UDDANNELSE ELEVERNE SKAL: LÆRE SÅ MEGET DE KAN I ALLE FAG OPLEVE ET UNDERVISNINGSMILJØ, DER GIVER LYST TIL FORDYBELSE OG ENGAGEMENT. VIDE, HVORDAN DE LÆRER.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lærerprofessionen.
Advertisements

Final take - Værdigrundlag Maj 2007
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Vision mission værdier handleplaner
 Engelsk er et valgfag – det strækker sig fortrinsvis over sammenlagt 10 dage fordelt over de første to skoleperioder  Det betyder, at du har mulighed.
Værktøj 3: Personlige og kollektive strategier Vi forebygger stress sammen.
Hold gejsten - det motiverende frivilligmiljø. Hvad skaber motivation for en aktivitet/opgave? En oplevet følelse af;  Kontrol og forudsigelighed  Indflydelse.
Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge? Et akademisk bredt talentprogram med aktiviteter, der handler om både humaniora, business, teknik samt natur-,
Folkeskolereformen og valg af ungdomsuddannelse Årsmøde for Danske Erhvervsskoler, 24. maj 2016 Trine Ladekarl Nellemann Rektor, Next.
Dokumentation med mobilen i dansk - sæt komma med mobilen.
MARTS 2011 DET FÆLLES ANSVAR II Title slide EVALUERING AF DET FÆLLES ANSVAR II ERFARINGER OG PERSPEKTIVER.
Forældreinfomødet mandag Skovvejens Skole Velkomst v/ distriktsskoleleder Gitte Graatang Aftenens emner: En fusioneret skole – første.
Skriftlighedsforløb Fokus på eksamensgenren kronik (redegørelse). Slutter af med en skriftlig opgave. Vi skriver på denne opgave i timerne. I skal være.
Skole- og praktiksamarbejdets betydning for elevens læring - i skolen og i praktikken SUSANNE KAJBERG – TEAMLEDER SOSU FYN REILA FROST – UDDANNELSESKOORDINATOR.
Velkommen til Nordregårdsskolen Informationsmøde for forældre til 5-6 årige børn.
Guidet egen-beslutning Usikre unge: -Der er rigtig mange muligheder -Personlig usikkerhed - lavt selvværd -Høje forventninger til sig selv - præstation.
VSBs Værdier: Kvalitet Vi gør os umage i alt, hvad vi gør. Vi følger VSBs formål og principper. Vi tilsikrer en høj standard i driften af klubben. Udvikling.
Folkeskolereformen en god skole skal gøres endnu bedre Velkommen til et nyt spændende skoleår på Vibenshus Skole Forældreinformation om FSR – lærernes.
”Den gode historie” Kvalitetspatruljen Tradium, Auto 24. maj 2011.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
Den åbne innovative folkeskole
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Hotel Nyborg Strand 28. oktober 2016
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Find trafikpolitikken her: (skriv URL)
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
DUBU Superbrugerrollen
Alle rettigheder forbeholdes
Gymnasiernes samarbejde med eksterne læringsmiljøer
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Unge på kanten af fællesskabet
Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge?
Anerkendende pædagogik
Fælles ledelsesgrundlag
Handlingsplan for øget gennemførelse
Bevægelse i skolen Fysisk aktivitet med høj intensitet øger BDNF i hjernen. Læring fremmes bedst, hvis aktiviteten er udfordrende, varieret og indebærer.
Line Leth Jørgensen Dysleksivejleder og læsekonsulent
Klasseven for nyankomne elever
Informationsmøde Førskolen
”Motivation er ikke bare noget man har eller ikke har”
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
Nysgerrighed og indsats
Lektion 1B Formålet med denne lektion er at gøre eleverne opmærksomme på, at et stærkt fællesskab i klassen/på skolen handler om det gode kollegaskab.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Hvad lærte vi af projektet?
Find trafikpolitikken her: (skriv url)
Samtale om folkeskolen i
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV
Demokrati og medborgerskab
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Praksisnær praktikpladsformidling
Skovbyskolen – den nye skole - formandsberetning
Dagsorden Udviklingspsykologiske vilkår
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Alle rettigheder forbeholdes
Velkommen til Risskov Skole
Stine Reinholdt Hansen, Stig Toke Gissel og Morten Puck
Alle rettigheder forbeholdes
Præsentation af 7. kl. Skoleåret 2019/20.
Formåls §§ / Allerød Kommunes Børne-læringssyn.
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Det hele begyndte i de dage, hvor disse rapporter udkom fra Tænketanken Fremtidens Biblioteker
professionsideal for lærere
Elevtrivsel Gymnasier og VUC'er 2018
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

UDDANNELSE ELEVERNE SKAL: LÆRE SÅ MEGET DE KAN I ALLE FAG OPLEVE ET UNDERVISNINGSMILJØ, DER GIVER LYST TIL FORDYBELSE OG ENGAGEMENT. VIDE, HVORDAN DE LÆRER BEDST, OG HVORDAN DE FREMMER DERES EGEN LÆRING.

