Temamøde vindenergi 26. marts 2012

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skoleforhold og Læring. Barnet som social aktør Barnets deltagelse i sociale sammenhænge Barnets sociale kompetencer Kontekstens betydning for trivsel.
Advertisements

Overgange ind og ud af efterskolen Unge i udsatte positioner skal have gode overgange. Både ind-på-ud af efterskolen. Men hvordan hjælper vi dem bedst.
F.K.Bølgen Børnemiljøvurdering Børnemiljøvurdering. Alle dagtilbud skal i år udarbejde en skriftlig børnemiljøvurdering( BMV )- derefter mindst.
Nedrivning af bevaringsværdige og fredede bygninger Lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.
Naturplan Danmark Kommunernes rolle Kim Aaen – Skanderborg Kommune.
Århus Kommune Busprioritering – støttede projekter i Århus Trafik og Veje Rigmor Korsgaard Århus Kommunes ansøgninger om puljestøtte 1. runde – fem ansøgninger.
KNÆK KODEN Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 2 – Danmarks økonomi.
Eva Thune Jacobsen, strategisk sundhedskonsulent Lasse Rye Rasmussen, idrætskonsulent Borgermødet på Tibberupskolen 16. marts 2011 Børn, bevægelse og læring.
KNÆK KODEN Opgave 4 Det erhvervsøkonomiske område.
Planlovsdage Kim Brodersen Planlovsdag 2012.
FORNYELSESFONDEN - Fond til grøn omstilling og erhvervsmæssig fornyelse Lone Rosen,
Elselskabernes energispareindsats Koldinghus 25. Oktober 2006 Hans Duus Jørgensen.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Introduktion af VDSL2 med frekvensplan 35b (“Vplus” – “Supervectoring”) 1 VULA Videreudvikling – møde 6. november 2015 Vers. 1.0.
1 Klimatilpasning på Frederiksberg. 2 Agenda Om Frederiksberg og dens forsyning Klimatilpasning på Frederiksberg Skybrudsplanerne Fremtidens udfordringer.
AULA.
Introduktion til investeringsteori
Strategisk energiplanlægning
Malthe Stenstrup Hansen Bjergsnæs Efterskole
I hvilken grad vurderer du, at sundhedsdata er med til at understøtte sammenhængende patientforløb på tværs af sektorer (kommuner, regioner)?
Ny lokalaftale om arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere i BUF
Behov for et servicetjek Fællesmødet 31. oktober 2015
Ny proces for renovering og nybyggeri – tættere, tidlig dialog
Ledelse i fremtiden … Betyder ikke vi skal kaste fortiden over bord
VVS-møde 2012 Aftræk Efter GR-A skal HMN som myndighed forhåndsgodkende vandret aftræk i kæde-, række- og dobbelthuse. Tidligere brug og placering.
Energierhvervsanalyse
Indhold Visualiseringer Trafiksikkerhed Støj og Støv Der henvises i øvrigt til strategisk miljøvurdering, Lokalplan samt beslutningssag inklusiv bilag.,
FTF – Middelfart Oktober 2015
Det man ikke ser har man ikke ondt af
- at udvælge endelig sag og formulere problemformulering
Omdannelseszoner i det åbne land
Fortsat fremgang i Halsnæs
2 June 2014 Præsentation Resultater fra COWIs analyse af effekter ved Gribskov Kommunes mulige deltagelse i Nationalpark Kongernes Nordsjælland Nis Vilhelm.
VELKOMMEN Informationsmøde Skole & Fritid
FNs Verdensmål Hvad går de ud på? Hvorfor er de vigtige?

/ Miljøstyrelsen / Titel på præsentation
Niveau 2: Hypotesetestning
Tjenestemandspension
Borgermøde.
Om energiomdannelser, energikilder og energibehov
Informationer om støj V. Carsten Høeg Maegaard
Glud Museum & Hedensted Kommune
Varmetillæg Folkepension.
RAR Sydjyllands indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Sydjylland – august 2018.
Møde i det danske udvalg D&V 9/ Aarhus, Danmark
RAR Fyns indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Fyn – august 2018.
Præsentation - ny struktur, nye vedtægter
Medarbejderaktier TDC
Skal kød hvile inden udskæring?
Placering, orientering og tegngivning
Pointer fra resultater på dagtilbudsområdet
UPGRADE `15 Renovering af det industrialiserede byggeri
Er græsset også grønt om natten.
Lovgivningen ved Landvindingslag Søborg Sø
Netværksmøde - Sundhedsøkonomi
Nyt fra ministeriet Billeddias
Unge med angst set fra et vejlederperspektiv
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
BAI skolekonference 13. november 2018 Titeldias
Nøgletal på vejområdet
Offentligt møde vedr. fredningssag for Kalø Vig ved Eskerod og Rodskov
Borgermøde om planlægning for solcelleanlæg ved Harre
Arbejdstidsopgørelse 2018: Tjek tiden
Borgermøde om vindmøller og solceller ved GreenLab Skive
Arbejdstidsopgørelse 2018: Tjek tiden
Nils Agerhus Direktør Uddannelses- og Forskningsministeriet
Mental sundhed Beskrivelse: Da Socialtilsynet var på tilsyn i august. 2017, blev begrebet ‘mental sundhed’ drøftet. Vi blev optaget af at identificere.
- Et eksempel fra Sjællands Universitets Hospital i Køge
Status for budget 2019 ØDF Syd 30. august 2018 Status på budget 2019
Præsentationens transcript:

