Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Overordnet målsætning:
Advertisements

Set i forældreperspektiv
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
- gennem Marte Meo metoden
Undervisningsplanlægning
DIDAKTIK 2.0 KG/RBC 27/08/2008 metoder problemformulering skelet.
©Jenny Bohr – Til underviserne At arbejde med mål kan være udfordrende for voksne med ADHD, og selvom du tilrettelægger arbejdet med vægt.
Midtvejskursus i biologi efteråret 2001 Teknologistøttet undervisning - Pædagogik og værktøjer.
Begrundelse for ændringer i uddannelsen
Flipped Classroom IT-faciliteret omlagte undervisningsformer.
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
Supervision og faglig feedback
V ORES A GENDA  Os og vores speciale  Godt ved specialeprocessen  Knapt så godt ved specialeprocessen  Vejledning  Grupper  Gode råd.
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Gymnasietid Lektielæsning Læringsstile. Lektielæsning Hvad er god lektielæsning? ◦ Man når at lave det, man har planlagt (realistisk planlægning) ◦ Man.
Hvordan passer jeg på mig selv ?
Ny PLC kultur med vejledning
- Hvad kan I forvente som forældre?
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Lærermiddelkultur(er)?
For de kreative, nytænkende, sære, unormale og geniale tankegange.
Læremiddelkultur I Folkeskolen
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Konstruktiv dialog kan forebygge smerter i muskler og led
EUD-reformkonference 17 sep Talentarbejde i Praksis.
Vejlederens kommunikation
Køb det fulde sæt til 299 kr + moms
Hvorfor netværk? Det er en udfordring for ledelsen at: -kunne give fagspecifikke råd -samle alle god erfaringer og give dem videre -Formidle alle aktiviteter.
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
Elever med særlige behov Lidt om allerede installerede hjælpe programmer i windows vista.
Vejen Kommune Det er besluttet, at alle skoler i Vejen Kommune arbejder med Vurdering for Læring. Alle skoler arbejder efter en fælles procesplan. Arbejdsgrupper.
Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004 Måleovervejelser Overvejelser inden I beslutter jer for en måletype Præsentation af hovedmåletyper Oplæg til.
Visionsdagen Hvad kom der ud af dagenHvad kom der ud af dagen Lærernes oplevelse af dagenLærernes oplevelse af dagen Det opfølgende arbejdeDet opfølgende.
Objektorienteret Netværkskommunikation Præsentation 28: Eksamen.
Læreren som læringsleder
Sådan bruger du præsentationen
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Bedre udbytte af it i skolen Undersøgelse af erfaringer og perspektiver.
Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Opsamling på cafeseminaret i går Hvad siger I selv om god velfærdsledelse - i praksis?
Delprøver, eksamensforsøg i fagene matematik og oldtidskundskab, 2012/2013 Borupgaard og Ørestad Gymnasium. Andreas Lange, Oldtidskundskab, Borupgaard.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
Pressalit Sports Academy Fra perioden til
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Efterslægten – Net-HF  Tilbyder fleksibel enkeltfagsundervisning til de mange kursister, der ikke kan/vil følge normal skematilrettelagt undervisning.
Korsager Skole 3. februar Præsentation og referat fra Kontakt- og trivselsforældre ekstra møde.
SKRIVEFAGET Modul 1: Skriveproces og struktur Lektion 2: Fase 1: Idéudvikling og fokus.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
OPLÆG TIL PRAKTIKVEJLEDERTRÆF SOSU NORD, EFTERÅR 2016.
I mentor ordningen på elevmentor.dk
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Vemmelev Skole 500 elever 7 km uden for slagelse
Modul 3.3 – At arbejde med læring
At gøre karriere.
Naturfag.
77. At tale uden at råbe Indhold: ”At tale uden at råbe” vil give dig redskaber til at definerer hvilken type underviser du er, og hvordan du skal placere.
1. Trin – Problemstilling
Læringslokomotivets forældresamarbejde
Karakterer og læring.
Agenda Præsentation: Lidt mere dybegående: en læringsaktivitetsdesignskabelon Gruppearbejde: Design og præsenter jeres egen aktiviteter Feedback og evt.
Velkommen til fagligt samspil
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Begynderrejsen – et redskab til rekruttering og fastholdelse af nye medlemmer i kano- og kajakklubber Klub Dato Konsulent navn.
Barnesyn og børneperspektiv
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning

Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter, at kursister og lærer i normale tilfælde, uden brug af tekniske hjælpemidler, kan se eller høre hinanden”. Definitionen forudsætter, at der er tilrettelagt relevante læringsaktiviteter, som forudsætter løbende dialog og aktivt samspil mellem deltager og lærer i 100 pct. af tiden, men åbner for, at en del af undervisningen kan foregå uden for uddannelsesinstitutionen og typisk via nettet.

Læremiddelkultur  Læremiddelsyn (skolens, undervisernes og elevernes syn på og holdning til it og læremidler)  Læremiddelressourcer (skolens ressourcer og muligheder for planlægning, undervisning, læring, videndeling, evaluering, samarbejde og kommunikation med og gennem it og læremidler)  Læremiddelpraksis (undervisere og elevers konkrete brug af it og læremidler)  Læremiddel kompetencer ( underviser og elevers kompetencer til at bruge it og læremidler i konkrete undervisnings og læreprocesser) Læremiddelsyn Læremiddel- kompetencer Læremiddel- ressourcer Læremiddel- praksis

Læremiddelkultur

Fordele Fordybelse Man har mere ro og kan gå fra/til når man har lyst. fordele er at jeg kan arbejde i det tempo der passer mig, det er en god mode at lære på Du bestemmer selv og kan planlægge arbejdet når det fungerer bedst for dig. fordele at kunne gå til og fra Du kan selv planlægge din dag.Jeg ser mest fordele, da jeg arbejder rigtig godt alene. Fordele er at man selv planlægger tid og dermed får læring når man har mest overskud Det kræver dog selvdisciplin og ikke springe over Fordelen er man kan sidde derhjemme og stille og roligt i sit eget tempo kan lave opgaverne Det er dejligt man kan gå til og fra

Ulemper Er alene, men der er ro Kan mangle noget sparring Mangler de andre kursisters feedback Man skal kunne strukturer sin hverdag selv Man er alene, det virker stressende på mig, når teknikken svigter Der er ikke er nogen sparringspartner, samt for den, som er boglig svag, tager det længere tid at lave deres opgaver Kan ikke se nogen ulemper, da man altid kan få fat i en underviser At der ikke er hotline hele døgnet Ikke de diskussioner vi har haft på tværs af holdet Kommer ikke i tanker om det lige pt Føler mig i tidspres Man kan blive forvirret, da jeg ikke er den type der spørger om hjælp. Undervisningen ikke er så levende Hvis materialet ikke er beskrevet godt nok

Hvilke oplevelser har du med fjernundervisning? Gode ville bare gerne ha haft flere dage, da jeg havde svært ved at rumme mere til sidst Det har været godt Den første var lettere udfordrende, da jeg ikke havde prøvet det før, nr to var meget lærerig da jeg der skulle arbejde med materiale, som jeg har manglet tidligere i forløbet. Men det gav stof til eftertanke. Et stresset niveau Fedt, det teknisk voldte lidt problemer Arbejde med en forkert film uden at vide det Gode oplevelser, hvor jeg har kunnet fordybe mig i emnerne. Stoffet har været for vigtigt til at ligge på fjernundervisning Super oplevelse Det har været rigtig godt, men også svært, da det er noget man ikke har prøvet før. Virker rigtig godt for mig. Dejligt, at kunne tage ting i sit eget tempo og fordybe sig

Erfaring med fjernundervisning på praktikvejleder kurser Har de prøvet det en gang har de hurtigt fanget hvordan de skal og det er meget lettere for dem anden gang Padlet Da jeg lavede film i stedet for at speake over Det giver god læring for dem, at de kan arbejde når det passer ind for dem – obs feedback