungdomsuddannelse. Hvis dit barn går i 7. klasse betyder det, at det skal deltage i aktiviteter/undervisning med andre elever fra årgangen sammen med lærere og UU-vejledere.

15 Nye samarbejdsaftaler for team
Alle team på skolen skal hver sommer udarbejde en samarbejdsaftale, som beskriver, hvordan teamet samarbejder og løser konflikter. Vi ønsker at kvalificere disse aftaler, så der fremadrettet også tales om fælles børnesyn, læringssyn, faglighed mm. For dit barn vil det betyde en endnu mere ensartet holdning fra lærerne på årgangen.

16 Styrkelse af fælles faglighed i matematik
Fagteamet i matematik mødes ved en række møder og kurser over de næste to år. Formålet er, at alle matematiklærere bliver gode til at designe læreprocesser, der styrker elevernes matematiske kompetencer og matematiske forståelse. For dit barn betyder det, at det over et par år vil opleve en ændring i den måde, man lærer matematik på skolen, så der bliver lagt mere vægt på matematiske kompetencer.

17 Faglig kvalificering af alle fagteam
Alle lærere på skolen er med i en række fagteam, hvor faglærere kan drøfte fagspecifik læring. Vi ønsker at styrke fagteamenes mulighed for at samarbejde ved at iværksætte en række møder og kurser, som på sigt skal sætte alle fagteam i stand til at organisere læring inden for den fælles didaktiske holdning skolen har. Dvs. inden for det børne- og læringssyn, der skal ligge til grund for al læring på skolen. For dit barn kommer det til at betyde, at der vil være større sammenhæng mellem de aktiviteter, der foregår på skolen på tværs af fag og årgange.

18 Faglige overdragelsesmøder
I forbindelse med overlevering af viden om eleverne fra et team til et andet, ønsker vi, at den faglige viden, lærere på en årgang har opnået bliver bevaret. Derfor vil der blive planlagt en møderække, hvor fagteam kan overlevere viden og gode ideer til undervisning. For dit barn kommer det til at betyde, at der vil være større overenstemmelse mellem den undervisning der sker, når det f.eks. skifter lærer.

19 Basishold Vi ønsker at hjælpe de elever, der er fagligt mest udfordrede. Derfor har vi oprettet basishold i dansk og matematik. Undervisningen bliver varetaget af vores vejledere og der undervises i basisfærdigheder som stavning, læsning, samt de fire regnearter. Basisholdene er indtil videre forbeholdt udskolingen. Hvis dit barn er sprogligt eller fagligt udfordret, vil vi tilbyde det plads på et af holdene.

20 Læringsrummene Vi vil gerne udvikle vores læringsrum, så de i højere grad rammesætter den læring vi gerne vil have. Derfor bliver der nedsat en arbejdsgruppe, der i efteråret 2018 skal undersøge, hvilke muligheder vi har for at få hjælp til at udvikle vores læringsrum. For dit barn vil det på sigt betyde, at lokalerne bliver indrettet anderledes, så de bedre understøtter læringen.

21 IT-strategi I foråret bliver vi færdige med en fælles IT-strategi, som beskriver, hvordan de enkelte årgange skal/kan bruge IT til at understøtte læring. For dit barn betyder det, at det vil opleve, at kammerater på andre årgange vil bruge de samme IT-redskaber.

22 Københavner akademi og lær@lære
For at hjælpe fagligt udfordrede elever (og andre med behov for systematik), deltager NPS i Københavner Akademiet, ligesom alle lærere fra 7. – 9. klasse deltager i et kursus om Formålet med begge dele er, at blive bedre til at understøtte den enkelte elevs mulighed for at styre sin egne læring. Ideen er at træne personlige kompetencer som udholdenhed, positivt livssyn mm. så de i højere grad kan være selvaktiverende. For dit barn i udskolingen betyder det, at der vil blive talt mere med alle elever om, hvilke læringsstrategier de bruger, hvordan de kan arbejde med feedback, hvordan de kan blive mere vedholdende, koncentrerede mv.

23 Beskrive skolens traditioner
Vi ønsker at bevare gode traditioner og ændre på traditioner, der ikke helt fungerer. Derfor er vi i gang med at beskrive vores traditioner, så der ligger køreplaner for dem alle. For dit barn betyder det, at der vil være flere traditioner, der går igen år efter år.

24 Fælles tilgang til elevernes læring
Vi har i et par år arbejdet med begrebet ”Den lærende elev”. Begrebet dækker over en større systematisering af aktiviteter ligesom det giver os mulighed for at blive mere enige om et fælles børne- og læringssyn og give os et fælles sprog, når vi taler om læring. For dit barn betyder det, at det sandsynligvis vil blive introduceret til begreber som læringsstrategier, feedback, mm.

25 Klasseledelse og teamsamarbejde
Alle børn i de mindre klasser har brug for stor forudsigelighed for at kunne lære bedst. Derfor er 0. – 4. årgang i foråret 2018 i gang med at udvikle fælles holdninger og metoder til klasseledelse i samarbejde med familieskolen ”Hafniaskolen”. I løbet af foråret 2018 evaluerer vi forløbene og afgør, om hele skolen skal deltage i samme forløb. For dit barn i de mindre klasser betyder det, at der vil være flere regler, der er i de samme uanset hvilken lærer man har.

26 Styrket samarbejde mellem lærere og pædagoger
I samarbejde med fritidshjem og klub, har vi i løbet af skoleåret 2017/2018 afholdt tre møder med titlen ”Det fælles tredje”. Formålet har været, at vi får et fælles sprog, når vi taler om børn. Derudover skal lærere fra 1. klasse og pædagoger fra fritidshjem på et fælles kursus i klasseledelse. Formålet er at udvikle fælles procedurer og metoder. For dit barn vil det betyde, at det vil opleve, at de voksne fra de tre institutioner taler endnu mere sammen (også om ham eller hende) og har større kendskab til de ting der foregår i de forskellige institutioner.


Download ppt "Hvilken betydning har en faglig handlingsplan for mit barn?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google