Temamøde vindenergi 26. marts 2012

Idéhøring og borgermøde – hovedudsagn: For vindenergi og placere dem på havet og ellers ved motorvejen.. Mange er nervøse for lavfrekvent støj. Der skal tages store hensyn til naboer, natur og specielt den fred og ro der er ude i naturen. Kastrup enge i kommuneplanen er klassificeret som uforstyrret landskab og derfor skal der ikke opstilles store tekniske anlæg i området, der ellers vil komme til at ligne et stort industriområde. Idé udskift de små møller med nye store på deres nuværende lokalitet. Skal man både finde sig i skolelukninger og bagefter stavnsbindes af vindmøller, der vil værdiforringe boligerne yderligere. Der gøres opmærksom på at der er store økonomiske gevinster for lodsejerne som i mange tilfælde ikke selv er naboer til vindmøllerne. Der er tilkendegivet lokal modstand mod området vest for Kastrup Enge, Arnum, Skjoldager, Skibelund, Nustrup Bæk og Sode. Husk at lokalforeninger også skal tilgodeses økonomisk i forbindelse med opsætning af kæmpevindmøller. Positive tilkendegivelser omkring opsætning af store vindmøller, herunder især lodsejerene af de potentielle områder.

UPM møde 6. juni 2011 Vedtagne rammer for planlægningen På baggrund af lovgivning, bestemmelserne i kommuneplan 2009, indkomne bemærkninger til idé høringen og bemærkninger på borgermødet vedtog udvalget den 6. juni 2011 at igangsætte en planlægning for udpegning af potentielle områder til opsætning af vindmøller der udover de eksisterende landskabs-, miljø og naturhensyn tager hensyn til de indkomne bemærkninger, herunder særlig: Afstanden i læsiden i forhold til vindretningen på baggrund af en vindrose til beregning af støjbelastningen medtages   Der tages hensyn til markante bakketoppe Områder med særlige naturværdier skånes Skovrejsningsområder vurderes i sammenhæng med et helhedssyn En lille MW effekt med stor belastning holdes uden for planlægningen.

Vindmøller på land/vand Klimakommissionen anbefaler: 4000 MW på land i 2050 Energi/Klimaministeriet/Miljøministeriet vurderer: behov for 1800 MW nye vindmøller på land inden 2020 + 500 MW på havet

Krav til MW. Resultat af regeringens aftale med KL om arealreservation foreløbig 1800 MW vindkraft i hele landet. Med 98 kommuner i dk vil det svare til ca 20 MW i hver kommune Nu er det jo bare sådan at der er nogle steder er tættere ml. husene end andre og jo længere vestpå man bevæger sig jo mere plads bliver der.

Elenergiforbrug Haderslev Energistyrelse henviser til et gennemsnitsforbrug på 4 MWh på en husstand på 2 personer det giver i Haderslev med et overslag på 56000 personer et samlet forbrug på 132.000 MWh. Vattenfall har på en møllepark på Fyn med 4 2,3 MW møller en årlig produktion på 24.500 MWh dvs. 6.150 MWh pr. mølle. Det svarer til at 22 2,3 MW møller kan dække husstandenes elforbrug i vores kommune. Samlet forbrug af el i Haderslev svarer i forhold til landsgennemsnittet til 350.000 MWh og her vil det i forholdsmæssigt svare til at 57 2,3 MW møller vil kunne dække kommunens samlede elforbrug. Men hvad skal vi bruge i fremtiden??

Eksisterende vindmøller og vindmølleparker i Haderslev kommune I Haderslev Kommune var der ultimo 2008 opstillet 64 vindmøller med en samlet produktionskapacitet på cirka 42 MW. De 38 mindste og ældste på ca. 17,5 MW og de 26 største og nyeste på ca. 24,5 MW. Vindmøllerne står spredt bortset fra de 4 parker med 3 møller ved Olufskær og Hyrup på Haderslev Næs, syd for Maugstrup og øst for Gram, parken med de 4 møller syd for Sommersted og parken med de 8 møller på Kastrup Enge. 

Kastrup Enge Beboere indenfor 1,5 km: 206 Vurderet kapacitet 44 møller a 125 m 100 MW eller 22 møller a 150 m 66 MW

Styding Beboere indenfor 1,5 km: 432 Beboere indenfor 4,5 km: 9103 Vurderet kapacitet 20 møller a 125 m 46 MW eller 9 møller a 150 m 27 MW

Krejsel Beboere indenfor 1,5 km: 192 Beboere indenfor 4,5 km: 2065 Vurderet kapacitet 10 møller a 125 m 23 MW eller 6 møller a 150 m 18 MW

Bramdrup Beboere indenfor 1,5 km: 342 Beboere indenfor 4,5 km: 3827 Vurderet kapacitet 4 møller a 125 m 10 MW

Strandelhjørn Beboere indenfor 1,5 km: 151 Vurderet kapacitet 6 møller a 125 m 14 MW eller 4 møller a 150 m 12 MW

Nustrup Bæk Beboere indenfor 1,5 km: 386 Beboere indenfor 4,5 km: 1290 Vurderet kapacitet 6 møller a 125 m 14 MW eller 3 møller a 150 m 9 MW

Planlægningens faser