Team Nordahl og Skibet Skole

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolens profil Den lille skole er et trygt og udfordrende læringsmiljø for elever 0 til 9 klasse, hvor den faglige og sociale læring er forankret i en.
Advertisements

Kompetenceudvikling og innovation i yderområder
Set i forældreperspektiv
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Psykoedukation til unge i OPUS
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Kastanjehaven - Sand Trivsels Agent Opsamlingsdagen 6. juni 2013
God trivsel = God læring
©Jenny Bohr – Til underviserne Denne kursusgang er planlagt som den første. Den skal bruges til introduktion og præsentation. Det er meningen.
Vi gennemførte en række interview ifm
Pigerne er blevet udfordret!! Susanne, med det nyeste forår’s tøj fra butikken. Tina har sat pigernes hår. Charlotte har lagt make up.
Jeg støtter barnet ved:
Inklusion i Børneinstitution Højme
Evaluering af ”Røgfrihed for alle”
Målsætning og værdigrundlag for Sølvgades Skole Målet er, at eleverne på Sølvgades Skole bevarer lysten til at lære, at være nysgerrige, selvstændige og.
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
O STED FRISKOLE - ET VÆRDIBASERET KLARSYN Et værdibaseret debatoplæg til skolens daglige arbejdsområder, særlige fokusområder, forpligtigelser samt fremtidsvisioner.
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
Seksualpolitik.
Et kærligt skub. Er det synd for børnene at de skal starte i skole? Er det en gave?
Folkeskolereform 2014.
Informationsmøde tirsdag den 10. juni Reformen - formål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen.
Velkommen til Nordregårdsskolen
Vejlederens kommunikation
I NFORMATIONSMØDE FOR FORÆLDRE PÅ B RØRUPSKOLEN. Onsdag den 14. maj 2014.
FÆLLESSKAB GLÆDEANERKENDELSE LÆRING Vores F L A G Ådalskolen og SFO Kvædehuset.
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Hva er god klasseledelse ?
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. kl. Type Navn
Kildeskolen Kildeskolens struktur. Skolens formål skabe et alsidigt og udfordrende læringsmiljø danne grupper af en størrelse som præges af mangfoldighed.
Samarbejdet mellem medarbejderne i skolen. Petersmindeskolen
Oplæg til Vejlederkonferencen, af Else Poulsen
Jo mere man læser, jo tidligere bliver man en hurtig og sikker læser.
Gruppevejledning på tæt hold
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
DE-L Årsmøde, Workshop: ”De voksnes vej ind i de erhvervsrettede uddannelser ” Kirsten Holmgaard, direktør Mercantec Tirsdag den 29. april.
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Kompetenceudvikling for pædagogmedhjælpere FØR. Indledende samtaleguide - kursisten Indledende samtaleguide - lederen UNDER. Kursistportfolio og underviserportfolio.
Velkommen I bedes sætte jer i par ved siden af én I ikke kender i forvejen. Tak Marieke Brinck Efterskolernes Sundhedskonference den 14. maj
Vestre skole d Formål Hvordan vil en længere og mere varieret skoledag se ud for en elev i hhv. indskoling, mellemtrin og udskoling ? Hvad.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
#HeltGak – Når livet ikke leves helt ud! V. Kasper Tingkær Generalsekretær i DepressionsForeningen.
Korsager Skole 3. februar Præsentation og referat fra Kontakt- og trivselsforældre ekstra møde.
LANDSKONFERENCE 2006 Dagplejen Livsform og relation Per Schultz Jørgensen.
Fra handling til forvandling Hele Vejen Rundt Fra handling til forvandling Ideen er skabt Susanne Løkke & John Mejlgren © 2011.
Psykoedukation skizofreni Session 6 – Kommunikation og samvær med den skizofreniramte Undervisere:
Kære Gud jeg takker dig 1, S1
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV Type Navn
Lavet af Cesilie Bitsch og Viktor Aarslev
HVORDAN DEFINERER VI DET I BV 3
Børnene kommer til tiden og har det nødvendige udstyr med
Verdens Bedste Mor Forår 2017
Pjece til forældre - parat til skole Skolestart august 2017
Bevægelse, læring og trivsel - TLY
Den glade skole på bjerget.
Et organisatorisk koncept til udvikling og prioritering
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Team Nordahl og Skibet Skole Et samarbejde om udviklingsarbejde for elever med autisme

Hvorfor heste og autisme? Heste har altid været en vigtig del af mit liv. Specielt i min barndom og mine teenageår har heste fyldt meget. Først som voksen har jeg forstået den dybere påvirkning dyret har. Det bånd der skabes, den ubetingede kontakt, følelserne man ikke behøver ytre, men som man ved er der fordi der skabes kontakt til dem, hemmelighederne, ansvarsfølelsen og ikke mindst det at lykkes og udvikle sig sammen. Da jeg startede som lærer for børn med autisme, blev det tydeligt for mig at arbejdet med heste kunne skabe udvikling hos eleverne. Jeg søgte gennem kommunen økonomisk støtte til et projekt skræddersyet til autister, og fik tildelt midler til at gennemføre 4 forløb fordelt på et skoleår. Mine egne forventninger var store, og min begejstring skinnede klart igennem. Det var en udfordrende opgave at “sælge” varen til mine kollegaer, for hvad er det lige en hestetosset lærer egentligt vil med heste i undervisningen????? Henriette Faaborg Ørnsholt, Skibet Skole, Vejle

