Tema 4: Regulering af følelser Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tema 4: Regulering af følelser Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Advertisements

Tema: 6 Hvad kan jeg gøre når jeg har det dårligt_ Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Psykoedukation til unge i OPUS
Pårørendeundervisning 2 Psykoedukation for pårørende til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Pårørendeundervisning 1 Psykoedukation for pårørende til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Psykoedukation for patienter med skizofreni
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Pårørendeundervisning: Værkstøjskasse Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Tema 5: Relationer og kommunikation Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Tema 1: Introduktion samt stress og sårbarhed Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Tema 4: Værkstøjskasse med supplerende slides Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Tema 3: Værkstøjskasse med supplerende slides Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur af borderline typen.
Værktøj 3: Personlige og kollektive strategier Vi forebygger stress sammen.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Vejledning af eleven 1.
Del 2:Rammer for en professionel samtale med en patient ETABLERE EN RELATION, ANERKEND E OG SKABE TRYGHED 2 LEDE OG SKABE STRUKTUR 1 Indlede samtalen,
Unipolar depression Patienter og pårørende 6. Session - Den sociale lovgivning – ved socialrådgiver Depression og familien.
1 Løsningsfokuseret tilgang Fremtidens mål Fortidens successer.
Workshop 4 Anerkendelse i praksis Psykolog Susanna de Lima Aarhus Kommune Ungdomscentret Socialforvaltningen.
Rundt om stress Et dialogværktøj til hospitalspersonale Hvidovre Hospital Ledende lægesekretær Mie Kroll Udviklingskonsulent Pernille Scheuer.
Inddragelse af børn og unge med særlig fokus på det udviklingsstøttende perspektiv Work shop 2 Socialrådgiver, lektor Birthe Elholm, Institut for Socialt.
Randers Kommune Forelskelse Temadag om menneskets følelser v. Cand. Scient og Sundhedskoordinator Mie Reihs.
Dagens program Aktiv lytning + øvelse Forumspil om aktuelle situationer.
Psykoedukation skizofreni Session 1. – introduktion til psykoedukationsforløbet Undervisere:
Løsningsfokuseret samtale - Pause, tilbagemelding og opgaver Undervisning PKR 5. nov Psykolog Morten Halberg.
Patientundervisning 2. Session Bipolar lidelse Symptomer ved manisk episode.
Personligheds- forstyrrelser / Borderline v. Lea Moth Johansen Og Eva Nedergaard.
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light SCHOOL OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES AARHUS UNIVERSITET VEJLEDER, AC-FULDMÆGTIG16. AUGUST 2016 MARIE.
Kognitive strukturerede samtaler. Hvem er jeg Uddannet lærer i 1995 Langagerskolen 1995 – 2009 Skolevejleder / kurator 2003/04 Bagland 2009 – Ikke psykolog!
Randers Kommune Jalousi Temadag om menneskets følelser v. Cand. Scient og Sundhedskoordinator Mie Reihs.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
Kommunikationskursus
Tema 3: Værktøjskasse med supplerende slides Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
Tema 1: Introduktion samt stress og sårbarhed Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
Vi hører altid “reglerne” fra kvindernes side
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Program Tanker siden sidst
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Tema 3: Angst & depression Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
Program Velkommen Samarbejdet med pårørende
Program Velkommen Siden sidst Fagligt oplæg om behandling:
Psykoedukation Indlagte patienter med dom til behandling eller anbringelse Session 1 - Introduktion og præsentation samt undervisning om skizofreni Undervisere:
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
Præsentation Flakkebjerg Efterskole. Hvad er det for et sted?
Tema 4: Værkstøjskasse med supplerende slides Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
Pårørendeundervisning: Værktøjskasse med supplerende slides Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
Tema 6: Værktøjskasse med supplerende slides Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
Forberedelse til eksamen
FRA DIAGNOSE TIL DØD Tidlig palliation
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
hanne Thordsen Hospicepræst
Hvad er vigtigt for dig? Onsdag den 6. juni stiller sundhedsprofessionelle dette spørgsmål til patienter, beboere, klienter, brugere og borgere Den.
- eller emotionel ustabil Personlighedsstruktur
Få succes med jeres næste projekt Et udviklings-forløb med DGI og DIF
MUNDTLIG FREMSTILLING
Unge med angst set fra et vejlederperspektiv
Om feedback til terapeutisk arbejde på SEOP
Kursus for personer med demens og pårørende
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Hab.2.1-2: v1 Jeg vil stå på min post, jeg vil stille mig på vagt og spejde for at se, hvad han vil sige til mig, hvad jeg får som svar på min klage. v2.
Kursus for personer med demens og pårørende
- eller emotionel ustabil Personlighedsstruktur
Velkommen Pårørendekursus Den sidste tid – og tiden efter
Personaletræf Brogården 2018
Alberts historie Af forfatter Signe Rhode og illustrator Anja Løfkvist
Peer to peer - det relationelle møde båret af egne erfaringer.
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i plejebolig
Metakognitiv behandling til børn med generaliseret angst
Værktøj 10: Forandringer og stress - Individet
Værktøj 5: Lederens opgaver med stress - stressforebyggende lederstil
En tryg start i vuggestue – samtaleværktøj til opstartsdialog
Præsentationens transcript:

