Entreprenørskab og Performance Design Seminar om entreprenørskabsundervisning RUC 22.10.2015 Seminaret afvikles med støtte fra Karlbak og projektet EntreNord.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
MÅL-KATEGORIER FOR LÆRING OG UDDANNELSE
Advertisements

Skolebiblioteket indgår som en central del af skolens læringsmiljø og fungerer som skolens innovative, formidlende og pædagogiske læringscenter. Skolebiblioteket.
Forsøgsskoleprojekt – med inspiration fra John Dewey
Velkommen til KICK-OFF på Nordjyske Nyskabere 2014
‘rum for læring’ om program og indretning af studios
Målet med projekt Entreprenørskab på kryds & tværs er:
Invention og innovation i teknologiundervisningen
By og Byg Debatmøde 2002 Innovation i byggeriet Forskeren Samarbejde om innovation mellem vidensystemet og erhvervet Jørgen Nielsen.
Velkommen til Campus Roskilde
Statens Museum for Kunst Præsentation på AUTO seminar d Helene Brøndholt Nielsen, SMK digital Louise Bugge Jacobsen, u.l.k.
Fuld fart frem… anderledes måde.. Hvorfor skal vi være innovative/entreprenante? Den globale udfordring Vi skal konkurrere på produkter og services.
Kollegavejledning Læringscentrene Roskilde. Program • Velkommen igen! Vejledningsværktøjer i teori og praksis – kort oplæg Praksisrefleksioner fra igangværende.
Arbejdet i foreningen Sindslidendes Vilkår siden 1999
Ekspansiv læring – Hvad betyder det?
Teo.pæd. og den afsluttende opgave
Ungdomsbyen i samarbejde med Benedicte Kommunikation
Velkommen til konsulentuddannelsesdagen 18. marts 2010.
”Hvad skal man gøre. Hvordan skal man handle. Hvem skal man være
Bedre udbytte af it i skolen Et seminar til skoleudvikling Marianne Hornskov og Sanya Pedersen Danmarks Evalueringsinstitut.
Formidlingsprocesser, identitetsdannelse og hverdagsliv
Oplæg i Væksthus Hovedstaden 28. November 2007 Jacob Holm
Akademiuddannelse i Ledelse Februar 2010
Madkamp - DM i madkundskab
Lederseminar 2014 Varde Kommune
1 Marianne Tewes, Hjertecentret Implementering af en klinisk retningslinje – effekt af et uddannelses- & træningsforløb for erfarne sygeplejersker Dokumentationskonference.
Aktionslæring Niels Grønbæk Nielsen
Læring og viden Pædagogik og pædagogisk innovation (1)
Sygeplejerskeuddannelsen på nettet B aggrund/idé L æringssyn & værdier S tudie-og undervisningsformer O rdinær – fjernstudie K ommunikationsplatform E.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 Rammesætning Kompetenceudvikling af pædagogiske ledere.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 Rammesætning Kompetenceudvikling af pædagogiske ledere.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 Velkommen til 2. undervisningsgang Kompetenceudvikling af pædagogiske ledere.
INNOVATION I FAGENE - KONFERENCER ÅRHUS OG FREDERIKSBERG SEPTEMBER 2014 MEDIEFAG.
Læreres vilkår for at udvikle en lokal naturfaglig kultur omkring natur/teknik - Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse.
Anden information Delprojekt III: IT-fagdidaktik og lærerkompetencer i et organisatorisk perspektiv Alice Nissen, VIA Birgitte Lund Nielsen, VIA & AU.
Bg · Udvikling af MUS 2. Netværksmøde 3. Sept
6 ugers selvvalgt kursus for nyledige pædagoger Med forbehold for ændringer i kursusplanen!
6 ugers selvvalgt kursus for nyledige pædagoger Med forbehold for ændringer i kursusplanen!
Tom Nyvang Forandring af undervisningsorganisationer.
Palliation til gamle Hvordan? Og er det noget vi taler om?
Kort & godt om: ORGANISATIONSSOCIOLOGI
Entreprenørskab og innovation. Definition 4 Handling Kreativitet Omverden Personlig.
Læreruddannelse på Ilinniarfissuaq Nuuk. Ilinniarfissuaq Ilinniarfissuaq står for traditioner og fornyelse –Uddannelse af lærere i 160 år –Opstart af.
Highlight anden linje i overskriften ved at markere ordet(ene) og vælge Overskrift-fonten VIA Type Office regular Vælg layout/design 1. Højre klik udenfor.
Hvad har eleverne brug for, når de kommer ud af skolen? Adm. direktør Stina Vrang Elias Tænketanken DEA Helsingør Kommune Sommermøde ● Tirsdag den 2. august.
Styrk fagligheden som professionel praktikvejleder FOA inviterer til konference for praktikvejledere på den pædagogiske assistentuddannelse og social-
Innovation og entreprenørskab i Grønland Hvordan opbygger vi en innovations- kultur? Hvilke faktorer gør sig gældende? Hvad er vi gode til? Hvorfor taler.
Entreprenørskab og innovation. Definition 4 Handling Kreativitet Omverden Personlig.
Kort om de gymanisale ungdomsuddannelser Ligheder og særlige karakteristika Mette Brinch Thomsen Oplæg på mentorkurset for SubUniversity 16. august 2016.
Oplæg til Hustræf 2011 Inddragelsens niveauer og perspektiver
Faglærer konference d. 16. og 17. maj 2017
VELKOMMEN TIL LÆRERCAMP.
”Filmen er et af vor tids vigtigste kulturelle udtryk
SUF - gevinstrealisering
Temamøde om social ulighed i sundhed
Hvordan øges værdien af entreprenørskabstræning i Ghana?
PROJEKT Af: Aino Elmegaard Larsen Palle Eriksen Oliver Brage
Hvad er det, og hvorfor er det vigtigt?
Fra almendidaktik til fagdidaktik
Ungdomsbyen i samarbejde med Benedicte Kommunikation
Ungdomsbyen i samarbejde med Benedicte Kommunikation
Pædagogik og pædagogisk innovation (1)
Skolepraktikinformation
Fra komfortzone til læringszone
Teopæd og den afsluttende opgave
Informationsmøde om erhvervsområde og erhvervsområdeprojekt i tekniske eux-forløb Bjørn René Hansen, Erik Engel og Rasmus Schou Christensen Styrelsen.
Innovation i Naturfaglige fag
Innovation i Naturfaglige fag
Sundhed I den pædagogisk praksis
Innovation og entreprenørskab
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Entreprenørskab og Performance Design Seminar om entreprenørskabsundervisning RUC Seminaret afvikles med støtte fra Karlbak og projektet EntreNord

