Temadag for TR.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
TR-rollen frem mod nye arbejdstidsregler
Advertisements

Undervisningsplanlægning
Hotel- & Restaurantskolen den 15
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Orienterende møde 7. november Agenda Velkomst Præsentation af bestyrelsen 0.Bestyrelsens opgaver og ansvar 1.Britts fratrædelse 2.Byggeriet 3.Den.
1. november 2012Erling Birkemose Eksaminators rolle Censormøde 1. november 2012.
Arbejdsgruppe Mariagerfjord kommune
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Vores projektorganisering
HR Løn og Personale Kim Wissendorff og Mads Vestergaard.
Fællemødet 1. årgang januar Kl Velkomst v/ praktikkoordinator Thomas Thorning Kl Mødet med skolen set fra praktiklæreren? Praktiklærer.
Den statslige tillidsrepræsentantaftale Temamøde den 18/ om tillidsrepræsentanters arbejdsvilkår på KU professor, dr. jur. Jens Kristiansen.
TR møde 6. januar 2014 Reform og arbejdstid Eksempler på lokale opmærksomhedspunkter.
Leder-souschef Temadage DLO
Arbejdstidsaftale 08 - indholdet Disposition Central – lokal aftale Gennemgang af de vigtigste bestemmelser og bilag.
xx RESULTATET OK15. RESULTATET  Lønstigninger, så reallønnen forventes sikret  Signal om at tidsregistreringen skal fungere  Partsprojekt på erhvervsgymnasierne.
Elevplaner forældreinformation. - at styrke grundlaget for undervisningens planlægning og tilrettelæggelse - at styrke den løbende evaluering af elevens.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Orientering fra det politiske liv v. Tina Lambrecht Årskonferencen for TR 3. september 2012.
Aftale om psykisk arbejdsmiljø FTF’s arbejdsmiljøseminar Den 26. september 2007 Mette Bergmann - viceformand Lisbet Lund – faglig sekretær.
Lejrskole Afgørelse ved faglig voldgift lige før sommerferien Lov 409 siger 14 timer pr. døgn – uanset om læreren arbejder mere end 14 timer! Konkret arbejdstid.
Når tillidsrepræsentanten forhandler løn TR MØDE den 23. og 24 februar 2015 Ved faglig konsulent Poul Thaarup Mikkelsen Hvad er TR’s opgave og ansvar?
1 OK13 - Det nye ledelsesrum Fra detailstyring til overordnede rammer Kursus for nye forstandere torsdag den 24. oktober 2013.
August 2008 PLUSTID - vil vi have det ? Det statslige område.
Overenskomst 2011 – etårig overenskomst Orientering om væsentligste elementer i OK-forliget mellem DANSKE ARK, ARKITEKTFORBUNDET, Konstruktørforeningen.
Bestyrelsen retningslinjer Ledelsen Ledelsen tilrettelægger og planlægger i samarbejde med lærerne Opgave- oversigt og dialog Tidstilrette- læggelse Opgaverne.
1 OK 2013 Informationsmøder d. 20. juni 2013 Himmerlandscentrets Idrætsefterskole Haslev Idrætsefterskole Ladelund Efterskole Ringe Fri- og Efterskole.
Lønforhandling. De vigtigste pointer Lønforhandling foregår hele året Der er penge – det er et spørgsmål om, hvem der får dem Din tillidsrepræsentant.
19. april 2012Kursus for sekretærer og forstandere 1 Brogaarden 19. april 2012 Ny Løn Ved specialkonsulent Christian Petersen.
FORLIG MELLEM KL OG LC I HOVEDTRÆK Faglig sekretær LFS Flemming Kjærgaard Andersen OVERENSKOMST 2015.
OK11 Highlights KOMMUNER. Den samlede økonomi I alt: Generelle lønstigninger1,841,100,203,14 Skøn for udmøntning af reguleringsordningen.
Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner” Udredning vedr. folkeskolen (forbedring af læringsmiljøet på folkeskoleområdet). I forbindelse med vedtagelsen.
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Efterskoleforeningen Forhandling af lokal løn Christian Petersen Tlf: Kursus for nye forstandere.
Video med Anders Bondo Christensen om formålet med mødet
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
Efterskoleforeningen
Sanne Kjærgaard Nikolajsen FOA
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
Arbejdstid - frihed og rammer
Lokale lønforhandlinger
Årlig løn-forhandling
Overordnede bestemmelser
Overenskomst-forhandlinger 2018
Introduktion til OK13 1.
Nyt fra sekretariatet Fortsat mange personsager Overvej niveau (mindste indgreb) Inddrages Koncernservice? Bortvisninger særligt problem DLF centralt medvirker.
Orienterings- og dialogaften 20. marts 2014
Centralforeningen for Stampersonel
OK 2018 Forlig med KL Særligt fokus på lederoverenskomsten
OK 2018 Forlig med Regionerne Særligt fokus på ledere
Løn på Erhvervsskoleområdet
KONSULENTERNE GUIDER ONLINE:
OK 2018 Forlig med KL Særligt fokus på lederoverenskomsten
Ansættelse Overskrifterne: Før ansættelsen Ansættelsesform
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
TR-kursus I A Løn - lærere ved VUC 13. september 2018 Torben Thilsted
X OK15 resultatet.
Arbejdstid Kommunale område
Lokale arbejdstidsdrøftelser TU 19 BUF’s budget 2019 og 20
Lokale lønforhandlinger
Nyhedsbrev 2 Fælles side om Syddjurs Kommunes implementering af Aula -
Arbejdstidsopgørelse 2018: Tjek tiden
Arbejdstidsopgørelse 2018: Tjek tiden
Introduktion til OK13 1.
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
Præsentationens transcript:

Temadag for TR

Programmet Hvad lærte vi af år 1 – både TR og foreningen? Hvad har I ændret ude på skolerne i år 2, og hvad har foreningen ændret holdning til? Hvordan er det gået med opgørelsen af arbejdstiden efter år 1? Har arbejdstidspapiret haft betydning for planlægningen i år 2? Hvilke tvister om arbejdstiden er afklaret via det fagretlige system? Orientering om lønkampagnen

3. Arbejdstidsopgørelse Godt gået! Ingen problemer med arbejdstidsopgørelserne! Lederne har vært præcise og dygtige! Alt er i orden!

