Evaluering på EGY Disposition: - Fra evalueringsplan til evalueringsstrategi - konkrete evalueringer og ”værktøj” - perspektivering ”Man kan ikke måle.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvorfor denne opgave Fordi erfaring og forskning viser, hvad der duer
Advertisements

Resultater og opfølgningsmuligheder for LUP 2009 – kommunikation og patientinddragelse Specialkonsulent Trine Østerbye Web- og kommunikationsmedarbejder.
Elevtilfredshedsundersøgelsen 2006 ESB-netværket Efteråret 2006.
G OOGLE DOKUMENTER i undervisningen. I NTRO Hvad er Google dokumenterGoogle dokumenter  Netbaseret skriveværktøj  Giver mulighed for eleverne at skrive.
Ankestyrelsen - en styrelse under Socialministeriet •Ankeinstans på arbejdsskadeområdet •Afgørelser i principielle sager truffet af kommunerne på det sociale.
Undervisningsplanlægning
BGs evalueringsstrategi
Evaluering.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Efter selvevalueringen Tovholderens rolle og opgaver 22. august 2007.
Jytte Hansen UCSyddanmark. Sammenhængskraft som dynamo i klasseværelset: Fokus: At udvikle værktøjer, der gør læreren i stand til at holde sammen på klassen.
Ledelsesudvikling på Københavns Universitet
Hvis digitalisering er svaret, hvad var så spørgsmålet?
Udvikling af elevrådet på Blågård Skole
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Side 1. Deltagerne i undersøgelsen Undersøgelsen af elevtilfredsheden i efteråret 2003 har principielt omfattet alle EUD-elever på såvel grundforløb som.
Øget overgangsfrekvens til de videregående uddannelser
VTU 2008 | Virksomhedstilfredshedsundersøgelse Aalborg Tekniske Skole Mekaniker Svarprocent: 26% (31 besvarelser ud af 118 mulige)
Skolebestyrelsesarbejdet. Dagsorden for den 10. April Skolebestyrelsen på et overordnet plan Procedure omkring valgprocessen Hvad er så Skolebestyrelsen.
”Ny skriftlighed” Elevernes studieforberedende skrivekompetencer
Inspiration til reformarbejdet
Værdi/Trivselsmåling Image Overordnet ledelse Nærmeste leder Samarbejde Det daglige arbejde Løn- og ansættelsesforhold Faglige og personlig udvikling.
Præsentation til opstartsmøde for projektledere 12. oktober 2010.
Ole Gregersen Afdelingsleder Socialforskningsinstituttet
Faglig overgang – Næstved Gymnasium og HF Dansk. Formål Primært at løfte det faglige niveau for alle elever, og herunder også at bidrage til at udligne.
Velkommen til Repræsentantskabsmøde
Workshop om trivselsmålinger SSID – årskonference Rita Jensen Personalestyrelse 29. April 2009.
IT-baserede retteformer –erfaringer fra et udviklingsprojekt Udviklingsprojektets titel: Udvikling af god praksis ved feedback på elevernes kollektive.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Innovation i AT/SO.
ETU 2008 | Elevtilfredshedsundersøgelse Erhvervsskolen Nordsjælland HTX (Teknisk Gymnasium) - Hillerød Baseret på 313 besvarelser.
Efter konsensus. Det er spild af tid at gennemføre en selvevaluering uden at følge den op med klare forbedringsprojekter! Prioritering Alle forbedringsområderne.
Quality Management Systems
Strategi for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek DEF 03/056.
ETU: Elevtilfredshedsundersøgelse 2008 Undersøgelsens resultater leder til følgende anbefalinger for UCR: Prioriter elevernes opfattelse af skolens Planlægning.
Sunds skole Evaluering
ETU 2007 | Elevtilfredshedsundersøgelse HTX Sankelmarksgade Baseret på svar fra 108 elever og lærlinge.
Udarbejdelse af Viborg Kommunes handicappolitik Oplæg ved workshop på konferencen: Mainstreaming af handicapområdet 26. Maj 2009 v/Jannik Boel.
Projekter og netværksdannelse på FG Fredericia Gymnasium 7. februar 2015 Orienteringsmøde om Udviklingsplanen fase 2.
Green Network BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR SEMINAR 1 Seminar 2Tirsdag 8. marts Seminar 3Onsdag 6. april.
Oplæg Marsellisborg gymnasium 27/ Kan man bruge tilfredshedsundersøgelser i kvalitets og reformarbejdet? erfaringer Nykøbing Katedralskole.
Strategi for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Innovation Fredericia Gymnasium. De to spor:  Innovation i AT frem mod årsprøve i maj  Muligheder for innovation i studieretninger og afdækning.
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Seminar 6 – Arbejdsmiljøledelse
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Formål med at deltage i netværket Sparring og kompetenceudvikling af tovholderen i forhold til at gennemføre en selvevalueringsproces optimalt Støtte og.
Om anvendelse af forberedelse v. Jan Becher Sørensen Rektor, Paderup Gymnasium Konference d. 4. april
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Introduktion til KVIK Selvevaluering fra start til slut 27. september 2007 SCKK temadag.
Evaluering som et ledelsesredskab Doku:SEN. Hvorfor og hvordan? Udarbejdet af Toke Knudsmark, Varde Ungdomsskole.
Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden.
Innovation i biologi og AT Trine Iversen Gl. Hellerup Gymnasium.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Tidsplan for ”evaluering der rykker Tid ½ ledelsesdag Møde mellem analysekonsulent og konsulent/lærere Boardmøde 1 Før måling af 1-2 virksomheder Udd.
Evaluering.
Elevtrivselsundersøgelsen 2015
Elevtrivselsundersøgelsen 2016
Elevtrivselsundersøgelsen 2010
HL, Uddannelsesforbundet og Danske Erhvervsskoler og – Gymnasier har udarbejdet denne præsentation til brug på erhvervsskolerne. Præsentationen går igennem.
Kvalitet i plejen.
Pædagogiske intentioner ved inspirationsforløb i erhvervsøkonomi
Vidensbaseret praksis i botilbud
– de studerendes læring sat i centrum
Trivselsmålingens resultater og vores indsatser
25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder på botilbud samt på bosteder for hjemløse ”Først og fremmest handler.
Ledelse i Center for autoteknologi
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Elevtrivsel Gymnasier og VUC'er 2018
Præsentationens transcript:

