Bestyrelsesmøde Frederiksbjerg Dagtilbud 9.December 2015.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
HANDLING OG PLAN1 Udkast til bekendtgørelse om nedsættelse af midlertidige bestyrelser til forberedelse af erhvervsskolernes overgang til selveje.
Advertisements

Ledelsesnetværk, områdestruktur og selvejende institutioner Samarbejds- modeller - der har vist sig at fungere i praksis.
Henvendelse om bekymring -evt. som underretning Iværksættelse Afslutning Afklaring Undersøgelse § 50 el. psykologfaglig Handleplan udarbejdes Afgørelse.
OK-08 Highlights Det statslige område. Lønnen Trin 4 nyt starttrin og 2årigt (+ ca kr./måned det første år) Forhøjelse af skalaen med mest på sluttrin.
Anvendt markedsføring Begrebet markedsføring var det første nye begreb I stødte på i faget for snart to år siden. Nu skal vi arbejde med den praktiske.
HANDLING OG PLAN1 Kvalitetssystem – indsatser og selvevaluering Krav – ideer fra sidst: Kvalitetssystem udvikles i samarbejde mellem skoler og SIIP Systemet.
Muligheder og perspektiver1 Tema 1 Styringssystemer B Forskellige styringsmodeller, jura og principper for håndtering af selvstyret.
Morgendagens Børne- og Ungeliv MEDARBEJDERE Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 12:5 Powered.
Hold balancen med et stærkt og velfungerende familieliv Workshop Balancekonference, Region Syddanmark, August 2010 Lisbeth Fruensgaard.
Større fleksibilitet og øget indflydelse på arbejdstidstilrettelæggelsen Trivsel og Sundhed, Oktober 2009.
Fælles forældrerådsmøde Dagtilbuddet Møllevang Mandag d. 29. september kl – i Festsalen på Møllevangskolen Aftenens program - Velkomst v.
Social Service Velkommen til dig Dialogmøde med de frivillige Mandag den 19. oktober 2009 I byrådssalen.
Kommunalstyrelsesvedtægt og økonomisk styring. KANUKOKA Kalaallit Nunaanni Kommunit Kattuffiat Stiftet 24. juli 1972 ” Foreningens formål er at varetage.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats Indsatsen består af Ekspertrådgivning og inspiration Forskningsprojekt på de regionale arbejdspladser.
Fremtidens matematik, marts 2015 Carl P. Knudsen Hvad er DASG ?
Ny Årsberetning Hvorfor en ny årsberetning? Beboerdemokrati og bestyrelsesarbejde i fokus Udvalgte redskaber (værktøjer) - Indhold Strategier og målsætninger.
Dias om psykisk arbejdsmiljø
Samarbejde for trivsel i skolen i Danmark
Godkendt i Samvirkets styregruppemøde den 18.januar 2017 Point System
OK18 nærmer sig Hvad er vigtigst for HK Kommunals medlemmer?
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Seminar, den 20. april 2017 Præsentation af Parasollens USB-Pind.
Budget-tanker 2015 Vedr. normering:
Ny lokalaftale om arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere i BUF
Ny ressourcetildelingsmodel
Otte forsøgsrammer Infoaften 2017 Flemming Vium Jensen, Politisk chef
HÅNDTERING AF ERASMUS-MIDLER PÅ AARHUS UNIVERSITET
Børnehuset Peblingevej
Konkrete forhold Sekretariatschef Søren Abildtrup.
(s. 1) De projekterende og udførende sammen med bygherren gennemgår grundigt og udfordrer projektet i overgangen fra projektering til udførelse. Ved projektoptimering.
Ledelse i fremtiden … Betyder ikke vi skal kaste fortiden over bord
Indførelse af model for formativ/summativ evaluering
17. september 2018 Informationsmøde om ansøgningspuljer i 2018 Ansøgningspuljer på dagtilbudsområdet.
Central kontra decentral
Afdelingsmøde – Afdeling 5 Mandag den 8. maj 2017
Halvårsmøde om arbejdsmiljøarbejdet
optimering af ejendomsdriften
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
Velkommen til Brøndbyvester skole og SFO.
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Kursus for nye efterskoleledere
UDVIKLINGSPLAN FOR GORM
Møde i det danske udvalg D&V 9/ Aarhus, Danmark
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
23. og 24. april 2018 Banedanmark, Kvalitet & Sikkerhed
Målopfølgning – Økonomi og Planudvalget
Hvad betyder det på efterskolerne?
Tendenser i forældresamarbejdet
Skolebestyrelsens dialogmøde 2008 Kom og mød din skolebestyrelse
Skolebestyrelsens Årsmøde 2018
Løn FOAS.
Hvad betyder det på efterskolerne?
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Skolebestyrelsens årsberetning
Øvrige økonomistyrings-aktiviteter- og roller
Få succes med jeres næste projekt Et udviklings-forløb med DGI og DIF
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
Social- og Sundhedsudvalget 1. april 2019
Velkommen til ROADSHOW i GeoDanmark!
Elevtrivsel Gymnasier og VUC'er 2018
Opdatering fra Generalforsamling
Introduktion til RejsUd - FGU
arbejdspladsvurdering (apv) februar – 13. marts 2019
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
Oprydning i SkoleIntra, skolens brugere og lokal opsætning af Aula
Aula workshop #detvigør i Aarhus Kommune Torsdag 21. februar 2019
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Velkommen til halvårsmøder i MED maj 2019
Sundhed i Aabenraa Kommune
Præsentationens transcript:

