Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Mangfoldighed og Inklusion i efterskolen Pædagogisk konsulent Maren Ottar Hessner

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Mangfoldighed og Inklusion i efterskolen Pædagogisk konsulent Maren Ottar Hessner"— Præsentationens transcript:

1 Mangfoldighed og Inklusion i efterskolen Pædagogisk konsulent Maren Ottar Hessner moh@efterskoleforeningen.dk

2 Mangfoldighed og Inklusion Hvad er ’Mangfoldighed’? ’det at indeholde mange forskellige sider og aspekter, det at være varieret i sit indhold’ Hvordan opnår man det på en efterskole? Bl.a. gennem en mangfoldig sammensætning af voksne og unge med forskellige: Aldre, køn, nationaliteter, sprog, religioner, politiske orienteringer, socioøkonomiske baggrunde etc.

3 Mangfoldighed og Inklusion Hvad er ‘Inklusion’? Specialundervisning flyttet ind i klassen? Et nyt ord for ‘integration’? Spareøvelse? Socialt ansvar? Det forpligtende fællesskab? Særlige individuelle foranstaltninger? Styrker alle børns læring og udvikling?

4 Mangfoldighed og Inklusion ”Inklusion handler for den enkelte om at være en del af og tage del i fællesskabet og herved lære og udvikle sig.. Inklusion og udvikling af en inklusiv praksis i skolen er en vedvarende proces, som hele tiden må justeres efter den konkrete virkelighed” (fra ’Inklusion i skolen – praksisnær guide til fællesskaber’)

5 Mangfoldighed og Inklusion Hvordan går det med mangfoldigheden i skoleformen? Ca. 455 (1,7 %) Flygtninge- og indvandrerunge Ca. 333 (1,2 %) Grønlandske unge Ca. 720 (2,7 %) får specialundervisning (almene efterskoler) Under 2 % anbragte elever Og ca. 3-5 % m. rent økonomisk tilskud fra kommunen Ud af ca. 27.400 elever

6 Mangfoldighed og inklusion Økonomiske rammer - Tosprogede elever Flygtninge, indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande: 28.072 kr./årselev (2014) Dansk for tosprogede: 14.215 kr./årselev (2014) Efterskoleforeningen: Stipendieordning for ‘økonomisk trængte flygtninge- og indvandrere, samt herboende grønlandske unge’. Betingelser i øvrigt: Husstandsindkomst < 325.ooo kr. Midler til rekruttering – 5000 pr. skole http://efterskoleforeningen.dk/da/Paedagogiske-temaer/Mangfoldighed- og-Social-Inklusion/Tosprogede-elever

7 Mangfoldighed og inklusion De menneskelige rammer Eleverne skal være der Skolen skal løfte opgaven på en bæredygtig måde - for alle parter Roller og ansvar skal være helt på plads Som lærer og/eller ‘ressourceperson’ skal man føle sig tryg ved egne kompetencer Hele medarbejderflokken skal have en vis grad af viden om de målgrupper af elever, man tager ind Når det går galt skal man vide, hvor man går hen Det er primært ledelsens ansvar at skabe de menneskelige rammer

8 Mangfoldighed og Inklusion Hvad skal der til for at jeres skole kan inkludere Tosprogede unge -Grønlandske unge? -Flygtninge- og indvandrerunge? Er rammerne på plads? Hvis ikke – hvad skal der til? Hvad kan du gøre?

9 Mangfoldighed og inklusion Hvilke barrierer oplever du i dit arbejde med de tosprogede på skolen? Hvordan skulle et ønske-scenarie se ud for at du får de optimale arbejdsbetingelser? Hvordan kommer du derhen? Hvad har du brug for? Hvem kan hjælpe? Hvad kan du bruge af de ting, du har med fra kurset?

10 Mangfoldighed og Inklusion Kom med i netværk! Facebook Gruppen ‘Undervisning i dansk som andetsprog i efterskolen’ Gruppen ’Mangfoldighed og inklusion i efterskolen’: facebook.com/groups/inklusioniefterskolen/ moh@efterskoleforeningen.dk


Download ppt "Mangfoldighed og Inklusion i efterskolen Pædagogisk konsulent Maren Ottar Hessner"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google