Evaluering på EGY Disposition: - Fra evalueringsplan til evalueringsstrategi - konkrete evalueringer og ”værktøj” - perspektivering ”Man kan ikke måle sig til en bedre verden - men leve sig til en bedre verden” (citat Bjørn Nørgaard)

Evalueringsplan

Evalueringsstrategi Vi skriver på en fælles evalueringsstrategi for EGY Ingen strategi uden fælles værdier Hvad er formålet med evaluering? -At kunne rangordne og bedømme eller at kunne stille en diagnose og handle på baggrund heraf? At kunne diagnosticere og handle med fokus på udvikling og forbedring ….

Evaluering skal.. Have et formål Have dialog i centrum Være nem at gennemføre (teknik) Forankret i dagligdagen…. Bygge på en tillidskultur (evalueringskultur) Altid følges af handling Altid fokusere på mennesket frem for systemet Evaluering = måling

Fokus -Elevtilfredshedsundersøgelse -Fagevaluering (HHx og HTx) -Portfolio + løbende evaluering af den enkelte elev -Udfordringer

ETU Opstart 2004 Fra ugennemtænkt til brugbart værktøj (på HHx !!) Procedure i dag Benchmarking og benchlearning Perspektiv

Overordnede faktorer

Skala >70 : Meget god vurdering : Middel til god vurdering : Lav til middel vurdering <50 : Meget dårlig vurdering

Overordnet ”score” Planlægning og organisering 60 Undervisere73 Undervisning71 Socialt miljø66 Fysisk miljø63 Loyalitet78* Tilfredshed67* Image71 Ledelse58 Undervisere71 Undervisning68 Socialt miljø60 Fysisk miljø52 Loyalitet*74 Tilfredshed62 Image *) HHx har suverænt den højeste score i ES benchmarkingsnetværket

Prioriteringskort 1 2

Planlægning og organisering

Handlingsplan Efter input fra elevrådet og lærermøderne udarbejdes en handlingsplan Handlingsplanen behandles på et elevrådsmøde Handlingsplanen evalueres primo 2008

Eks.: Handlingsplan

Benchlearning BL forløb om planlægning og organisering med Vordingborg gymnasium, Nykøbing Katedralskole og CEUS Første møde i maj 2007 ”Ideen med det nye initiativ er at gøre udviklingsarbejdet mindre famlende og bygge det på en større grad af viden om, hvad der duer, og hvad der ikke duer. I benchlearningprojektet samarbejder skolerne omkring forskellige udviklingsprojekter, hvor skoler, der ligger højt på tilfredshedsskalaen, samarbejder med skoler, der ønsker at forbedre sig på bestemte områder” (citat Direktør Lars Michael Madsen Randers Teknisk skole)

Fagevaluering Værktøj Udfordringer Aktører

Udklip …

Værktøj #1

Værktøj #2

Værktøj #3

Værktøj #4

Værktøj #5

? -Alle gennemfører fagevaluering – forskel på opfølgning / handlingsplaner -Resultatet tilgængeligt for alle på EGY -Skema til fagevaluering er ved at blive tilpasset EGY og gymnasiereform

Værktøj til evaluering af projekter mm.

Udfordringer Værktøjet er der – men bruges kun af de få En digital værktøjskasse skal/kan udarbejdes

Portfolio Ikke konsensus om begrebet endnu Elektronisk portfolio ”værktøjskassen” til debat på EGY Erfaringer fra erhvervscase

Værktøj #1

Værktøj #2

Værktøj #3

Fra htx Evaluering af de “bløde” eller “almene kvalifikationer” 1) Lærerevaluering af eleven 2) Elev-selvevaluering. 3) Lærer-selvevaluering 4) Elevevaluering af læreren

Evaluering af den enkelte elev

Evaluerings-”værktøjskasse” - Refleksionsskemaer (faggrupperne er i gang….) - evaluering af undervisning og undervisningsforløb - selvevalueringsskemaer (elev og lærer)

for tidskrævende og ikke tidssvarende

Evaluering af den enkelte elev Uensartede metoder Meget forskellige procedurer på hhx og htx E-Portfolio central i den løbende evaluering af kompetencer  evalueringer opbevares af den evaluerede

Udfordringer Evalueringskultur eller tillidskultur Fokus på nytte Rimeligt forhold mellem tid og udbytte Digitale systemer til at understøtte processer – men ikke altid Tydelig ansvarsfordelinger ”Kontrol” er YT