Filmen er tænkt som et debatoplæg og et forsøg på at skabe fokus på om det vi gør faktisk virker! Filmen viser 5 forskellige undervisningssituationer med.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Workshop Cooperative learning
Advertisements

Klasseledelses- og relationskompetence
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Hvad er LP- modellen? En model til pædagogisk analyse og tiltagsudvikling udviklet ud fra forskningsbaseret viden. Lærerne tager udgangspunkt i udfordringer.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Velkommen 8C Velkommen 8C Håber I har haft det godt- Håber I har haft det godt- Det har jeg, som I får at se...
Talentinternat modul 3..
Opsamling på gruppearbejde på SIP2. Tema SIP 3: ”At skolerne udvikler deres undervisningspraksis, undervisningsorganisering og årsplanlægning med henblik.
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
LP som skoleudvikling – et perspektiv udefra og ind i modellen
Inspiration til reformarbejdet
- Hvad kan I forvente som forældre?
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
Løjtegårdsskolen tirsdag d. 12. januar 2010
Circle of change Benægtelse Reaktion Accept Handling
Præsentation af materialer på personalemøde
Valhalla, integreret daginstitution Nyborg
TATIONpRÆSEN AARHUS UNIVERSITET ET FÆLLES PÆDAGOGISK GRUNDLAG: HVAD VIRKER? KONFERENCE OM HANDLINGSPLANER FOR ØGET GENNEMFØRELSE 11. DECEMBER 2013 PER.
Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13
Hva er god klasseledelse ?
Tema 4: Værkstøjskasse med supplerende slides Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
God læring God undervisning
Velkommen til Konference om rammeforsøgene: Studietid, Timepuljer og Studiefællesskaber 26. Februar 2013 Konference om rammeforsøg 26. februar
Konfliktløsning ”Det er min dystre overbevisning, at mennesker kun kan blive enige om det, der ikke interesserer dem.” Bertrand Russel Ordet betyder sammenstød.
Udvid din didaktiske værktøjskasse.
Velkommen. Psykoedukation... betyder undervisning (om psykisk sygdom). Film Dias Spørgsmål og svar Opgaver Varighed: 1 time.
Dagsorden Alle ”kender” Hattie
Læringsorienteret feedback og Den dynamiske årsplan
Oplæg om lektier Data og overvejelser.
Inklusion og Specialviden
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
DEN MOTIVERENDE SAMTALE V/ PSYKOLOG KARSTEN ABEL MEDLEM AF MINT BLÅ Kors medarbejder konference 12. november 2015
”Supervision og feedback” Skoletjenesten Den 10. september 2015.
Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden.
Delprøver, eksamensforsøg i fagene matematik og oldtidskundskab, 2012/2013 Borupgaard og Ørestad Gymnasium. Andreas Lange, Oldtidskundskab, Borupgaard.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
SSP SAMARBEJDE EFTER FOLKESKOLEREFORMEN SSP samarbejde efter folkeskolereformen1.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Forandringskompasset. Program 9:00- 9:15Velkommen og formål med dagen 9:15- 10:00Introduktion til kompassets forandringsfaser + mini øvelse 10:00-10:15Pause.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Forside uden yderligere tekst. Du kan vælge andre forsider ved at højreklikke på slidet og vælge ”Formatér baggrund”. I boksen, der dukker op, vælger du.
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV Type Navn
Integrationsnet Målafklaring; med coaching og ressourcetænkning som referenceramme.
John Hattie.
Evaluering af valgfag I NOrd
Modul 3.3 – At arbejde med læring
Kompetence-, færdigheds- og vidensmål
Implementering af PALS
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
- Kom tættere på dit barns skolegang
Video club – med fokus på autonomi Motivation i praksis And
Senior IT Stuen + Vær PC aktiv året rundt ! Velkommen til Senior IT Stuen.
Naturfag.
SMTTE-Modellen Sammenhæng Evaluering Mål Tiltag Tegn Hvad vil vi?
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
Ungestrategiens ledergruppe
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Velkommen til fagligt samspil
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
torsdag den 11. april 2019 Basen
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Filmen er tænkt som et debatoplæg og et forsøg på at skabe fokus på om det vi gør faktisk virker! Filmen viser 5 forskellige undervisningssituationer med fokus på 5 begreber fra toplisten over John Hatties påvirkningsfaktorer og med anvendelse af Dorte Ågårds’ undersøgelser. Situationerne lægger op til diskussion ved at foreslå nogle løsninger. Disse løsningsforslag er ikke en multiple choice test. De er udelukkende til inspiration for diskussionen. Det gælder derfor på ingen måde om at gætte, hvilken løsning læreren i filmen vælger, men udelukkende at bruge situationen som udgangspunkt for en diskussion, evt. først i smågrupper og derefter i plenum. Afspil filmen med introduktion og mød værten Dres. Når hver af de 5 situationer spidser til, træder Dres ind og sætter situationen i perspektiv, kommer med løsningsforslag til inspiration og beder til sidst om at man pauser filmen, så diskussionen kan finde sted. Husk det gælder IKKE om at gætte, hvad læreren gør. Det er diskussionen, der er den væsentlige. Når diskussionen til den enkelte situation er overstået i grupper og/eller plenum, sættes filmen i gang igen, situationen afrundes af læreren, og filmen går til næste situation. Målet er at skabe fokus, tænke over hvad vi gør, og hvorfor vi gør det!

