Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Seminar, den 20. april 2017 Præsentation af Parasollens USB-Pind.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Seminar, den 20. april 2017 Præsentation af Parasollens USB-Pind."— Præsentationens transcript:

1 Seminar, den 20. april 2017 Præsentation af Parasollens USB-Pind

2 Ved administration af en Feriefond skal man have kendskab til følgende materiale, der kan findes på STARs (Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering) hjemmeside: F.eks.: Bekendtgørelse om feriefonde mv.: BEK nr af 14/12/2004 Vejledning til bekendtgørelse om feriefonde mv.: VEJ nr. 126 af 14/12/2004 Bilag (1-5) til Bekendtgørelse nr af 14. december 2004 om feriefonde m.v. Herunder en række blanketter, som skal anvendes ved administrationen. STARs fællesbreve til feriefonde, hvor der oplyses om procedurer mv. Desuden er det en fordel, at have kendskab til: Ferieloven: LBK nr af 9/10/2015 (ikke med i materialet) Bekendtgørelse om ferie: BEK nr. 549 af 24/04/2015 (ikke med i materialet)

3

4

5

6 Alt dette materiale har Parasollens bestyrelse samlet og lagt på en USB-pind
Desuden har Parasollens bestyrelse sammenskrevet en vejledning som samler alle de nødvendige oplysninger under ét. Der er ikke tale om en fyldestgørende vejledning, men et hjælpeværktøj, der giver svar på langt de fleste problemer, der opstår i forbindelse med administrationen. Vi har også medtaget skabeloner af standardvedtægterne i Word og standardårsrap-porten for feriefonde, tekstdelen i Word og tal-delen i Excel. Alle blanketter er lige-ledes tilgængelige, både som PDF-filer og som Word-filer. Desuden er der medtaget en oversigt over STARs hjemmesider, samt en introduktion af Parasollen, inkl. foreningens vedtægter m.m.

7

8 Følgeskrivelsen til Parasollens USB-stik

9 Ud over at vejledningen er tilgængelig på Parasollens USB-pind, har vi også udgivet vejledningen i en trykt udgave i et handy A5-format med 24 sider. På USB-pinden findes også en særlig fil, samt en anvisning på hvordan filen kan printes ud i denne A5-udgave. Den enkelte feriefond kan derfor selv fremstille eksemplarer af vejledningen, såfremt der er behov for dette.

10 Vejledningen findes også i en PowerPoint udgave, der kan benyttes til undervisningsbrug eller lignende.

11 På USB-pinden findes også en afskrift af STARs hjemmesider, der indeholder LINK til disse.
Det skyldes, at selv om stort set alt materiale fra hjemmesiderne er gengivet på USB-pinden, så kan der komme nye oplysninger og bilag, der skal anvendes ved administration af en feriefond. Derfor anbefales det, at STARs hjemmeside kontrolleres med jævne mellemrum.

12 Særlig vigtigt er det at tjekke om der er kommet nye fællesbreve
Særlig vigtigt er det at tjekke om der er kommet nye fællesbreve. Denne USB-pind indeholder kun det sidst udkomne fællesbrev, den 11. oktober 2016. I efteråret 2013 lavede STAR en Undersøgelse af økonomien i feriefondenes ferieboliger. Resultater fra denne spørgeskema- undersøgelse er ikke medtaget på USB-pinden, men kan naturligvis findes på STARs hjemmeside.

13 Om Parasollen: Endelig har vi medtaget lidt materiale om Parasollen på USB-pinden. Der er et ark med oplysninger om Parasollen, som fortæller lidt om foreningens formål og fordelene ved at være medlem. Endelig har vi valgt at gengive Parasollens vedtægter i en udgave, som er lidt mere brugervenlig end udgaven på vor hjemmeside.

14 Vi har valgt ikke at lave en præsentation af Parasollens Vejledning (i stedet har vi udleveret den i en trykt A5-udgave). Det er intet nyt i selve vejledningen, der er en gennemgang af alle kapitler i Bekendtgørelsen for Feriefonde. Vores vejledning er suppleret med de kommentarer, som findes i Vejledningen til Bekendtgørelsen. Hvert punkt i Parasollens vejledning slutter af med henvisning til de kapitler og paragraffer, som punktet omhandler. Hvor det er relevant henvises til de bilag og blanketter, som skal anvendes i forbindelse med administrationen.

15 Kort om indholdet i Parasollens vejledning:
Indledning (behandler følgende spørgsmål): Hvem finder bekendtgørelsen anvendelse for? Hvilke definitioner er der i bekendtgørelsen? Hvem må feriefonden udleje til? Hvem kan oprette en feriefond? Hvem leder feriefonden? Drift af en Feriefond (behandler følgende spørgsmål): Hvordan skal likvide midler anbringes? Hvilke beløb skal hensættes? Hvordan defineres administrationsomkostninger? Hvad må feriefondens midler anvendes til? Må en feriefond optage lån? Må en feriefond bytte boliger? Årsrapport, driftsbudget og revision af en Feriefond mm. (behandler følgende spørgsmål): Hvordan aflægges regnskab mv. for en feriefond? Hvordan revideres en feriefond? Hvad skal forelægges til godkendelse i STAR? Hvad er Fællesbrev til feriefonde? Oversigt: Bekendtgørelsen og bilag mv.

16 Parasollens USB-stik indeholder følgende mapper og filer (1):
introduktion

17 Parasollens USB-stik indeholder følgende mapper og filer (2):
Mappen Blanketter (PDF-filer) indeholder: Mappen Blanketter (Word) indeholder: Mappen Om Parasollen indeholder:

18 Parasollens USB-stik indeholder følgende mapper og filer (3):
Mappen Skabeloner (Word og Excel) indeholder: Mappen STAR - Oversigt (PDF-filer) indeholder:

19 Vi håber at I vil gøre brug af Parasollens Vejledning og alt materialet på USB-pinden
og at den vil være en god hjælp i forbindelse med den daglige administration af jeres Feriefond. Hilsen fra Parasollens bestyrelse


Download ppt "Seminar, den 20. april 2017 Præsentation af Parasollens USB-Pind."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google