Forslag om påtænkt lukning af Tjørnelyskolen og overvejelser vedr. flytning af Tjørnelyklasserne Dialogmøde forældre Tjørnelyklasserne den 30. september.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
1 Børnehuset Troldehøj Kreativitet i leg og bevægelse som udviklings potentiale. Helle Rømer.
Advertisements

Rullende indskoling på Skovbyskolen.
Endeligt forslag til ”Lys i øjnene” Præsentation af politikken før høringsrunde.
8. december 2010 på Egegård Skole
Forældremøde på Stestrup Skole
Psykoedukation til unge i OPUS
Frøslev-Padborg skole
Skole, SFO og børnehave”
Klassedannelser til Ansgarskolen Program  Velkomst og intro  Formål  Skolebestyrelsens principper for klassedannelse  Ansgarskolens handleplan.
Politisk udgangspunkt Byrådet besluttede den 1. november 2010, at Fredensborg kommune skal have en ny skolestruktur. Ønsket er at skolerne bedre kan imødegå.
Kære forældre Hermed orientering om status i forbindelse med Pilehaveskolens udbygning og flytning til Verninge i skoleåret 2013/2014. I foråret 2013 har.
PR Kampagne for folkeskolen
BUDSKABER TIL FORÆLDRE:
Vedr. drøftelse af ny organisering af skolerne. Program for tirsdag den 31. maj 2011 kl på LO-skolen 19.00Velkomst. Formand før Børne- og.
Styring og dialog Reformgrupper Ledelsesudvikling - Sikre at lederne er rustet til opgaven. Politisk system De overordnede rammesættende beslutninger for.
Skolebestyrelsens årsberetning 2012
Skolen skal være mere rummelig, både hvad angår de svageste elever og de dygtigste "Regeringen har en klar målsætning om, at den almindelige folkeskole.
Informationsmøde vedr. skolestart Træd varsomt – her bliver mennesker til det allervigtigste for et menneske er at kunne klare sig selv – blive.
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
Program Velkomst og intro! Opdeling i arbejdsgrupper.
Profilskole og styrket social indsats i Høje Gladsaxe skoles skoledistrikt og i Værebro Gladsaxe kommune deltager i Socialministeriets projekt Styrket.
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
Ny skole i Brøndby Strand
Oplæg til fællesmøde om Ny skole 2013 Mandag d. 2. juni – 21: 30 på Søndergård Skole v/ skolechef Per Udesen og Børne- og Kulturdirektør Klaus.
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Velkommen til Orientering om:  Projekt ”Fleksibel skolestart”.  Heldagsskole og det brede læringsbånd.
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Skolestruktur på Lundebakkeskolen Dagsorden 1. Velkomst v. skolebestyrelsen 2. Præsentation af Næstved Kommunes skolestrukturforslag v. Skoleafdelingen.
Stormøde om skolesammenlægninger på Amager - Gerbrandskolen, 28
Kulturpolitisk temamøde, Struer Byråd, 20. november 2007 STRUER KOMMUNE Møde den 29. november 2007 Til første møde om Udviklingsprojekt på Dagtilbudsområdet.
Fælleskommunal arbejdsgruppe nedsat af UUVs styregruppe 4 møder i alt = beskrivelse af indhold og forslag til organisation UUVs styregruppe tager den endelige.
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Dialogmøde 17. januar 2011.
Velkommen til fælles Informationsmøde
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
DIF inklusive specialforbundene har behov for at forberede sig til næste spillelovgivning skal forhandles i DIF har koncentreret udviklingsmidler.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
PRÆSENTATION AF PROJEKT V/AFDELINGSRÅDET, BYGADEN TORSDAG, DEN 3. APRIL 2014.
Præcisering Oplægget baserer sig på den indstilling, der er på vej til byrådets behandling Indstillingen har været i høring i perioden 20/ /1-14.
Tema 7 Netværksdannelse Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Den Sammenhængende Skoledag På Holluf Pile Skole Odense.
Forældremøde 9. april.
Dialogmøde – VIA University College - den 16. juni.
Oplæg Viborg Kommune 12. maj Steffen Lawaetz
1 Implementering af Fremtidens Fritidstilbud Møder mellem områderne, skolerne og institutionerne MAJ-JUNI 2015.
Orientering om status på skolestrategien I dag Børne- og Ungeudvalgsmøde den 15. september 16. Juni Dialogforum.
Forslag om påtænkt lukning af Tjørnelyskolen Dialogmøde med forældre på Tjørnelyskolen den 30. september 2015.
Konference ”Tosprogethed” vejen til at lære det polske sprog den 27. september 2014 Tosprogede elever i Greve Kommune Vinie Hansen Pædagogisk konsulent.
Orientering om proces for tilpasning og ændret organisering af dagtilbuddene Elsted og Lystrup.
Korsager Skole 3. februar Præsentation og referat fra Kontakt- og trivselsforældre ekstra møde.
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
Informationsmøde NSF HELHEDSPLANEN. Agenda Forløbet frem til NSF involvering i helhedsplanen Repræsentantskabets overvejelser i forhold til økonomien.
1 Fremtidens bæredygtige børnetilbud Udvikling af dagtilbuds- og skoleområdet i Lejre Kommune Camp d. 27. maj 2015.
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
- Kom tættere på dit barns skolegang
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Rammeaftale 2018 – Baggrund og opstart
Orienterings- og dialogaften 20. marts 2014
Skoleindskrivningsmøde
Velkommen Skolestruktur 2014.
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Tids- og procesplan 8.okt 15: Drøftelse på Lederforum i forhold til modeller og proces Nedsættelse af arbejdsgruppe, der skal udfolde modeller 29.okt.
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Inspirationsworkshop med fokus på
Årsberetning for Gjessøs Børn
Præsentationens transcript:

