Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Lokale arbejdstidsdrøftelser TU 19 BUF’s budget 2019 og 20

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Lokale arbejdstidsdrøftelser TU 19 BUF’s budget 2019 og 20"— Præsentationens transcript:

1 Lokale arbejdstidsdrøftelser TU 19 BUF’s budget 2019 og 20
TR møde Lokale arbejdstidsdrøftelser TU 19 BUF’s budget 2019 og 20

2 Generalforsamling 2018 Vi ønsker en centralt forhandlet aftale i København: • Som skaber størst mulighed for kvalitet i undervisningen, og som giver gode muligheder for at udvikle skolerne i København • Som støtter de københavnske skoler i at være attraktive arbejdspladser med et godt arbejdsmiljø baseret på tillid og samarbejde mellem ledelser og medarbejdere • Som sikrer lærere og børnehaveklasseledere et professionelt råderum og størst mulig fleksibilitet i tilrettelæggelse af arbejdet. • Som sikrer et tilstrækkeligt tidsforbrug til individuel forberedelse og efterbehandling af undervisningen • Som sikrer et anslået tidsforbrug på øvrige opgaver i tilknytning til undervisningen. • Som sikrer særlig tid til lærere og børnehaveklasseledere, som har et større samarbejde med flere parter og et øget dokumentationskrav i arbejdet med elever, der har særlige vanskeligheder. • Som sikrer særlig tid og støtte/vejledning til nyuddannede.

3 Forhandling om arbejdstid med BUF
Pointer fra skolebesøg BUF, SKK, KLF: Tilfredshed med muligheden for at kunne anbringe omkring 5 timer/uge fleksibelt. Forberedelsestiden udhules. § 2 stk. 5: Den fastlagte forberedelsestid kan som udgangspunkt ikke anvendes til andre formål. Er dette undtagelsesvis nødvendigt skal ledere forholde sig til, hvordan læreren får mulighed for at forberede sig Skolerne benytter § 16B – muligheden for at forkorte skoledagen. Mange elever kræver et stærkt og tidskrævende samarbejde Samarbejde om opgaveløsningen medfører ikke at behovet for individuel forberedelse forsvinder Klasselæreropgaven vurderes som væsentlig Nyuddannede lærere

4 Forhandling om arbejdstid med BUF
Sidste fastlagte møde 8.2. – forhandling på baggrund af dataindsamling og skolebesøg Vi har fremsendt vores ønsker til en lokal arbejdstidsaftale. Vi er enige om at der er problemer men ikke om løsningerne. Andre større emner som drøftes sideløbende/efterfølgende og som vi har brug for at samarbejde omkring: Målstyring, Professionel Kapital, inklusion…

5 Trivselsundersøgelse 2019
Formål Styrke trivsel og arbejdsmiljø Sikre en effektiv og attraktiv arbejdsplads Tidsplan 18.2. Papirskema og loginbreve udsendes 20.2. Svarperiode påbegyndes 12.3. Sidste dato for besvarelse ½ årsmøderne i maj

6 Trivselsundersøgelse 2019
Arbejdet med de lokale resultater: Udarbejd en tids- og procesplan LokalMED/TRIO’s rolle. Hvornår drøftes resultaterne i medarbejdergruppen? Hvilke resultater er der behov for at arbejde med og hvordan? Hvordan følges der op på iværksatte handlinger?

7 Trivselsundersøgelse 2019
Eksempler på centrale spørgsmål: Trivsel og motivation: Er du tilfreds med dit job som helhed, alt taget i betragtning? Indhold i arbejdet: Er du tilfreds med kvaliteten af det arbejde, du udfører? Indflydelse: Har du indflydelse på forandringer på din arbejdsplads? Ledelse: ved du, hvad der forventes af dig i dit arbejde? Håndtering af krav i arbejdet: Er du klædt på til at håndtere eventuelle følelsesmæssigt belastende situationer i dit arbejde?

8 BUF’s budget 2019 Reduceret pris- og lønfremskrivning 1,08 % - ca. ½ lærerstilling på tosporet skole/ved effekt fra lærerstilling Flere familier vælger den københavnske folkeskole Flere elever med vidtgående specifikke indlæringsvanskeligheder (ADHD og autusme)

9 BUF’s budget 2020 Der skal årligt spares 1½ % af BUF’s budget på grund af budgetloven. Behov for skolekapacitet: København bliver større, flere familier vælger folkeskolen og privatskoler lukkes. Behov for flere specialundervisningspladser – for skoleåret 19/20 er behovet + 80 pladser. Besparelser på indkøb, samling af rengøring, administration og bydækkende enheder. ‘Strukturgreb’: Undervisning, dagtilbud og områderne.

10 KLF’s fagpolitiske fokus
Folkeskolen er undernormeret på pædagogisk personale og overnormeret på ledelse og administration Der skal tages politisk ansvar til besparelser / ikke rammebesparelser Vi skal forsvare besparelser der rammer kerneopgaven De bydækkende enheder (UiU, CSV og UU) skal kunne bevare kvaliteten i opgaveløsningen.


Download ppt "Lokale arbejdstidsdrøftelser TU 19 BUF’s budget 2019 og 20"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google