Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Konkrete forhold Sekretariatschef Søren Abildtrup.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Konkrete forhold Sekretariatschef Søren Abildtrup."— Præsentationens transcript:

1 Konkrete forhold Sekretariatschef Søren Abildtrup

2 Valg og Konstituering KV 17 – en stor kommunal opgave der gentages hvert 4. år. ”En kommunal festdag” – et digitalt tilbageskridt  Konstituering allerede på valgaften/natten Borgmester og udvalgsformænd Stående udvalg Øvrige politiske udvalg Råd og nævn Bestyrelser Repræsentantskaber

3 Møder / arbejdsbyrder 2 byrådsmøder pr. måned
Økonomiudvalgsmøde hver uge Stående udvalg 2 gange pr. måned Øvrige politiske udvalg 1-2 gange pr måned Hertil bestyrelsesmøder, repræsentantskabsmøder mm. Møder i KL og KKR Budgetseminarer (Byrådet, fagudvalgene).

4 Habilitet Byrådet træffer beslutning om, hvorvidt et medlems interesse i en sag er af en sådan beskaffenhed, at han er udelukket fra at deltage i byrådets forhandling og afstemning om sagen. I bekræftende fald skal den pågældende under forhandling og afstemning om sagen forlade lokalet, hvorimod han ikke er afskåret fra at deltage i byrådets forhandling og afstemning om, hvorvidt han skal vige sit sæde under den pågældende sags behandling. Et medlem skal underrette byrådet, hvis der foreligger forhold, der kan give anledning til tvivl om hans habilitet.

5 Tavshedspligt Medlemmer af byrådet har tavshedspligt i forhold til oplysninger, der ved lov eller anden gyldig bestemmelse, er betegnet som fortrolig eller som det i øvrigt er nødvendigt at hemmeligholde for at varetage væsentlige hensyn til offentlige eller private interesser. Dette kan f.eks. være oplysninger om enkeltpersoners personlige, herunder økonomiske forhold eller virksomheders økonomiske forhold, forretningshemmeligheder o.l. (Forvaltningslovens § 27). Der gælder også tavshedspligt om foreløbige oplysninger, der fremkommer på møder i byrådet og udvalgene. Brud på tavshedspligten kan straffes med bøde, hæfte eller fængsel indtil seks måneder. Medlemmer må gerne citere hvad de selv har sagt i et lukket møde, men må ikke citere øvrige medlemmer.

6 Vederlag 2017 Der ydes et fast årligt vederlag til byrådets medlemmer på kr. (Det faste vederlag reduceres med kr., såfremt et medlem vælger at modtage erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste). Herudover ydes udvalgsvederlag som udgør kr. til Økonomiudvalget og kr. til de stående udvalg. For et byrådsmedlems deltagelse i byrådets konstituerende møde og til en stedfortræder, der indkaldes til enkelte møder i byrådet, ydes diæter. Diæterne udgør 415 kr. for møder under 4 timers varighed og det dobbelte ved møder af mere end 4 timers varighed. Vederlag til udvalgsformænd udgør kr. Borgmestervederlaget er fastsat til kr.


Download ppt "Konkrete forhold Sekretariatschef Søren Abildtrup."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google