Forslag om påtænkt lukning af Tjørnelyskolen og overvejelser vedr. flytning af Tjørnelyklasserne Dialogmøde forældre Tjørnelyklasserne den 30. september 2015

Side 2 Program kl – Velkommen v. Pernille Beckmann, Borgmester Præsentation af hovedtræk i forslaget v. Maj Buch, Direktør Børne- og ungeområdet Dialog og spørgsmål Afrunding og kort om de næste skridt

Præsentation af høringsmateriale

Side 4 Hovedtræk i forslaget om at lukke Tjørnelyskolen Afsættet er, at En bygningsgennemgang har vist et omfattende vedligeholdelsesbehov på Greves skoler. Tjørnelyskolen er en af de skoler som er mest nedslidt, og hvor behovet for genopretning er stort. Hvis Byrådet til december beslutter at lukke skolen, vil de penge en genopretning ville koste blive brugt til at løfte de andre skoler.

Side 5 Hvis Tjørnelyskolen lukkes, skal Tjørnelyklasserne have ny placering fra august 2017 Hvis Byrådet beslutter at lukke Tjørnelyskolen, vil det ske med virkning fra skoleåret 2017/18. Som konsekvens skal Tjørnelyklasserne flyttes til enten Arenaskolen eller Mosedeskolen fra august Beslutning om placering forventes truffet december Planen for almenskolen Eleverne på skolen overflyttes til enten Hedelyskolen eller Krogårdskolen fra august Der indskrives ikke nye 0.klasses elever på skolen i skoleåret 2016/17. Hedelyskolen og Krogårdskolen får nye skoledistrikter og optager kommende skolestartere fra Tjørnelyskolens nuværende distrikt.

Side 6 Tjørnelyklasserne flytter samlet Tjørnelyklasserne fortsætter som specialtilbud og elever og personale flytter samlet til en ny placering. Tjørnelyklasserne flyttes til enten Arenaskolen eller Mosedeskolen efter dialog med forældrene. Forløbet planlægges og gennemføres i tæt samarbejde med forældre og personale og med vægt på tryghed og størst mulig ro og kontinuitet for børnene. Der er god tid til at planlægge en tryg overgang.

