Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Regionsrådets redegørelse til Det Regionale Udviklingsråd

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Regionsrådets redegørelse til Det Regionale Udviklingsråd"— Præsentationens transcript:

1 Regionsrådets redegørelse til Det Regionale Udviklingsråd

2 Region Syddanmarks forslag til redegørelse
Lovgivning Regionsrådet og kommunalbestyrelserne skal udarbejde redegørelser om udviklingen på det sociale område og specialundervisningsområdet i regionen.  Sendes til udviklingsrådet i regionen inden den 1. marts i årene 2008 til 2010. (Bekendtgørelse af 10. marts 2006) Region Syddanmarks forslag til redegørelse Generelt godt samarbejde med kommunerne. I Det Administrative samarbejdsforum, om konkrete fælles projekter samt med kommunerne enkeltvis. 

3 Udfordringer som Regionsrådet ser på socialområdet i
relation til strukturreformen Generel problematik i finansieringsreglerne for udbydere af sociale tilbud Balancering mellem faglige og økonomiske hensyn bliver tydeligere – større risiko for ”spændinger” mellem udbyder og kommunen, der efterspørger tilbudet. At rammeaftalesystemet kommer til at fungere så godt, at det bliver en fælles naturlig ramme både for koordinering kommunerne imellem og mellem region og kommuner. Regionen arbejder for, at rammeaftalesystemet fortsat udvikles og bliver et synligt, resultatskabende og fleksibelt system.

4 Problemstillinger knyttet til strukturreformen
Fokus på opfyldelse af forsyningspligten - ikke længere entydigt placeret hos få aktører (som i amternes tid) Fokus på forsyning med højt specialiserede tilbud og mindre kommuners behov for disse tilbud - set i lyset af tendenser til selvforsyning i de større kommunerne. Regionen som udbyder af tilbud Regionen arbejder løbende på at tilpasse kapaciteten til behovene – konkret udvidelse med pladser til unge med autisme samt nedjustering af pladser på Fredericiaskolen Regionen deltager i en række faglige netværk m.h.p. at opretholde og udvikle de faglige miljøer og den speciali-serede viden.

5 Særligt tema udmeldt af Velfærdsministeriet –
Udvikling i tilbudsmønstret til børn, unge og voksne med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse Der sker løbende tilpasning af tilbudene efter behovene. På Strandvænget er iværksat en omfattende udviklingsplan der skal højne kvaliteten i tilbudet, herunder forbedre boligforholdene. Proces for behandling af redegørelsen Redegørelsen behandles i Forretningsudvalget samt Regionsrådet den 25. februar 2008.                                      Redegørelsen sendes medio februar 2008 til Danske Handicaporganisationer til orientering.


Download ppt "Regionsrådets redegørelse til Det Regionale Udviklingsråd"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google