1. budgetopfølgning 2015 for det specialiserede socialområde for voksne.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Cand. techn. soc. Pia Bille Konsulent i Lepla
Advertisements

Udkast til rammeaftale på det specialiserede socialområde for Specialkonsulent, Hilde E. Thun Holst Politiske visioner Faglig udviklingsstrategi.
ADHD – en kommunalpolitiske udfordring
EN HELHEDSORIENTERET UNGEINDSATS? ERFARINGER FRA NULPUNKTSANALYSEN AF ROUTE 25 V/ANNE MØLGAARD, RAMBØLL Alternative title slide.
Socialstyrelsens nye vidensnotater
Ny Førtidspension og fleksjob reform
Informationsmøde for koordinatorer i de faglige netværk – rammeaftalen for det specialiserede socialområde Konsulent Ann Kühnel Liljenberg, Sekretariat.
Tirsdag d. 20. august 2013 Reformer på arbejdsmarkedsområdet.
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
New Insight - Noter til præsentation
Handicap & Psykiatri.
Budgetgrundlag i planteavlen
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Tværgående indsats for unge årige
Få din kommunalpolitiker i tale! - Fra stærke meninger til indflydelse.
Regionale Kontaktfora på handicapområdet Møde med repræsentanter fra DH Stig Langvad, formand, DH.
Sammenhæng: Reduktion af det daglige energiforbrug. Energiforbruget i den enkelte kontraktstyrede enhed skal nedbringes med 2% om året. Mål: Aktiviteter.
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Temadag om takstberegning Herning
Region Midtjyllands forslag til rammeaftaleudvidelser/ reduktioner for 2011.
Konference om styring af specialundervisning og inklusion, 4. oktober 2010.
Samarbejdet mellem kommuner og krisecentre
April 2014 AARHUS UNIVERSITET HVAD SKAL DER TIL FOR AT LØFTE KVALITETEN OG EFFEKTEN AF KOMMUNERNES BEHANDLINGSTILBUD Birgitte Thylstrup, Center for Rusmiddelforskning,
Konference Indsats, udvikling og samarbejde på det sociale område.
Den kommunale vejledning om STU
Kolding Kommune Børne- og Uddannelsesforvaltningen Nye veje i styring af specialundervisningen.
Fokus på det specialiserede område
Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder & Skanderborg
KL´s visioner for kroniske patienter
Muligheder og rettigheder
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
Rehabilitering Samordningsudvalgsmøde
Projekt ”forebyggelse af genindlæggelse – en fælles indsats” Et samarbejde mellem Gladsaxe kommune og Psykiatrisk Center Ballerup Eva Tangdal Ledende.
Hvad er Frederiksberg Kommune for en størrelse – og SSA?
SOF.  Den 1. januar 2013 trådte reformen af førtidspension og fleksjob i kraft.  Reformen betyder, at ansøgninger om ressourceforløb, fleksjob og førtidspension.
Inklusionsboliger Bolignetværksmøde den 24. februar 2016.
TR/ledermøde Nørrebrohallen 25. september ’09. Faktaark København AnlægDrift Fordeling af midler i Budget 2010 – efter udvalg.
Lolland Kommunes udfordringer. Udfordring 1: Faldende indtægter.
Skanderborg Det økonomiske gab  Merudgifter på knap 100 mio.  Merindtægter på godt 80 mio.  Udfordringen er knap 20 mio. Beskæftigelse & Sundhed.
Dagsorden – Hvem tager BURC hånd om? – Hvordan er det gået med udgifts- og aktivitetsudviklingen? – Hvorfor går udgifterne opad nu? – Hvad gør vi nu?
Socialforvaltningen Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Aarhus Kommune Ændring i serviceniveau ved budgetfald fra 2011 – 2012 Familier,
Det Tværgående Gravidsamarbejde ved Inge Olga Ibsen, Overlæge og leder af Familieambulatorierne, Region Syddanmark og Region Hovedstaden Carina Blomholt,
1 Rehabiliteringsteam – består af: Jobcenteret: 2 beskæftigelsesmedarbejdere 5 deler posterne imellem sig og går på skift Tilstræber, at den ene er repræsenteret.
DIALOGMØDE Socialudvalget, Brugerrepræsentanter samt ledere og konsulenter på det specialiserede socialområde for voksne Tirsdag
Investeringer og nye tiltag i lyset af refusionsomlægningen pr. 1. januar v. Beskæftigelseschef Katrine Birk.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
2. budgetopfølgning 2015 for det specialiserede socialområde for voksne.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Implementering af rehabiliteringsindsatsen.
INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Beskæftigelsesregion Syddanmark Budgetseminar Budgettering og dimensionering af indsatsen for de forsikrede ledige i 2010.
TR/ledermøde Nørrebrohallen 25. september ’09. Faktaark København AnlægDrift Fordeling af midler i Budget 2010 – efter udvalg.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland ”Brug for alle” – velkomst og indledning v/ regionsdirektør Preben Rasmussen Høj.
Orientering fra kontoret Job og Fastholdelse AM-udvalg den 6
Rekruttering til Nyborg kommune – er der et problem?
Rekruttering til Kolding kommune – er der et problem?
Kommunernes økonomistyring
Budget 2017 – 2020 Sundhed, Omsorg og Arbejdsmarked
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Ved Arnfred Bjerg og Søren Knudsen
Rekruttering til Assens kommune – er der et problem?
Rekruttering til Kerteminde kommune – er der et problem?
Rekruttering til Vejen kommune – er der et problem?
Rehabilitering og hjemmehjælp
Mere MOST - mindre fravær
Ungeenheden Frederikshavn Kommune – helhed og samspil
BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONS FORVALTNINGEN
Temadrøftelse Byrådet Slides om ‘Plan for det specialiserede socialområde for voksne d. 11. juni 2018.
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Social- og Sundhedsudvalget 1. april 2019
Målopfølgning - Social- og Sundhedsudvalget
Progressionsmålinger og realkompetencevurderinger
Præsentationens transcript:

1. budgetopfølgning 2015 for det specialiserede socialområde for voksne

Baggrund 1. budgetopfølgning 2015 for Socialudvalget viser et forventet merforbrug i forhold til budgettet på 38,8 mio. kr. I merforbruget er indregnet et skøn over udgifter til nye borgere, som kommer til i løbet af året, herunder nye unge der bliver 18 år og overgår fra BURC i 2015 Afvigelsen skyldes : Større tilgang og mindre afgang i både 2014 og 2015 end forudsat i budgettet. Ikke fuld genopretning ved oprindeligt budget 2015 mindre effekt af hjemtagninger i 2014 end forventet

Er budgettet ikke genoprettet?

Hvor ser vi øget aktivitet? Samlet forventes netto tilgang af borgere svarende til 9,7 mio. kr. fra 2014 til 2015 og på 22,1 mio. kr. fra 2013 til 2015 (faste 2015 priser) Tilgangen ses især på: Botilbud og bomiljøer Hjemmevejledning (støtte i egen bolig) Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Alkohol – og stofmisbrugsbehandling

Hvad handler den øgede aktivitet om? På boområdet er der tale om nye borgere (de fleste fra BURC) samt enkelte borgere, som bliver betydeligt dyrere på grund af lavere funktionsniveau På STU er der tale om unge som ikke kan benytte de almindelige uddannelsestilbud og dermed er i målgruppe for særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse For så vidt angår alkohol- og stofmisbrugsbehandling kan der være tale om, at flere borgere motiveres til behandling, som følge af indsatser andre steder i kommunen Alle borgere har betydelig nedsat funktionsevne eller særlige sociale behov

Har vi for højt serviceniveau? Gennemgangen af de nye borgere i forbindelse med 3. budgetopfølgning 2014 og i forbindelse med sagen om nye dyre indsatser Modtagerandel og udgiftsniveau sammenlignet med andre kommuner (Ballerup undersøgelsen 2012 – vi afventer data for 2013/2014): HTK: 25,1 pr voksne, øvrige kommuner: 26,0 pr voksne HTK: kr. pr voksne, øvrige kommuner: kr. pr voksne Flere kommuner i Region Hovedstaden melder ved en rundspørge om tilsvarende udfordringer

Hvad kan vi gøre ved det? Fortsat fokus på styring og på at etablere større gennemsigtighed omkring udviklingen i aktivitet og udgifter. Der er ansat en ekstra økonomisk medarbejder i to år på området med henblik på at styrke styringen Nyt disponeringssystem til aktivitetsstyring er implementeret Gennemgang af sidste 20 visitationer ved ekstern konsulent (Inge Louv) med henblik på analyse af serviceniveau (stram visitationspraksis) Fortsat fokus på den langsigtede faglige omstilling i retning mod større selvhjulpenhed og mindre indgribende tilbud til borgerne. I budget 2015 er der forventet en reduktion i udgifter på 3 mio. kr. som følge heraf stigende de kommende år Fortsat fokus på helhedsorienteret og tidlig indsats i form af de nye koordinerende fora (rehabiliteringsteams, uddannelse til alle, hjerneskadekoordinering etc) for at bremse tilgangen i fremtiden – det kan føre til øgede udgifter på kort sigt