Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Lokale lønforhandlinger

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Lokale lønforhandlinger"— Præsentationens transcript:

1 Lokale lønforhandlinger
TR møde 7. februar 2018

2 BUF´s forhåndsaftale Årlige lønforhandlinger mellem TR og SL Kun funktionstillæg efter § 5 og § 6 Aftalen I indgår gælder kun for et skoleår.

3 BUF Lokale forhandlinger Skal være gennemført og afsluttet inden fag- og opgavefordelingen. De skal være afsluttet 30. april. Proces for forhandling er beskrevet i ´Aftale om procedure for forhandling´ som kan ses på KLF´s hjemmeside

4 Sum til forhandling folkeskolerne
Lokale forhandlinger Grundbeløb kr. pr. skole (§ 5) kr. pr. lærer/børnehaveklasseleder (§ 6) På en gennemsnitsskole med 45 ansatte er det ca kr. til lokal aftale inkl. pension m.v. De skal udmøntes. Forhåndsaftalen indeholder andre funktionstillæg som skal udmøntes uden for denne pulje fx Team, TR, TR-sup, AMR, Skiftende arbejdssteder, Grundskemalægning m.v.

5 BUF- Almindelige folkeskoler
Af de udlagte midler skal der aftales funktionsløn til teamkoordinatorer, vejledere herunder it-vejleder. - Konsekvens for teamtillæg = kr. Skolen bestemmer selv i forhold til skolens struktur om antallet af vejledere og teamkoordinatorer. Det sker efter en drøftelse i TRIO. Skolelederen træffer afgørelse om antal. Men størrelsen på tillæg skal aftales mellem TR og skoleleder. Praktikvejledere er forhandlet = kr.

6 BUF - Almindelige folkeskoler
Ikke forbrugte midler fra rammen på kr. kan anvendes sammen med de øvrige udlagte midler (4.590 kr. pr. lærer). Hvis der ikke er nok midler til vejledere og teamkoordinatorer i rammen på kr. kan der anvendes af de øvrige udlagte midler.

7 Forhandlingen foregår i niveau 31.3.2000
Når I forhandler, skal der ikke tænkes på reguleringsfaktoren. I forhandler enheder i niveau Eksempel Grundtildeling = enheder 45 lærere * = enheder I alt enheder

8 Generelt om tillæg Fast påregnelig løn – skal altså også gives til lærere på barsel og ved sygdom. Skal ydes i forhold til opgaveoversigten. Er et løntilsagn. Kan ikke være mindre men godt mere. Hvis der er aftalt løn for en funktion, skal en vikar også have denne løn, hvis funktionen varetages.

9 Det svære Selvom der fx kun er enheder til forhandling. Vil der altid skulle udmøntes flere enheder! Lærere, der er fraværende p.g.a. fx barsel og langvarig sygdom, har ret til sædvanlig løn inkl. lokalt aftalte løndele. Den, der varetager opgaven i fraværet ,har også krav på den aftalte funktionsløn.

10 Sker det ? enheder * nuværende sats 1, = kr. + pension og særlig feriegodtgørelse. KLF´s bud er, at der nok bør være udmøntet omkring kr. i løn alene, da det langvarige fravær er 5 – 6 %, Selvfølgelig forskelligt fra skole til skole. KUN DE SKOLER DER HAR BRUGT FLERE PENGE END AFTALT HAR GJORT DET RIGTIGT!

11 HUSK TR følge op hvert kvartal. Sikre at det aftalte udmøntes, og at både lærere på barsel og langvarigt syge får deres tillæg. Husk den der har funktionen i fraværet skal også have funktionstillægget

12 Forhandlingsretten KLF har kun uddelegeret forhandlingsretten vedrørende de lokalt aftalte midler efter forhåndsaftalen §§ 5 og 6 . TR skal ikke forhandle kvalifikationsløn TR skal ikke forhandle for ekstraordinær indsats TR skal ikke forhandle løn fordi SL synes at en nyansat skal have mere. SL kan ikke tildele løn uden aftale!

13 TR´s rolle ved godkendelse af lønaftaler
Foreningen får årligt omkring lønaftaler til orientering og godkendelse. Foreningen kan se, om det centralt aftalte er i orden. En forudsætning for foreningens godkendelse er, at den lokale TR har fået forevist aftalen og godkendt at beskæftigelsesgrad, ansættelsesperiode, erfaringsdato samt undervisningstillæg og lokale tillæg herunder teamtillæg er i orden


Download ppt "Lokale lønforhandlinger"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google