Tema 4: Regulering af følelser Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse

Program Velkommen Siden sidst Hvorfor følelser? Eksempler på følelser Betydningen af følelser Følelser hos andre Hvordan arbejde med det Hjemmeopgave Tak for i dag – feedback Vulkanen – billede på følelser Psykoedukation for patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse

Siden sidst Spørgsmål og kommentarer siden sidst? Hjemmeopgave Opfølgning på hjemmeopgaven kan være: Runde, hvor hver deltager deler en enkelt tanke/oplevelse eller ny erkendelse med gruppen Eller: Hvordan er det gået med at løse den? Psykoedukation for patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse 3

Følelseslivet Mennesker med emotionelt ustabil personlighedsstruktur har ofte har vanskeligt ved at: Identificere følelser – at finde ud af, hvad man føler Udholde følelser – at holde bestemte følelser og fornemmelser ud Balancere mellem positive og negative følelser - de positive følelser fylder for lidt Forstå følelser – at forstå hvorfor følelserne er kommet, hvad de hænger sammen med Udtrykke følelser – at fortælle andre, hvordan man føler på en passende måde (ofte: Enten slet ikke sige noget eller eksplodere) Forsvarsmekanismer - kan gennemgås Se materiale i værktøjskassen Psykoedukation for patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse

Følelser: Kompas og pejleredskab Hvorfor følelser? Information om hvordan jeg har det i en given situation (subjektiv evaluering) Tilskynder til bestemte handlinger og oplevelser De grundlæggende følelser er kendte for mennesker i hele verden Alle følelserne kan have forskelligt niveau og intensitet Psykoedukation for patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse

Betydningen af positive og negative følelser Positive følelser Negative følelser Glæde / Hengivenhed Passion Entusiasme Positive forventninger Optimisme Håb Tilfredshed Lyst Frustration / Irritation / Utålmodighed Skuffelse Bekymring Skyld Frygt og angst Vrede Jalousi Sorg / Depression Psykoedukation for patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse

Refleksion Hvilke følelser mærker du oftest? Hvordan er din balance mellem det positive og det negative? Refleksion i gruppen Psykoedukation for patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse

kan aldrig vide hvad andre tænker og føler, før man har spurgt. Følelser hos andre Mennesker med Borderline kan have svært ved at tyde andre menneskers følelser Er gode til at identificere negative følelser hos andre, men har sværere ved de positive Tendens til at (mis)tolke andres neutrale eller positive følelser som negative Er på overarbejde med at scanne og tyde andre mennesker Man kan aldrig vide hvad andre tænker og føler, før man har spurgt. Psykoedukation for patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse

Hjerner på overarbejde Billederne viser reaktionen i hjernen på de forskellige ansigstudtryk Psykoedukation for patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse

Hvordan kan der arbejdes med Følelsesregulering i terapien? At være opmærksom på tanker og følelser hos sig selv og andre. Spørge efter en af- eller bekræftelse på vurderingen Blive opmærksom på at følelser kan ændres ved hjælp af opmærksomhed Arbejde med bevidstheden om at se sig selv udefra og sætte sig i andres sted Arbejde med ønsker og intentioner Give sig selv helle/time out til at få overblik Øve sig i at vende tilbage til ”der hvor det gik i kludder” og dele oplevelsen med den anden: Hvad skete der? Psykoedukation for patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse

Hjemmeopgave Prøv at være opmærksom på dine egne følelser. Prøv at være opmærksom på andres følelser, særligt de positive Spørg gerne til, hvad andre føler (for at tjekke din vurdering) Brug evt. APP’en How are you eller opmærksomhedsøvelsen i værktøjskassen om de 5 følelser. Du kan også printe dias med eksempler på følelser ud. Psykoedukation for patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse

Hvad kan du selv gøre? Vejrtrækning Meditation Opmærksomhedsøvelser på sanserne Fantasere Aktivere dig selv Distraher dig selv Kender gruppen andet? Mennesker er forskellige, og derfor er det ikke det samme som hjælper på alle Her kan du evt. udlevere: Psykoedukation for patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse

Hvad var nyt/overraskende? Hvad var særligt brugbart? Tak for i dag Hvad var nyt/overraskende? Hvad var særligt brugbart? Hvad var mindre brugbart? Psykoedukation for patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse 13