Mit mål for eleverne var: at udvikle elevernes kommunikationsform at mindske præstationsangsten skabe nye motivationsveje at vise flere trygge miljøer at danne nye relationsmuligheder at styrke selvtilliden at mærke sig selv at komme i kontakt med følelser Henriette Faaborg Ørnsholt, Skibet Skole, Vejle

Tilbagemeldingen fra mine kollegaer var positiv. “det er lige så de små hår på armene rejser sig” “hvor er det vildt” “de udvikler sig meget hurtigt” “jeg troede slet ikke heste kunne bruges på den måde” “det ville jo være godt for alle vores elever” “forløbet kunne godt have været længere” Henriette Faaborg Ørnsholt, Skibet Skole, Vejle

Hvad har vi fået ud af forløbet? Forløbet hos Team Nordahl har påvirket alle elever positivt. At være et lille, trygt sted, hvor alle bliver set og, hvor der tages individuelle nødvendige hensyn, har blandt andet påvirket motivationen for deltagelse. Undervisningen foregår i et trygt miljø, hvor eleverne udfordres tilpas fra gang til gang. At lære at strigle, rense hove, røre ved hesten og kommunikere med hesten non-verbalt, er med til at skabe ro og selvtillid. Eleverne har oplevet glæde ved samværet med hesten og når det efter tid kombineres med naturen findes ro på en ny måde. Eleverne har blandt andet lært at mærke sig selv, sætte ord på tanker, følelser og at tackle sin præstationsangst. Det forløb vi har været igennem hos Team Nordahl er kun en brøkdel af de mange forløb de har mulighed for at skræddersy. Jeg er imponeret og stolt over at se så engagerede undervisere som hos Team Nordahl. De er klart med til at løfte opgaven omkring den gode udvikling hos autister. Jeg kan kun give de bedste anbefalinger, og håber jeg kommer til at følge endnu et forløb hos Team Nordahl. Henriette Faaborg Ørnsholt, Skibet Skole, Vejle

Rammen for hvert hold: 4-5 elever 2 voksne fra skolen 2 personaler fra Team Nordahl 4 gange + et forbesøg

Det første møde Det første forbesøg er altafgørende for den gode opstart. Vi blev mødt med: Rolige omgivelser Tid og lyst til at være sammen med os Klare rammer for hvad der er muligt hos Team Nordahl Fokus på alt det der kan lade sig gøre Nærværende voksne

Evaluering fra gruppe 3: En helt fantastisk oplevelse at være hos jer. Der er ingen tvivl om, at I ved hvad I arbejder med. Tiden fløj afsted, og vores elever var slet ikke klar til at tage hjem da tiden var gået. Det var en fornøjelse at stå på sidelinjen og opleve, hvor hurtigt der blev skabt relationer og nonverbal kommunikation mellem vores elever og den hest de samarbejdede med. Et område der generelt er udfordrende for vores elevgruppe. Vi kan tydeligt mærke udviklingen hos vores elever, og flere har efterfølgende brugt de redskaber de har lært hos jer i deres hverdag. Efter kort tid oplevede vi, hvor hurtigt I vandt elevernes tillid. Og allerede 2. gang vi var hos jer, formåede I for nogle elever at gøre dem selvhjulpne. Hestens samarbejdsevne og den relation der blev skabt mellem hest og elev, var ikke til at forestille sig, og hver enkelt elev kunne efterfølgende selv mærke, kontakten og egen personlig udvikling. Vi ville ønske vi kunne få et endnu længere forløb hos jer, da jeres arbejde og ikke mindst hestene er med til at udvikle vores elever på områder, hvor de er udfordret. De bedste hilsner Bente og Henriette

Evaluering fra Gruppe 4: Kære Charlotte og Gitte. Først og fremmest vil vi gerne takke jer for et sjovt, lærerigt og udviklende forløb hos jer. Det har givet anledning til gode faglige diskussioner omkring brugen og forståelse af kropssprog, følelser og fællesskab blandt dyr, børn og voksne. Vi kunne have ønsket os, at I havde været skarpere på at overholde tiden. Det blev et stressmoment for vores børn, da de skulle nå en bus hjem, og det ødelagde en smule af oplevelsen hos jer. Når det er sagt, har vi ikke andet end stor ros til jer! Det har været fornøjelse at være vidner til vores børns gå-på-mod, fordybelse og udvikling igennem velsatte og trygge rammer med det enkelte barn i fokus. Vi håber, at vi får lov at vende tilbage en anden gang. Tusind tak! De bedste hilsner Susanne, Kenneth og Kristina