Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvorfor denne opgave Fordi erfaring og forskning viser, hvad der duer
Advertisements

Hvem er jeg? Hvor bor jeg? Hvem bestemmer over mig?
Set i forældreperspektiv
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Hierarki for styringsredskaber
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Forandringsteori for Venindenetværket2013
Lærerprofessionen.
Forældremøde X årgang.
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
Kontakt forældre møde 12. Oktober 2011.
Fælles bestyrelsesmøde Ødis skole
Helhed og sammenhæng i arbejdet med børn og unge Fra ord til handling
Den lille Skoles vision 6. Skolens medarbejdere. 6. Skolens medarbejdere (bestyrelsens formulering) ”Medarbejderne agerer i overensstemmelse med skolens.
- Hvad kan I forvente som forældre?
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
Alle børn er alles ansvar
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Læring og inklusion i skolen
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
FÆLLESSKAB GLÆDEANERKENDELSE LÆRING Vores F L A G Ådalskolen og SFO Kvædehuset.
Den inkluderende skole
Forældremøde august Skoleområdets oplæg – Trørødskolens indskolingsplan.
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
INKLUSION - at arbejde for givende og bæredygtige fællesskaber
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Kommunikationsstrategi – det gode samarbejde Skjoldhøjområdet.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
Hvad ser BKF som de vigtigste indsatsområder i den nærmeste fremtid på børne- og ungekultur området? Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
”Inklusion er en vedvarende proces, der handler om at skabe åbne og udviklingsorienterede miljøer, hvor alle børn og unge oplever sig som aktive deltagere.
F REMTIDIGE OPGAVER FOR PÆDAGOGISKE KONSULENTER PÅ DAGINSTITUTIONSOMRÅDET Faggruppeudvalget for pædagogiske konsulenter i FOA FOA - Pædagogiske konsulenter.
Lige muligheder i livet Strategi for børn og unge i udsatte positioner.
Vestre skole d Formål Hvordan vil en længere og mere varieret skoledag se ud for en elev i hhv. indskoling, mellemtrin og udskoling ? Hvad.
Inklusion Fokus: Udsatte unge og samarbejde med kommunerne Pædagogisk konsulent Maren Ottar Hessner
Mangfoldighed og Inklusion i efterskolen Pædagogisk konsulent Maren Ottar Hessner
Ny Nordisk Skole Oplæg for NLS 13. okt.. Ny Nordisk Skole er Nyt politisk signal om værdier og mål for uddannelsessystemet – herunder folkeskolen Inspiration.
Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn.
BKF Børne- og Kulturchefforeningen Dagplejen – en central brik i kommunernes dagtilbud -BKF-synspunkter om omstilling på dagtilbudsområdet på FOA- konference.
Forældre er en aktiv ressource i inklusionsopgaven i børnehuse og skoler.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Godkendt af bestyrelsen den 5. november 2015 Barnets perspektiv EGMONT FONDENS STRATEGI FOR BØRNE- OG UNGEINDDRAGELSE.
+DIG. AKTØRER OG SYSTEMER DER HAR INDFLYDELSE PÅ ENSOMHED BLANDT BØRN & UNGE Det enkelte barn Objektive livsbetingelser Familie Sociale normer og værdier.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
HVORDAN DEFINERER VI DET I BV 3
Fleksible fællesskaber
Børnene kommer til tiden og har det nødvendige udstyr med
VELKOMMEN TIL HALVÅRSMØDET DEN 16. NOVEMBER 2016
Inklusionsudvikling Konsulenter fra Inklusionsudvikling
Frivillig - Alle vil elske dig…også kommunen.
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Ungdomsskolen 2021 MISSION
KLF - konference om chancelighed
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Inspirationsworkshop med fokus på
Strategiske pejlemærker
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Barnesyn og børneperspektiv
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Rammesætning Aftaler om indhold Jeg taler ud fra en faglig position
Præsentationens transcript:

Strategi for inklusion x

Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede område Tydeliggøre politiske mål og forventninger Sætte fælles retning for arbejdet

Succeskriterier Børn og unge oplever sig betydningsfulde og værdsatte i udviklende fællesskaber Børn og unge indgår i udviklings- og læringsmiljøer, som fremmer deres sundhed, trivsel og læring Flere børn udvikler sig i de almene tilbud Børn og unge rustes, med deres forskellige forudsætninger, til at blive kompetente og aktive medborgere

Definition på inklusion Inklusion kan være svært at indkapsle. Overordnet kan skelnes mellem to perspektiver. 1.Hvornår er barnet/den unge inkluderet? Når det hører til i en gruppe/klasse, deltager i sociale fællesskaber, deltager i læringsfællesskaber, har fagligt udbytte af læringsmiljøet, udvikler positive selvbilleder mv. 2.Hvornår er miljøet inkluderende? Når der er et fælles værdisæt om inklusion, når der sættes fokus på alle børn og unges deltagelsesbetingelser, når der er åbenhed om børn/unges udfordringer, når samarbejdet er formaliseret og indeholder rådgivning og sparring, når forældre er en aktiv ressource mv.

De fem temaer De fem temaer kan i udgangspunktet betragtes som arenaer, hvor man kan opnå de forandringer, der gør det muligt at nå succeskriterierne. De fem temaer er: 1.Afsæt i børn og unges styrker og potentialer 2.Børn og unge føler sig anerkendt og uundværlige i udviklende fællesskaber 3.Forældre er en aktiv ressource 4.De professionelle samarbejder 5.Ledelsen er nøglen

1. Afsæt i styrker og potentialer Alle børn kan noget! De voksne skal bringe ressourcerne i spil Fleksible – men strukturerede rammer Målet er børn og unge, der tror på sig selv – der har selvværd og mod på at lære Børn og unge skal i højere grad se hinandens potentialer

2. Anerkendelse i udviklende og forpligtende fællesskaber Alle børn og unge skal opleve sig som betydningsfulde deltagere i fællesskabet Alle voksne har ansvar De professionelle voksne skal tilrettelægge en inkluderende struktur Når vi lykkes, optimeres læringen både faglige og socialt

3. Forældre er en aktiv ressource Forældre er medskabere af kultur og fællesskab Målet: Engagerede forældre, der støtter egne børn, hinanden og hinandens børn Forældres ressourcer og perspektiver bringes i spil Åben dialog og inddragelse skaber tillid og tryghed Vi lykkes når der, er åben dialog og gensidig forståelse. Og når vi hjælper hinanden og tager ansvar for en inkluderende kultur

4. De professionelle samarbejder Inklusion er et grundvilkår for det pædagogiske arbejde At inkludere alle børn er et fælles ansvar Tydelige mål sætter retning og skaber fælles kultur Vi lykkes, når vi sammen skaber rammer, der giver alle børn mulighed for at deltage i fællesskabet

5. Ledelsen er nøglen Ledelsen går forrest Inklusion er en ”vi-opgave” Inklusionsopgaven er en vedvarende proces Børn og forældre oplever sig værdsatte og anerkendt som aktive deltagere i inkluderende fællesskaber. Ledelsen er garant for løbende opfølgning og evaluering Ledelsen skal sikre relevant kompetenceudvikling i organisationen