Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Ny ressourcetildelingsmodel

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Ny ressourcetildelingsmodel"— Præsentationens transcript:

1 Ny ressourcetildelingsmodel
SFO-området

2 Baggrund Budget 2017 – reduktion af ressourcen til SFO-ledelse på kr (netto) i 2017 stigende til kr (netto) i overslagsårene Samt Ny indretning på Dagtilbudsområdet Modellen rækker ind i 4 områder: Vuggestue Børnehave Førskole SFO Baggrunden for at ændre ressourcetildelingsmodellen er for SFO området, at der i Budget 2017 er en politisk beslutning om en reduktion på kr (netto) på SFO-ledelsen. Dette har betydning for både de ”rene” SFO’er og for SFOer på SI’erne. Samtidig har man vedtaget en ny dagtilbudsstruktur som indeholder en forandret ledelsesstruktur. Da der ikke må være forskel på normeringerne i institutionerne på henholdsvis de selvstændige institutioner og SI’erne, hvor SI-lederne er leder for både vuggestue, børnehave, førskole og SFO-delen er det nødvendigt at ændre alle 4 modeller på en gang.

3 Formål Tilpasse til ny struktur, herunder ledelse
Gennemskuelige og forholdsvis enkle principper Omfordele ledelses- og personalenormeringen i forhold til børnetallet Tildele ledelsestid til vuggestuer Holde de enkelte områder adskilte i forhold til takstberegning Formålet er IKKE: fra centralt hold at anvise, hvorledes de tildelte ressourcer konkret skal udmøntes. Dette er fortsat et ledelsesansvar ude på den enkelte institution indenfor rammerne af de kommunalt bestemte styrelsesvedtægter, politikker, strategier samt gældende lovgivning

4 Nuværende ressourcetildelingsmodel(ler)
Man ganger normeringen med antallet af børn, og derefter opdeler posen i mange forskellige parametre efter flg. princip: Den aktuelle ledernormering - IKKE udregnet i forhold til børnetal. Herefter får man et ”restnormering” som er personalenormering. Denne opdeles efter 70/30 princippet. Et uafhængigt beløb til ledelsestid til vuggestuer Børnetalsafhængige udgifter Børnetalsafhængige personaleudgifter Øvrige udgifter

5 Nuværende normering ledelsestid

6 Opmærksomhedspunkter nuværende model
Førskole Førskole-børn kræver også ledelse. Antallet af førskole-børn i henhold til budgettal 2017 ligger i intervallet 6-28 børn fuldtidsbørn. SFO Uhensigtsmæssigt at tildelingen ikke er børnetalsafhængigt. Antallet af SFO-børn i henhold til budgettal 2017 ligger i intervallet børn. SFO+SI Børnehave: Uhensigtsmæssigt, at tildelingen ikke er børnetalsafhængigt. Antallet af børnehave-børn i henhold til budgettal 2017 ligger i intervallet børn. SFO: Uhensigtsmæssigt, at tildelingen ikke er børnetalsafhængigt. Antallet af SFO-børn i henhold til budgettal ligger i intervallet børn. Vuggestue Uhensigtsmæssigt, at tildelingen ikke er børnetalsafhængigt. Antallet af vuggestuebørn i henhold til budgettal ligger i intervallet 6-20 børn. Børnehave Uhensigtsmæssigt, at tildelingen ikke er børnetalsafhængigt. Antallet af børnehavebørn i henhold til budgettal ligger i intervallet børn. Ved fællesledelse fordeles de 37 timer ligeligt mellem antallet af institutioner. Små institutioner tildeles således ligeså meget ledelsestid som store institutioner ved fællesledelse. Små institutioner betaler således ligeså meget til fælleslederen som de store institutioner, hvilket har konsekvenser for den faktiske normering i den enkelte institution. Konsekvensen af ovenstående er en uensartet personalenormering pr. barn på de enkelte institutioner. Førskolebørn figurer i modellen som helårsbørn. Tallet skal derfor ganges med 3, da førskolebørnene går i SFO i 4 mdr. for at få det faktiske antal børn.

7 Hvad tænker vi? Ledelse Taget posen med ledernormering og fordelt i forhold til børnetal (alle områder) Reduceret denne ressource med kr (netto) i forhold til den politiske beslutning i forbindelse med Budget 2017 Beslutningen får virkning fra 1. april hvilket svarer til 9/12 af 2017 Da reduktionen er stigende til kr (netto) i overslagsårene vil normeringen ændre sig for Førskole- og SFO-området i 2018 og frem. For de selvstændige institutioner: Fordelt ledernormeringen på henholdsvis overordnet leder og afdelingsleder Overordnet ledernormering er fordelt efter børnetal i de enkelte områder

8 Normeringer

9 Børnetal anvendt i ressourcetildelingsmodeller – både nuværende og forslag
Alle beregninger er foretaget med udgangspunkt i de budgetterede børnetal fra 2017. Der sker en regulering i forhold til de faktiske børnetal i forbindelse med den sidste budgetopfølgning, hvilket er i efterår 2017. I forslaget til ny ressourcetildelingsmodel ganges timetallet med gennemsnitslønninger.

10 Hvad betyder det for SFO’er (Helårsvirkning)?
For at få den reelle reduktion i 2017 vil man skulle gange med 0,75 svarende til 9/12. Den faktiske lederløn får betydning for de økonomiske konsekvenserne for den enkelte institution, da ressourcen til ledelse tildeles efter en gennemsnitsløn i den nye model. Man kan derfor ikke umiddelbart dividere reduktionen i ledelsestid med forskel i kr. jf. oversigten.

11 Børnetalsafhængige udgifter - nu

12 Børnetalsafhængige udgifter - forslag
Udmøntningen af 0,5% effektiviseringen som følge af Budget 2016 gør, at man ikke kan lægge tallene sammen fra foregående slide. Dette er sket, da denne reduktion ”normalt” ville vises som endnu et faneark i ressourcetildelingen. Man har ønsket at forenkle modellen for at skabe overblik.

13 Øvrige Førskole/SFO Børnehave FTR/LTR Rengøring (kun Aabybro)
Grunde (kun Aabybro) Børnehave Madordning: 507 kr./barn/mdr. Udvidet åbningstid: kr./år/institution Bevilling Budget 2017: kr./år/barn Inklusion Tosprog Udvidet åbningstid gælder for 4 institutioner i de 4 hovedbyer. FTR er på FOA-området – er ansat på Trekronerskolen. På BUPL-området aflønnes FTR centralt. Det samme sker for LTR.

14 Tidslinje 9. januar – Børne- og Familieudvalget 13. januar – høring
24. februar– høring slut 13. marts – Børne- Familieudvalget 22. marts – Økonomiudvalget 30. marts – Kommunalbestyrelsesmøde


Download ppt "Ny ressourcetildelingsmodel"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google