Side 7 Generelle fokuspunkter for det videre forløb Omhyggelig forberedelse og forudsigelighed for børnene. Tæt dialog med forældre og personale om forhold og muligheder, det er vigtigt at fastholde ved ny placering. Lokalefaciliteter med fleksibilitet, hvor der for de enkelte børn er fokus på det individuelle tilbud og mulighed for gruppefællesskab.

Side 8 Hvis Tjørnelyklasserne placeres på Mosedeskolen Skolen er tresporet. Det vil være nyt for skolen at have et specialklassetilbud. Lokaler skal indrettes så de tilgodeser målgruppens behov, fokus på adgang til egnede udearealer. Længere afstand til klub Havana (fra 0,6 til 3,2 km). Fokus på transport vil indgå i tilrettelæggelsen af samarbejdet mellem Havana og skolen i hverdagen, herunder fokus på personaleressourcer til evt. at følge børnene. Kortere afstand til klub Brogården (fra 3,5 til 1,6 km) Øvrige opmærksomhedspunkter Der er plads til Tjørnelyklasserne, hvis Mosede Klub flyttes til Brogården Flytning vil blive koordineret med forestående byggeprojekt på skolen ”Mosede+”

Side 9 Hvis Tjørnelyklasserne placeres på Arenaskolen Skolen har et/to spor. Skolen har erfaringer med at have specialklassetilbud. Lokaler skal (gen)indrettes så de tilgodeser målgruppens behov, fokus på adgang til egnede udearealer. Længere afstand til klub Havana (fra 0,6 til 2,7 km) og til klub Brogården (fra 3,5 til 5,1 km). Fokus på transport vil indgå i tilrettelæggelsen af samarbejdet mellem klub og skolen i hverdagen, herunder fokus på personaleressourcer til evt. at følge børnene.

Side 10 Fortsat tæt samarbejde mellem skole og fritidstilbud Ved placering på enten Mosedeskolen eller Arenaskolen vil nogle elever få længere afstand mellem skolen og deres fritidstilbud på Havana og Brogården Det eksisterende tætte samarbejde mellem Tjørnelyklasserne og Havana og Brogården fortsættes ved ny placering. Ved en øget afstand vil afhentning af børnene blive en større del af det pædagogiske tilbud, og der vil fortsat blive arbejdet målrettet med at selvstændiggøre børnene, så de kan transportere sig selv i den udstrækning det er muligt. Der kan trækkes på tidligere erfaringer, hvor det hidtidige fritidstilbud i Tjørnelyklasserne blev ændret til en placering i henholdsvis Klub Havana og Brogården Klub.

Side 11 Det videre forløb Høring er i perioden fra 29. september – 24. november Høringssvar behandles i Børne- og Ungeudvalget den 2. december, og Byrådet træffer endelig beslutning den 21. december Forslaget om lukning af Tjørnelyskolen er i offentlig høring, dvs. at alle interesserede kan afgive høringssvar. Hvis Byrådet beslutter, at Tjørnelyskolen skal lukkes, og Tjørnelyklasserne derfor skal have ny placering, tilrettelægges forløb med opstart primo Det vil omfatte Dialog og involvering af forældre til elever i Tjørnelyklasserne Involvering af personale i Tjørnelyklasserne, Havana og Brogården Der nedsættes evt. byggeudvalg og arbejdsgrupper sammen med skolen (Arena el. Mosede) Forløb for eleverne med vægt på tilpas information, forudsigelig, ro og tryghed

Side 12 Spørgsmål og debat ? Vores spørgsmål til jer (Nu og i høringssvarene) Hvordan skaber vi den største mulige tryghed for jeres børn - hvad vil I særligt lægge vægt på? Hvilke styrker har Tjørnelyskolen i dag, som er vigtige at fastholde ved en ny placering på enten Arenaskolen eller Mosedeskolen?