4. Arbejdstidspapiret Hvordan går det med arbejdstidens tilrettelæggelse? Er dialogen blevet bedre? Sker der en systematisk arbejdstids-registrering? Hvordan registreres arbejdstiden på skolen? Får lærerne den fornødne forberedelse? Hvordan registreres overtid? Lærerlog 2.0

Overordnet - Der er enighed om, at det lokalt er muligt at indgå lokalaftaler mellem ledelsen og TR. - Det er væsentligt, at der på skolerne finder en drøftelse sted omkring de overordnede principper for arbejdets tilrettelæggelse.

Undervisningen - Undervisningen skal være af høj kvalitet og sikre muligheden for at nå skolens pædagog-iske mål, hvilket forudsætter, at undervis-ningen er velforberedt, og læreren har mulighed for efterbehandling.

Opgaveoversigten - Opgaveoversigten udarbejdes ud fra kriterier, som er: - forståelige, gennemskuelige og saglige - Opgaveoversigten er et planlægnings-redskab, som kan justeres og drøftes undervejs på både initiativ af lederen og den enkelte lærer. - Arbejdsopgaverne skal så vidt muligt være jævnt fordelt henover norm- perioden. - Opgaveoversigten skal ikke opfattes som et bindende tilsagn.

Dialogen - Der skal forud for normperioden ske en kvalificeret dialog om opgaveoversigten. - En kvalificeret dialog skal indeholde en drøftelse af: - den enkelte lærers opgave - opgavens omfang og kvalitet - lederens overordnede vurdering af tidsforbruget til opgaverne i opgaveoversigten

Forberedelsen 1 - Det er vigtigt, at der planlægges, så læreren har mulighed for sammenhængende og effektiv tid til forberedelse. - Undervisningen af høj kvalitet forudsætter, at den er velforberedt og at læreren har mulighed for at følge op på elevernes resultater. - Planlagt forberedelse bør som udgangspunkt respekteres.

Forberedelsen 2 - Er der behov for ændring, skal ledelsen forholde sig til, hvorledes læreren får mulighed for at forberede undervisningen. - Der skal gives reel mulighed for at samarbejde og mødes om opgaverne. - Ved vurdering af opgaverne i opgave-oversigten, herunder forberedelsen, skal der lægges en række kriterier til grund – bl.a. elevsammensætning, lærerens forudsætninger, eksterne samarbejds- partnere m.m.

Den præsterede tid - Ledelsen skal løbende være opmærksom på lærerens præsterede tid og læreren skal have mulighed for at få kendskab til denne. - På baggrund af den præsterede tid drøfter ledelsen evt. justeringer af opgaver/prioriteringer med den enkelte lærer. - Præsteret tid indgår i dialogen om opgavemængde og opgaveløsning. - Arbejdstidsbestemte tillæg udbetales ved førstkommende lønudbetaling efter registrering.

Evaluering Der skal ske en evaluering af effekten af ovenstående både på centralt og lokalt niveau. Dette medfører – udover evalueringen på det centrale niveau - at ledelsen og TR lokalt skal vurdere, hvornår og hvordan den lokale evaluering finder sted. TR skal sikres den nødvendige ramme til at kunne udføre denne opgave.

6. Lønsituationen uden lokal løn FLS-Klubben klæder tillidsrepræsentanten på og giver ham/hende mandat til forhandlinger med ledelsen. Klubben øger og tydeliggør forskellen mellem medlemmer og ikke-medlemmer. Klubben giver medlemmerne mulighed for at diskutere relevante emner og at afstemme forventninger og holdninger, inden de for eksempel skal tage dialogen med lederen om opgaveoversigt osv.   bemærk udviklingen fra marts 2015 til marts 2018

Lønnens to ben Centrale løndele Lokale løndele TR forhandler med skolens ledelse Funktionstillæg, kvalifikationstillæg, engangsvederlag, og resultatløn Ret til årlig forhandling Centrale løndele Lokale løndele FLS-Klubben klæder tillidsrepræsentanten på og giver ham/hende mandat til forhandlinger med ledelsen. Klubben øger og tydeliggør forskellen mellem medlemmer og ikke-medlemmer. Klubben giver medlemmerne mulighed for at diskutere relevante emner og at afstemme forventninger og holdninger, inden de for eksempel skal tage dialogen med lederen om opgaveoversigt osv.  

Niveau for lokale løntillæg Så meget er der i skolens budget for 2016 afsat til lokale løntillæg pr. år pr. fuldtidslærer: (indsæt beløb) Kan vi gøre noget for at påvirke budget 2016, så der er midler til udvikling af løntillæg? Lønsammenligning med folkeskolen i vores kommune. Vi er (indsæt beløb), foran /bagefter folkeskolens lønninger i vores kommune pr. lærer pr. måned. Her er det TRs opgave at indhente tal fra skolens ledelse. Jf. samarbejdsaftalen, har TR ret til at få indsigt og drøfte dette budget. Værktøjet til lønsammenligning ligger på TR-delen af FSL.dk. Du skal bruge alle lønsedlerne fra de OK-ansatte eller oplysninger fra skolens kontor og derefter udfylde skemaet.