Bestyrelsesmøde Frederiksbjerg Dagtilbud 9.December 2015

Budgetlægning.. Dagtilbuddets budget ved årets start 2016: mill. Budget er delt i fællesreservationer og afd.budget Bestyrelse og ledelsesteam beslutter principper for budget Ledelsesteam fastlægger fællesreservationer, Inger og Tinna laver den endelige fordeling Økonomiopfølgning med de pædagogiske ledere hver måned Afrapportering i Styringsværktøj april, august og oktober. Områdechef kommenterer

Principper for budget Frederiksbjerg Dagtilbud er at betragte som én økonomisk enhed og har overordnet solidarisk hæftelse. Udgangspunktet for fordeling af budgettet er den samme, som den der gælder fra byrådet til dagtilbuddet. Det indebærer bla et beløb pr barn, der er identisk for alle afdelinger, tillagt f.eks de særlige opgaver/beløb i de enkelte afdelinger.

Der delegeres både ansvar og råderum til de pædagogiske ledere. Driftsbudget tildeles med et fast beløb pr.barn og det tildelte personale- og vikarbudget Fællesreservationer skal afspejle hvad vi har besluttet som særligt fokus indenfor pædagogik, personale- og forældresamarbejde og fysiske rammer. Det lille beløbs store betydning

Fællesreservationer kan være.. Inklusions midler Kurser, efter- og videreuddannelse for personale og ledere Kurser for tillidsrepræsentanter (TR), arbejdsmiljørepræsentanter (AMR) og medlemmer af MED- udvalget IT, telefoni, Intra Fælles personaledage, kurser møder og andre arrangementer Indsats vedrørende medarbejdertrivsel (incl.personalegoder) Sprogvejlederarbejde Bestyrelses- og forældrerådsarbejde

Vedligeholdelse af bygninger Indsatsområder i den lokale udviklingsplan (LUP) Vikarer Nedbringelse af gammel gæld Godkendt forbrug af overført overskud Pædagogisk assistentuddannelse (PAU)

Opfølgning afdelinger hver mdr. Inger deltager hvert kvartal Pædagogisk leder og adm.leder laver økonomisk gennemgang : Lønudgifter Vikarforbrug Driftsudgifter Pladsudnyttelse Forbrugsoversigt Pæd.leder har lavet strategi for overholdelse af budget..

Opfølgning Dagtilbud Kvartalsvis gennemgang, Inger og Tinna gennemgår: Afdelingers økonomi Fælles reservationer Pladsudnyttelse MED-udvalg informeres

Økonomigennemgang bestyrelse Økonomiorienteringen til bestyrelsen sker i dec, jan, april, aug. En sådan orientering indeholder følgende punkter: 1. Overordnede forventninger på dagtilbudsniveau. 2. Største usikkerhed i dette resultat. 3. Kort om enkeltafdelingernes forventninger. 4. Handlingsplaner i enkeltafdelinger, hvis dette er nødvendigt. 5. Gennemgang af forventninger på fællesreservationer. 6. Overvejelser om hvad der sættes i værk, hvis økonomien ikke udvikler sig som forventet.