Program 10Ankomst og kaffe 10.15Velkomst 10.30Paradokser og udfordringer i entreprenørskabsundervisning med afsæt i egen undervisningspraksis på de videregående kunstskoler (DK) Oplæg, Rikke Lund Heinsen, Entre Nord konsulent, Spørgsmål og diskussion 11.15Fra nyuddannet performance-designer til PD iværksætter Perspektiver fra en nyuddannet Performance Design entreprenør Julie Popp Andersen Frokost: Vi spiser i kantinen i 01. Man køber selv mad, vi har reserveret bord Entreprenøriel læring med eksempler fra egen og andres praksis (DK og Norden) Oplæg, Marianne Buus, EntreNord konsulenterne Spørgsmål og diskussion 13.45Afsluttende perspektiver 14.00Tak for i dag

Entreprenørskab værdiskabende handlekraft Fonden for Entreprenørskab har følgende brede definition af entreprenørskab: ”Entreprenørskab er, når der bliver handlet på muligheder og gode idéer, og disse bliver omsat til værdi for andre. Den værdi, der skabes, kan være af økonomisk, kulturel eller social art.” ’Innovation’ betragtes oftest som entreprenørens redskab til at se og udnytte en ny mulighed for at skabe værdi.

Centrale kompetencer Det kræver en kombination af forskellige kompetencer at realisere innovation og entreprenørskab, og der kan lægges vægt på forskellige dimensioner alt efter faglig relevans, men følgende er gennemgående: Kreativitet Omverdensforståelse Handlekompetence Analytisk kritisk tænkning Formidling Håndtering af usikkerhed Evnen til at koble teori og praksis Innovations- og entreprenørskabspædagogik på universitetsniveau drejer sig om at tilrettelægge undervisningsforløb, der udvikler ovenstående dimensioner med udgangspunkt i en dyb faglighed. Arbejdet med I&E relaterer sig metodisk til andre pædagogiske traditioner omkring problembaseret læring, aktionslæring, samt case- og projektarbejde

Entreprenørskab på PD FMK 1 & Lysfest i Roskilde Installationen Peform or Die Feedback-samtaler på Kulturproduktion & Æstetik Tilrettelæggelse af valgkurser Fagmodulprojektarbejdet på bach Entreprenørskab er at få ting til at ske PD er at få ting til at ske