CSR - HR Beskæftigelsesrådets handicapkonference december 2008  Præsentation af Coop/CSR  Erfaringer med ansættelse af personer med.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Kontanthjælpsreformens betydning for unge Specialkonsulent Anne Louise Hertz, BRHS Vejledningstemadag - fredag.
Advertisements

SPOT på dansk v/ Uddannelsesleder Helle Rasmussen Sundhed og Omsorg – Aarhus Kommune.
Socialtilsyn Midt SL februar Socialtilsyn Midt – hvorfor er vi her? Vi gør en forskel for de mest udsatte borgere i Danmark! Vi garanterer, at der.
Mangfoldighed og Inklusion i efterskolen Konsulent Maren Ottar Hessner
Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Livsstilsændringer og sundhed Tema 1: Lyst og energi til at deltage i fællesskabet Tema 2: Fokus på egen sundhed Tema.
Hvad skal I huske fra i dag! Viden, erfaringer, råd og redskaber.
Skaleringer Progressionsmåling og dialogredskab. Skaleringer som dialogværktøj
MARTS 2011 DET FÆLLES ANSVAR II Title slide EVALUERING AF DET FÆLLES ANSVAR II ERFARINGER OG PERSPEKTIVER.
Emner: Store barrierer og lille erhvervsevne hvordan håndterer vi de situationer? Personlig assistance og fleksjob Hjælpemidler. LAB/SEL. - ligheder.
Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Fokus på samarbejdet mellem Jobcentret og UU Ungegruppen i Jobcenter Hedensted UU.
Oplæg om Arbejdsglad Hvad gør os arbejdsglade?. Introduktion Yngre Læger har sat fokus på, hvad der giver medlemmerne en god arbejdsdag Medlemmerne har.
Ny chance til alle. ”Den gode histories dag” Kort præsentation: Karen Breumsø teamkoordinator i team 4-5 Jobcenter Varde. Team 4-5 består af 8 rådgivere,
Rundt om stress Et dialogværktøj til hospitalspersonale Hvidovre Hospital Ledende lægesekretær Mie Kroll Udviklingskonsulent Pernille Scheuer.
Sundhedsledelse I Kolding Kommune v/Hanne Thomsen,
Hvad er jeres kerneopgaver? Institutionen? Hvordan oplever du, at kerneopgaven i din organisation har ændret sig de sidste 5 år – og hvordan vil den forandres.
1 v. Torben Svendsen //Aktivitetscentret Sundholm MENNESKET I FOKUS.
Psykoedukation skizofreni Session 1. – introduktion til psykoedukationsforløbet Undervisere:
EGU på bygge og anlæg Erfaringsseminar Korsør Produktionshøjskole, tirsdag d. 1 november 2011 Selandia EUC Sjælland Korsør ProduktionsHøjskole Byggeriets.
SERVICESTYRELSEN 9.DECEMBER 2009 Faglighed og metoder i håndteringen af unges brug af rusmidler.
Psykisk sårbare og arbejdsmarkedet Vivi Imer Hansen, socialrådgiver/projektleder ”Stress-sygemeldt tilbage til arbejdet”
ADHD Forstyrrelse af aktivitet og opmærksomhed. Diagnostiske kriterier – Kernesymptomer Opmærksomhed Hyperaktivitet Impulsivitet.
Sundhedspædagogik og kommunikation. Mestring. Fag mål 3 sundhedspædagogik og kommunikation.  Eleven kan forklare hvordan borgere/patienter og pårørende.
Forandring med psykologi og indsigt. Den lokale forandringsagents kommunikative kvaler …og en vej til større gennemslagskraft Kommunikationsforsker og.
Dias om psykisk arbejdsmiljø
Præsentation af resultaterne fra
Velfærdskommunen under forandring – kultur, kompetencer og komplekse problemer Kommunens (næst)største arbejdsplads.
En nordjysk investering – Vejle
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Antal besvarelser: 52.
Relationer på arbejdet.
Alle rettigheder forbeholdes
Arbejdsmiljø og ledelse går hånd i hånd
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Oplæg på Det Centrale Handicapråds årsmøde 2017
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Unge på kanten af fællesskabet
Virksomhedernes erfaringer med nydanske medarbejdere v/ Integrationskonsulent Pernille Kiær -
Adjunkt Hanne-Lene Hvid Dreesen
Katrine Schepelern Johansen Leder, seniorforsker, ph.d.
Skriv ansøgning 10 gode råd.
SFI’s forskning i handicap og beskæftigelse
Fælles ledelsesgrundlag
Virksomhedernes erfaringer med nydanske medarbejdere v/ Integrationskonsulent Pernille Kiær -
Konflikttrappen 5. Fjendebilleder opstår Opsplitning i ”dem” og ”os”
UDDANNELSE OG JOB 8. klasse
Line Leth Jørgensen Dysleksivejleder og læsekonsulent
Velkommen Dagens program.
Inklusion i Folkeskolen
Hovedtræk i politisk aftale om kontanthjælpsreform Regeringen, Venstre, Konservative, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti L223 fremsat 28. maj 2013.
Projekt Nyt syn på fremtiden Anne Bjørkmann, Studievejleder IBOS Nordisk inklusionskonference, Middelfart 6. September 2108.
Boostcamp for unge med autisme – erfaringer og refleksioner
Status Projekt Ældremilliard, Træningsbaner og Fleksjobpulje
Dialog mod Vold som business-case
Ledelsesevaluering.
Unge med angst set fra et vejlederperspektiv
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Formålet med kommunikationsstrategien
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Alle rettigheder forbeholdes
«Livets Ord» Februar 2019.
Alle rettigheder forbeholdes
Præsentation af 7. kl. Skoleåret 2019/20.
Mette Blauenfeldt, Dansk Flygtningehjælp
Velkommen Dagens program.
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Livskvalitet Hvem ved, hvad der er livskvalitet? Et liv med eller uden smøger, overvægt, inaktivitet….. Hvem ved, hvad der er livskvalitet? Et liv med.
Empatisk Arbejdsmarked Præsentation til Københavns Kommune den 14
Mental sundhed Beskrivelse: Da Socialtilsynet var på tilsyn i august. 2017, blev begrebet ‘mental sundhed’ drøftet. Vi blev optaget af at identificere.
MEDARBEJDER-INDDRAGELSE
Fra den anden side af skrivebordet
Præsentationens transcript:

CSR - HR Beskæftigelsesrådets handicapkonference december 2008  Præsentation af Coop/CSR  Erfaringer med ansættelse af personer med ikke-synlige handicap  Hvilke udfordringer møder vi?  Hvordan takler vi disse udfordringer?  Hvem spiller vi sammen med?

CSR - HR Ikke-synlige handicap  Det startede med den fremsynede pastor H.C. Sonne, som i 1866 stiftede Danmarks første brugsforening  Coop Danmark A/S er Danmarks største detailhandelsvirksomhed, som driver kæderne Kvickly xtra, Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen og LokalBrugsen, NETtorvet samt datterselskaberne Fakta A/S og Irma A/S.  Coop Danmark har sammen med de selvstændige brugsforeninger en årlig omsætning på cirka 40 milliarder kr. og ca medarbejdere.  Coop Danmark ejes af FDB, som har 1, 6 millioner medlemmer

CSR - HR Ikke-synlige handicap  COOP og CSR (personalepolitik ) forebyggelse, fastholdelse og integration hvordan?  Moralske og ideologiske begrundelser for rummelighed og mangfoldighed ( ” at matche det samfund vi lever i ” )  Arbejdspladskultur og mangfoldighed  Herunder også interesse i at sikre ligestilling i arbejdslivet og integration af minoritetsgrupper  Flere langtidsledige/sygemeldte er både menneskeligt og økonomisk et voksende problem

CSR - HR Ikke-synlige handicap  Det vil regeringen!  Et liv med arbejde  Nye veje til arbejde/uddannelse  STYRKELSE af den enkeltes personlige, faglige og personlige kompetencer  SIKRE den nødvendige HJÆLP og OPBAKNING på arbejdspladsen  FORBEDRE og MÅLRETTE den offentlige INDSATS, så flere sindslidende/andre udsatte grupper får netop det tilbud og den hjælp, der kan få dem i arbejde/uddannelse

CSR - HR Ikke-synlige handicap  Langt hovedparten har mangelfulde sociale kompetencer og/eller er psykisk skrøbelige ( en ” anderledes ” adfærd opfattes som ” mærkelig ” af andre – hvad er det at være normal?  Mange mangler et socialt netværk og er isolerede ” udenfor arbejdstid ”  Særlige problemstillinger ift. etniske minoriteter med en sindslidelse – specielt kvinderne!  Der er stor bevægelighed i gruppen!!!

CSR - HR Ikke-synlige handicap  Det er svært at sælge sig selv til en arbejdsgiver!  Det kan være svært at begå sig i fællesskabet på en arbejdsplads, når man ex. er angst ved selv små forandringer og udfordringer og ofte ikke føler sig tryg i større sammenhænge/tætte relationer  Det er langt lettere ( omverdenens syn ) at have et fysisk synligt handicap frem for et ” usynligt ” handicap

CSR - HR Ikke-synlige handicap  Initiativer rettet mod arbejdspladsen og den offentlige indsats – inden personen begynder i praktik/ansættes  Støtte til kolleger – Åben, ærlig dialog! at sætte ord på ( berøringsangst/usikkerhed – hvad betyder det for mig/arbejdspladsen at få en kollega, der ex. er sindslidende?, hvordan takler jeg dagligdagen sammen med denne kollega både fagligt og socialt? undervisning, netværk, andet

CSR - HR Ikke-synlige handicap Invester i relationer! at forstå hvad den anden har brug for på en respektfuld måde Respekt og helhed! mød personen som en hel person og ikke som repræsentant for en kultur/gruppe Sikring af information! Viden er nøglen til forståelse for forskelligheden Udvikling af faglighed! orienter/undervis de nærmeste kolleger Skabelse af rum og tryghed! Hvad skal der til, hvem kan hjælpe, andet

CSR - HR Ikke-synlige handicap  Samarbejde med Jobcentrene den offentlige/den statslige del. Læger, lokalpsykiatri, tolke, HR med socialfaglig baggrund  Mentor/social mentor, personlig assistance ( mange med ikke-personlige handicap har problemer med at strukturere/overstrukturere sit arbejde, manglende relationer til kolleger, behov for overskuelighed, rytmer og rutiner, hukommelse, opmærksomhed, koncentration, social adfærd mm )

CSR - HR Ikke-synlige handicap  At lykkes med sin ledende rolle i en virksomhed kræver stort engagement, selvindsigt og ansvarlighed  At leve sine værdier betyder, at man gør en synlig positiv forskel i sin måde at være på overfor andre mennesker.  Det skal give mening at gøre en forskel og kunne mærkes af Coops medarbejdere, kunder, samarbejdspartnere, andre