LÆRE SÅ MEGET DE KAN I ALLE FAG Derfor: 1) holder vi minimum fem samtaler i løbet af skoleåret, så eleven ved, hvordan han/hun får mest muligt ud af undervisningen 2) Vi afholder minimum 4 elevgennemgange i løbet af året, hvor alle klassens lærere gennemgår ALLE elever 3) Vi stiller krav til, at eleverne deltager aktivt i timerne for på den måde at dygtiggøre sig

OPLEVE ET UNDERVISNINGSMILJØ, DER GIVER LYST TIL FORDYBELSE OG ENGAGEMENT. Derfor: 1) Tilbyder vi en varieret undervisning og opfatter læring bredt. 2) Benytter vi forskellige arbejdsformer (gruppe-arbejde, co-operative Learning, projektarbejde mm.)

VIDE, HVORDAN DE LÆRER BEDST, OG HVORDAN DE FREMMER DERES LÆRING. Derfor: 1) arbejder vi på at få en rigtig god relation mellem lærer og elev og har konstant fokus herpå. Relationen skal bygge på tillid til og tro på, at modparten altid gør sit bedste. 2) Eleverne skal sætte ord på, hvad der motiverer dem, og hvad de selv kan gøre for at fremme deres egen læring.

DANNELSE ELEVERNE SKAL: KUNNE SE VÆRDIEN I FÆLLESSKABET OG VÆRE AKTIVT DELTAGENDE I DET OG ANSVARLIG FOR DET KENDE EGNE STYRKER OG BEGRÆNSNINGER HAVE UDSYN VÆRE AKTIVT DELTAGENDE I DEMOKRATIET VIDE AT HANDLING GIVER ÆNDRING

KUNNE SE VÆRDIEN I FÆLLESSKABET OG VÆRE AKTIVT DELTAGENDE I DET OG ANSVARLIG FOR DET Derfor prioriterer vi: - AKSE-samarbejde - Ture - anderledes dage - Projektarbejde - planlægning og afholdelse af arrangementer - Som et nyt tiltag vil vi i skoleåret deltage i DGI’s træner- og lederuddannelse ”Unge i front”.

KENDE EGNE STYRKER OG BEGRÆNSNINGER Derfor: 1) har vi minimum fem samtaler i løbet af skoleåret. 2) får eleven ved skoleårets afslutning en grundig udtalelse, hvor indsats og fagligt niveau vurderes, ligesom elevens personlige udvikling beskrives. 3) bringer vi eleverne i mange ukendte situationer, hvor de også får øje på nye sider af sig selv og får prøvet sig selv af.

HAVE UDSYN Derfor sørger vi for, at eleverne møder mange forskellige sider af samfundet og ser verden omkring dem. Dette gør vi: 1) generelt i undervisningen bl.a. gennem de emner vi vælger 2) gennem besøg på skolen 3) besøg på andre skoler 4) ture til storbyer 5) Akse-samarbejde

VÆRE AKTIVT DELTAGENDE I DEMOKRATIET Derfor: - Skal samværet i klassen være præget af tolerance, tryghed og respekt, så eleven har lyst til og mod på at give udtryk for sine holdninger og bliver i stand til at forstå og respektere andres. Dette gøres blandt andet gennem diskussioner og de forskellige arbejdsformer.

VIDE AT HANDLING GIVER ÆNDRING De skal opleve, at man ved at yde en indsats kan give oplevelser til andre. Derfor: - Planlægger eleverne sidste skoledag, forårskoncert og aktiviteter for yngre elever herunder perioder med morgenidræt. - Gør vi eleverne bevidste om, at de er rollemodeller for de øvrige elever på skolen og sørger for, at de lever op til dette på en fornuftig og ansvarsfuld måde.