Kort om området – verdens bedste dagtilbud VELFÆRDSMINISTERIET PRÆSENTATION123-09-2016 Kvalitetsreformen på børneområdet - Oplæg ved regeringens konference.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Afbureaukratisering Alle taler om det – ingen gør noget ved det.
Advertisements

EVALUERING AF LÆREPLANER SNULLERNE Krop og bevægelse.
Hvad laver en skolebestyrelse? Skolebestyrelsen har indflydelse på alle områder, der vedrører skolens virksomhed inden for rammerne af folkeskoleloven.
Den pædagogiske assistentuddannelse En uddannelse til fremtiden Oplæg v. Vibeke Nielsen Den 23. juni 2009.
Helhedsorienteret indsats Møde i økonomiudvalget 8. februar 2016.
Den danske regerings kvalitetsreform og de pædagogiske institutioner - et overblik over rammen og de nye initiativer Oplæg 25. august på LO-skolen i Helsingør.
Dagplejepædagogens rolle som garant for den pædagogiske kvalitet i dagplejen FOAs bud på at styrke dagpleje- pædagogernes fagområde og arbejdsvilkår Nyborg.
SPOT på dansk v/ Uddannelsesleder Helle Rasmussen Sundhed og Omsorg – Aarhus Kommune.
Hvad skal I huske fra i dag! Viden, erfaringer, råd og redskaber.
Økonomi og Personale Sundhed og Omsorg Aarhus Kommune Gennemgang af budgetmål Oplæg på udvalgsmøde den 13. maj 2013 v. Thor Davidsen, Afdelingschef,
Morgendagens Børne- og Ungeliv MEDARBEJDERE Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 12:5 Powered.
Kvalitet i Sundhed Pressemøde den 11. februar 2011.
Brugertilfredshedsundersøgelse På området for Voksne med Handicap 2015 De små bofællesskaber.
Center for Kvalitetsudvikling KVIS 22. september 2009 Pilotundersøgelse af Patientoplevet Kvalitet i Speciallægepraksis 2009 Design, resultater og udviklingsmuligheder.
De nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling Årsmøde om stofmisbrugsdatabasen Scandic Hotel Odense, 4.december 2015 Socialstyrelsen,
Forebyggelse og tidlig opsporing af overgreb mod børn og unge i dagtilbud, på skoler og anbringelsessteder NFBO konferencen, Nuuk, august 2014 Merete Bonde.
FORNYELSESFONDEN - Fond til grøn omstilling og erhvervsmæssig fornyelse Lone Rosen,
Kvalitet i Dagplejen Christina Barfoed-Høj, specialkonsulent, Socialministeriet. 18. maj 2010.
Kvalitet i Sundhed Pressemøde den 11. februar 2011.
STRATEGI FOR MUDP INTRO Et enigt Folketing vedtog i februar 2015 lov nr. 130 om Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (MUDP).
Koncept for åbent værksted, materialebank og kompetence- pakke Tilbud om kursus for ledere i virksomheder om deres rolle i medarbejdernes uddannelse og.
Forældre er en aktiv ressource i inklusionsopgaven i børnehuse og skoler.
Praksisfællesskaber Peter Busch-Jensen, Lektor, RUC.
Fakta om skilsmisse Ca. 1/3 af alle danske børn oplever, at deres mor og far går fra hinanden, inden de bliver 18 år Der er pt. ca delebørn i.
Forslag fra arbejdsgrupperne
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
KÆRT BARN HAR MANGE NAVNE
Forberedelse til kick off 7. december 2016
OK18 nærmer sig Hvad er vigtigst for HK Kommunals medlemmer?
Velfærdskommunen under forandring – kultur, kompetencer og komplekse problemer Kommunens (næst)største arbejdsplads.
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
1 October 2015 COWI Powerpoint presentation
Kvalitetsenheden for Almen Praksis i Region Nordjylland
Akkreditering i speciallægepraksis
Arbejdsmiljørundering /tjeklister
Velkommen til et nyt kvalitetsprogram…
Hvorfor resultatløn?.
Målet med at give nogle elever en transitmentor
SAMARBEJDE OG OVERBLIK Lisbeth Windeballe Rasmussen
Etablering af en Socialstyrelse
17. september 2018 Informationsmøde om ansøgningspuljer i 2018 Ansøgningspuljer på dagtilbudsområdet.
Hvor meget hjælper familier i dag?
Aula: hvordan vil vi bruge det i forældresamarbejdet?
Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU)
Fortsat fremgang i Halsnæs
VELKOMMEN Informationsmøde Skole & Fritid
Bevægelse i skolen Fysisk aktivitet med høj intensitet øger BDNF i hjernen. Læring fremmes bedst, hvis aktiviteten er udfordrende, varieret og indebærer.
Praktik på Ernæring- og sundhedsuddannelserne
Webinar om fordringstyper til daginstitution
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
Hvilke punkter vil jeg komme ind på?
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
OK18 Det statslige forlig
Erfaringer fra virksomhedsbanken
Rum for uformel læring, 28. april 2011
Skolebestyrelsens dialogmøde 2008 Kom og mød din skolebestyrelse
Ekspertgruppen for voksen,- efter,- og videreuddannelse
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Oplæg på augustseminar EPOS/gb
Dialog mod Vold som business-case
Ledelsesevaluering.
Regionsrådets redegørelse til Det Regionale Udviklingsråd
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Velkommen til Risskov Skole
Demografisk udfordring – Hele landet størstedelen er i kommunerne
Indsatser, der virker 20 veje til at bruge mindre antibiotika
Velkommen til ROADSHOW i GeoDanmark!
arbejdspladsvurdering (apv) februar – 13. marts 2019
s V T P H Tværgående temaer Her noteres udvalgets politikker
Ældre Sagens Distriktsdag, den
Præsentationens transcript:

Kort om området – verdens bedste dagtilbud VELFÆRDSMINISTERIET PRÆSENTATION Kvalitetsreformen på børneområdet - Oplæg ved regeringens konference om kvalitetsreformen den 2. oktober 2008 Nina Eg Hansen, kontorchef, Velfærdsministeriet

VELFÆRDSMINISTERIET PRÆSENTATION Jeg vil komme ind på følgende: Kort om området – ”verdens bedste dagtilbud” Regeringens kvalitetsreform - ”verdens bedste dagtilbud” skal selvfølgelig også udvikles Udvalgte initiativer i kvalitetsreformen Kvalitetsreformen på børneområdet Opsummering: mange vigtige initiativer i kvalitetsreformen

Kort om området – verdens bedste dagtilbud Vi har dagtilbud i international topklasse! VELFÆRDSMINISTERIET PRÆSENTATION Kort om området – verdens bedste dagtilbud

Kvalitetsreformen på børneområdet sætter fokus på tre områder Fysiske rammer handler om forbedring af bygninger og rammerne for den daglige leg og det daglige arbejde. Fx midler til renovering af bygninger, køkkener og legepladser. Ledelse og faglighed er de initiativer, der har med ledelse, attraktive arbejdspladser og udvikling af den faglige kvalitet at gøre. Fx midler til efteruddannelse og nye redskaber som brugerundersøgelser. Det er her, du som leder står i centrum. Konkrete serviceløft er enkeltstående initiativer. Fx afskaffelse af løsrevne lukkedage i daginstitutionerne.

VELFÆRDSMINISTERIET PRÆSENTATION Konkrete initiativer i regeringens kvalitetsreform Konkrete serviceforbedringer: Et sundt frokostmåltid: – Alle daginstitutioner skal fra 1. januar 2010 tilbyde børnene et sundt frokostmåltid. – Formålet med lovforslaget er at sikre, at alle børn i daginstitutioner får et sundt måltid mad midt på dagen. Dette vil også aflaste børnefamiliernes travle hverdag. Afskaffelse af løsrevne lukkedage: – Som følge af aftalen mellem regeringen og KL, må daginstitutioner kun holde lukket på dage, hvor fremmødet af børn i institutionen er lavt – dvs. på dage hvor mange forældre holder fri, og hvor der derfor kun er få børn med pasningsbehov. – Det kan eksempelvis være i sommerferien, mellem jul og nytår eller på den indeklemte fredag efter Kristi Himmelfartsdag. Udvalgte initiativer i kvalitetsreformen

VELFÆRDSMINISTERIET PRÆSENTATION Initiativer i regeringens kvalitetsreform Afbureaukratisering: – Der skal igangsættes en scanning på udvalgte velfærdsområder. Der er allerede iværksat en bred scanning på kontant- og starthjælpsområdet, ældreområdet, handicapområdet og området for udsatte børn. – Dette arbejde udvides til at omfatte alle de relevante velfærdsområder, fx. skal der også gennemføres scanninger på daginstitutionsområdet og folkeskoleområdet. Akkreditering: – Det blev aftalt i finanslovsaftalen for 2008, at der skal udvikles og afprøves en akkrediteringsordning for dagtilbud og plejehjem. – Fra 2008 skal der i samarbejde med kommunerne og andre relevante parter udvikles og igangsættes forsøg med akkreditering på dagtilbudsområdet. – Modellen skal understøtte kvalitetsudviklingen i den enkelte institution gennem selvevaluering og sparring fra faglige eksperter. Udvalgte initiativer i kvalitetsreformen

VELFÆRDSMINISTERIET PRÆSENTATION Initiativer i regeringens kvalitetsreform Brugertilfredshedsundersøgelser: – Der skal udvikles et koncept for brugertilfredshedsundersøgelser, som skal pilottestes i en række institutioner i en række kommuner. – Medarbejdere og ledere får gennem brugertilfredshedsundersøgelser et indtryk af og en bedre viden om, hvordan deres arbejde opleves. Institutioner der gør det særligt godt bliver dermed synlige, så andre kan lære af dem. Faglige kvalitetsoplysninger: – Gennem faglige kvalitetsoplysninger kan medarbejdere og ledere få bedre viden om, hvilke resultater deres arbejde skaber. Udvalgte initiativer i kvalitetsreformen

Vigtige initiativer på børneområdet

Tak for jeres opmærksomhed!