MENTOR Sagsbehandler UU-vejleder Studievejleder Kontaktlærer Psykiatrien Rusmiddelcentret Prak. læge Prak. psykolog Ydelseskontoret Familieafd. Visitation.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Integrated Children’s System
Advertisements

Rehabiliteringscenter for etniske kvinder i Danmark  Etableret som 4 årigt forsøgsprojekt i 2004  Finansieret af SATS puljen- statsmidler  Evalueret.
17½ års samarbejde i Aarhus
Workshop 5.
Birgit Bang, Beskæftigelsesrådgiver Tina Krohn, Beskæftigelsesrådgiver
S AMMEN KAN VI MERE – N Y BROBYGNING TIL ERHVERVSUDDANNELSE OG ERHVERVSLIV UU Vestsjælland v. Helle Jacobsen Overordnet fokus: Implementering af brugbare.
mangfoldighedens søgelys
Kommunale Indsatsområder Oplæg til beskæftigelsesudvalgets møde d
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Lovgivning og etik i forhold til unge og deres retsstilling
Tværgående indsats for unge årige
UU-Vestegnen Vognporten Albertslund Tlf
Arbejdsevneafklaring på AU-Centret i Holstebro Dorte Frejo Rasmussen, ergoterapeut og jobkonsulent Vita Hagelskjær, afdelingsleder Dorte.
Arbejdsmarkedsperspektivet i en behandlingsmæssig kontekst Succes i intensiv behandling KABS Viden, døgnkonference 3. november 2009 Marika Sabroe Vejle.
UU Odense Om at skabe fastholdelse gennem en organiseret mentorindsats i et større byområde.
Kontanthjælpsreformen
Væksthuset Henrik Hansen Leif Tøfting Kongsgaard
Klinisk Socialmedicin Når læger involveres i sygemelding Kenneth Kibsgård Klinisk Socialmedicin.
Uddannelsesafklarende samtaler
Fem lærere på mentorkursus
”Vejen frem” - projekt for borgere 18 – 30 år med psykiske lidelser Oplæg til Psykiatriens Samordningsudvalg Den 16. juni 2010.
Repræsentantskab Onsdag d. 9. april Samarbejde mellem JC og UUV.
Dialogmøde om 2020 mål Flere borgere skal hjælpes ud af hjemløshed
Partnerskabsaftaler Virksomhedspraktik og opkvalificering med henblik på rekruttering til ordinære eller støttende job.
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
ORGANISERING OG LEDELSE AF MISBRUGSBEHANDLING TIL UNGE UNDER 18 ÅR Socialstyrelsens Konference om Unge og Rusmidler 27. april 2015 Oplæg v. Åse Kjøller,
U18-modellen for misbrugsbehandling Ungekontakt sporet.
Workshop 1 på BIP seminar, d. 10 juni 2015 i Vejle
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
U18 i Odense Samarbejdet mellem behandling og myndighedsområdet.
Instituttet for Blinde og Svagsynede i samarbejde med Handivid, støttet af Arbejdsmarkedsstyrelsen Ny Praksis april 2011 – april 2013 v. Lise Plagborg.
Broforløbet – Esbjerg, Varde og Vejen Lars Katzmann - Projektejer Marianne Kirk Nielsen – Projektleder Tina Nielsen – Beskæftigelsesrådgiver Jobcenter.
Tilknytning til arbejdsmarkedet har en sundhedsfremmende effekt – Hvilke muligheder er der for anvendelsen af virksomhedsrettet aktivering for personer.
Mentor. Historik Efterår 2010 Ønske: Bringe borger tættere på job og uddannelse Løsning: Overdragelse af borgere fra SEL §85 til afprøvning af arbejdsmarkedsperspektiv.
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Insert picture in this frame Grid Projekt Go-For-It Oktober Securitas, Morten Enghave.
Kort introduktion til rammerne i Brug for Alle. Målgruppen Alle kontanthjælpsmodtagere, der pr. 1. april 2012 er i match 3 og modtager kontanthjælp: Midlertidigt.
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
Forandringsteori i praksis Udviklingsprojekt omkring den nye ungeenhed i Jobcenter Horsens.
COWI PowerPoint design manual# Datagrundlag for rapporten  Registeranalyser fra DREAM, Danmarks Statistik  Sagsgennemgang af 338 sager fra Århus, Ringkjøbing/
Organisering og samarbejde i Job- og Aktivhuset omkring den virksomhedsvendte indsats Virksomhedscenter Generation 2 Organisering Samarbejde på tværs Motivation.
Hjørring kommune Vejlederteamet.  Præsentation af vejlederteamet  Definition af gruppe C borgere  Hvorfor vejlederteamet  Statistik  Henvendelsesprocedure.
Virksomhedsindsats for de mest udsatte Erfaringer fra VC2, marts 2015.
Indsatsen over for kontanthjælpsmodtagere i matchkategori 3 - Kortlægning og anbefalinger.
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
1 Faglige og praktiske kompetencer Dårlig skolegang, ofte ikke folkeskolen afgangseks. Personlige kompetencer Rastløse – svært ved at indordne sig ift.
Parallele indsatser i Frederikssund - målgruppen med problemer udover ledighed.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Strategier i relation til FØP-reformen, kontanthjælpsreformen og sygedagpengereformen V./ Marianne Sumborg.
Intro til samarbejdet med socialfaglig rådgiver Organisation – Tværfagligt Center For Børn og Unge Formål og målsætning Målgruppen Kendetegn ved socialfaglig.
Brug for alle Hvad går det ud på? v/ projektchef Jens Hørby Jørgensen.
UNGE I FOKUS – VIBORG KOMMUNE. MÅLGRUPPEN MÅLGRUPPEN ER ØVRIGE UDDANNELSESPARATE MED MERE KOMPLEKSE BARRIERER OG AKTIVITETSPARATE MODTAGERE AF UDDANNELSESHJÆLP,
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Arbejdsmarked/Jobcenterchef Jette Lorenzen Jobcenter Ydelseskontor Thomas worm Institutioner Herunder Nørremarken Arbejdsmarked- staben.
Beskæftigelsesregion Syddanmark, Karl Schmidt Brug for alle - en særlig indsats for kontanthjælpsmodtagere i match 3 Seminar den 13. juni 2012.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Mål og delmål i rehabiliteringsindsatsen.
FREMTIDENS INDSATS FOR ÆLDRE MEDICINSKE PATIENTER EMNE:FREMSKUDT VISITATION.
Hedensted Hedensted. 2 Vejlederkonference Samarbejdet mellem Jobcenter, Social området og Undervisning Helhedsorienteret ungeindsats for.
Evaluering af Arbejdsevnemetoden Evaluering udført for AMS September 2010.
Fem lærere på mentorkursus
Palliation til børn og unge
Orientering fra kontoret Job og Fastholdelse AM-udvalg den 6
Mentorprojekt Sisimiut
Modul 3.1 – Hvorfor og hvordan dokumenterer vi?
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Modul 3.1 – Hvorfor og hvordan dokumenterer vi?
Erfaringer med virksomhedssamarbejdet omkring målgruppen for JobFirst?
Ungeenheden Frederikshavn Kommune – helhed og samspil
ArbejdsMarkedsCenter Fleksjob og ledighedsydelsemodtagere
Eventuelle delmål der ikke er opfyldt er markeret med rødt.
Præsentationens transcript:

MENTOR Sagsbehandler UU-vejleder Studievejleder Kontaktlærer Psykiatrien Rusmiddelcentret Prak. læge Prak. psykolog Ydelseskontoret Familieafd. Visitation Social Jobkonsulent Kriminalforsorgen Familien Venner Praktikpladsen

Logbog Navn: Kontaktforløbet: Mål med indsatsen jf. Jobplanen: - Arbejde - Uddannelse - m.m. Borgerens delmål i indsatsen: Hygiejne, døgnrytme, nærmeste udviklingszone, hvad er realistisk, små skridt, misbrugsbehandling, anden behandling, praktik, kurser m.m. Personlig og sociale kompetencer: Samarbejdsevne, grænsesætning, fleksibilitet, ansvarlighed, disciplin, engagement / motivation, omstillingsevne, indlæringsevne, koncentration, fokusering, stabilitet/fravær/fremmøde, ressourcer /begrænsninger både fysisk, psykisk og socialt, skånehensyn, evnen til at tage vare på sig selv, sige til og fra, evne til at strukturere og indgår i samarbejde med andre. Uddannelse/ arbejdsmarkedsperspektiv: Økonomi, netværk og bolig: Helbred: Fysisk og psykisk helbredstilstand Samlet vurdering: - Vurdering af barrierer herunder evt. barrierer pga. fysiske eller psykiske helbredsproblemer. - Vurdering af mulighederne for udvikling - Vurdering af støttebehov herunder skånehensyn - Vurdering af mulighederne for uddannelse/arbejde - Vurdering af evt. praktikforløb/kursusforløb m.m. Fremmøde, arbejdsindsats, socialt.

MENTOR Det opnås bedre kendskab til de unge. Det skaber en hurtigere og mere målrettet indsats i sagsbehandlingen. Tættere opfølgning i sagsbehandlingen, når unge har mentor. De unge kommer hurtigere i udd./arbejde. Uden mentor ville sagsbehandlerens opgaver være langt flere. De unge m. mentor har fået mere tillid til systemet. Fået mere kendskab til nogle unge, der ikke ønsker hjælp/ændring. Godt at have faglig sparring med mentor. De unge m. mentor får en hurtigere og mere håndholdt indsats. Mentor har stort kendskab til borgeren, det giver i samarbejdet gode muligheder for helhedsorienteret socialt arbejde. Bedre støtte til borgere i praktik, særligt de svagere borgere har større chancer for at lykkedes i praktikken. I planlægningen af vores arbejde, har vi haft sikkerhed for at mentor, kan gøre det ekstra der skal til at hjælpe dem i gang, støtte ift. fastholdelse i praktikken. Mentor er en kollega mere omkring borgeren, som man kan sparre med. Der har i samarbejdet været en hurtig respons fra sagsbehandlerne på vores henvendelser, hvilket har øget effektiviteten i arbejdet med den unge. Samarbejdet hjælper borgeren til en bedre forståelse af, hvad der kan/skal gøres i det videre forløb. En god sparringspartner, når der har været udfordringer ift. den unge. Tværfaglig vidensdeling. I flere tilfælde har dialogen med sagsbehandler været en ”eye opnener” i arbejdet med den unge. Godt samarbejde, den unge mærker at der er fælles fodslaw i bestræbelserne på at hjælpe den unge videre. Det er et tættere samarbejde Der er bedre sparring. Der er en mere ”synlig” plan for det videre forløb, da den unge får mere støtte. Der er mere fokus på at få de unge i arbejde/uddannelse. Når mentor er tilknyttet giver det større mulighed for mere tid til andre typer af borgere. Mentorindsatsen og samarbejdet har større fokus på udd./arbejde. Samarbejdsmøderne hyppigere, let at justere/tilrette/iværksætte. Mere kontakt og bedre dialog Mentorerne bedre til at give sagsbehandlerne oplysninger om borgerens udvikling. I mentorprojektet skal der ikke hele tiden fokuseres på bevillinger, timeantal og forlængelsesmuligheder Sagsbehandler Jobkonsulent 14 Ja / 2 Nej 2 Ja / 2 Nej