Ole kommer i dette klip ud for en situation, der ikke umiddelbart virker til at have noget med læring at gøre. Men alligevel…? Relationskompetence Gymnasieelever ser ud til at være meget motiverede for at få en uddannelse, men meget lidt motiverede for at gå i skole og at gøre det, som det kræver. Og der er grund til at tro, at en del af the missing link mellem de to dele kan være, at mange elever har brug for relationer mellem lærere og elever, som er mere positive og præget af mindre distance, end de oplever nu, Gymnasieelevers oplevelse af forholdet til deres lærere har stor betydning for deres motivation, fordi læreren igennem sit forhold til den enkelte elev påvirker elevens selvopfattelser og motivationsforestillinger – positivt eller negativt. Filmen introducerer situationen, og værten Dres siger til, når filmen skal pauses. Husk det gælder IKKE om at gætte lærerens reaktion. Det er diskussionen om emnet med udgangspunkt i den konkrete situation, der er det væsentlige. Start filmen igen, når diskussionen er færdig i både smågrupper og evt. i plenum.

Sebastian træder ind af døren og skal på kort tid vælge, hvorledes han i denne situation etablerer sin troværdighed. Lærertroværdighed Læreren har så afgørende betydning for elevers motivation, at de faktisk kan gøre noget ved elevers problematiske læringsadfærd. Det retter fokus mod læreres egen adfærd og rolle og giver dem nye muligheder for at påvirke situationen. Samtidig kræver det, at lærere ændrer deres opfattelse af elever og motivation og undersøger, hvad de selv gør, hvad de kunne gøre anderledes Filmen introducerer situationen, og værten Dres siger til, når filmen skal pauses. Husk det gælder IKKE om at gætte lærerens reaktion. Det er diskussionen om emnet med udgangspunkt i den konkrete situation, der er det væsentlige. Start filmen igen, når diskussionen er færdig i både smågrupper og evt. i plenum.

Jacob mærker pludselig jorden skride under sin undervisning…hvad kan han gøre? Adfærdsledelse Adfærdsledelse = skabelse af et miljø hvor adfærden er positiv og konstruktiv. Fokus har skiftet fra, at læreren skal styre klassen til at læreren skal lede klassen. Men i enhver klasse er adfærd og passende opførsel noget, som læreren bør fokusere på. Der er konsekvenser af ikke at gribe ind. Når læreren ikke griber ind, oplever elever det som om, han/hun er ligeglad, “ligeglade lærere” er demotiverende. Filmen introducerer situationen, og værten Dres siger til, når filmen skal pauses. Husk det gælder IKKE om at gætte lærerens reaktion. Det er diskussionen om emnet med udgangspunkt i den konkrete situation, der er det væsentlige. Start filmen igen, når diskussionen er færdig i både smågrupper og evt. i plenum.

Hanne har til hensigt at kombinere lærerstyring og elevinddragelse…lykkes det? Klasseledelse Der er ekstremt meget undervisning i skolen, som kører efter såkaldte IRE-sekvenser: Initiering, Respons, Evaluering. Modellen er, at læreren stiller et spørgsmål; eleven giver et svar; derefter stiller læreren et kontrolspørgsmål; eleven giver et svar; endelig kommer læreren med svaret. Klasseledelse drejer sig i høj grad om, at læreren strukturerer - eleverne arbejder. Det affektive og kognitive inddrages i kraft af strukturerne, som på én gang gøres spændende, konkurrenceprægede og inddragende. Filmen introducerer situationen, og værten Dres siger til, når filmen skal pauses. Husk det gælder IKKE om at gætte lærerens reaktion. Det er diskussionen om emnet med udgangspunkt i den konkrete situation, der er det væsentlige. Start filmen igen, når diskussionen er færdig i både smågrupper og evt. i plenum.

Kristine befinder sig i en klassisk situation, hvor eleven har forventning om feed-back. Feedback Det er ikke tilstrækkeligt at opsætte tydelige mål for elevernes læring, hvis feedback skal være effektiv. Feedback skal opfattes som den generator, der hjælper eleven videre i læreprocessen mod læringsmålet. Vi skal skabe et læringsmiljø, hvor fejl bydes velkommen, da fejl skaber potentielle akkommodationsmuligheder og dermed er nøglen til videre læring. Formålet med denne løbende feedback er at lukke hullet i læringskløften mellem det sted elever befinder sig og der hvor eleven skal hen for at opfylde læringsmålet. Filmen introducerer situationen, og værten Dres siger til, når filmen skal pauses. Husk det gælder IKKE om at gætte lærerens reaktion. Det er diskussionen om emnet med udgangspunkt i den konkrete situation, der er det væsentlige. Start filmen igen, når diskussionen er færdig i både smågrupper og evt. i plenum.

Dres, Ole, Sebastian, Jacob, Hanne og Kristine siger tak for besøget og håber I nåede målet! Fik I gennemført diskussionen og skabt fokus? Har I fået tænkt over, hvad I gør og hvorfor I gør det? Har I fået sat jer nye mål?