Velkommen til Workshop ”Forebyg konflikter og vold” Torsdag den 28. april 2016 Lise Keller.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Fortolkning af AMO reformen
Advertisements

KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Amu-faglærere Vingstedcentret 21. juni 2011
Agi Csonka, direktør Danmarks Evalueringsinstitut
Intern kommunikation – hvordan arbejder vi mere bevidst med den?
Workshop almene boligdage
VEJLEDNING… … til brug af præsentationen:
Psykoedukation til unge i OPUS
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Workshop 1 Styrket forældresamarbejde og elevinddragelse.
Arbejdsmiljø og beredskab.
En konflikthåndterende kultur
Vold og job Viden, inspiration og værktøjer : Velkommen 12.15: Hvad ved vi om vold og trusler? 12.50: Spil dig til en god dialog 13.20: Pause 13.35:
Vold - et fælles anliggende
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
Arbejdsmiljørepræsentanten og arbejdstidsaftaler 10. Januar 2011 Svendborg.
Forældrerådslagning Keld Bjørbæk, Ungdomskonsulent Tlf
Selvevaluering ’It i folkeskolen’
Netværksmødet Professionelle relationer i tværfagligt samarbejde med kvalitet og effektivitet 2012.
Workshop om læringsmiljø – Hvad, hvorfor og hvordan?
Samarbejdet mellem kommuner og krisecentre
Konstruktiv dialog kan forebygge smerter i muskler og led
Omgangstone og kollegialitet
Kodeks for offentlig topledelse
Konflikthåndtering – sammen med brugerne
Tema 5 Hverdagsliv i familien
Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13
1 COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 ARBEJDSMILJØLEDELSE OHSAS Seminar 1 Arbejdsmiljøledelse OHSAS
Tema 4 Overgange i barnets liv
Arbejdsmiljøet skabes hver dag i relationen og dialogen – det skal arbejdsmiljøarbejdet i Faxe Kommune afspejle Sikkerhedsleder/arbejdsmiljøkonsulent.
Fremtidens arbejdsmiljø 2020
Seminar 6 – Arbejdsmiljøledelse
DEN GODE LEDER FTF REGION NORDJYLLAND Aalborg den 2. november 2009
FTF Kommunikation og Konflikthåndtering Vinterkonferencen 2013
Samarbejde og kommunikation på en arbejdsplads
Aftale om psykisk arbejdsmiljø FTF’s arbejdsmiljøseminar Den 26. september 2007 Mette Bergmann - viceformand Lisbet Lund – faglig sekretær.
Integration og international rekruttering Regeringens fokus på indsatsen og samspillet med jobcentre Direktør Kasper Højvang Kyed Kontorchef Karin Ingemann.
Landsorganisationen i Danmark Det nye arbejdsmiljøsamarbejde.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Kerneopgaven i forandring XX arbejdspladse – den xx.xx.201x.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Godkendt af bestyrelsen den 5. november 2015 Barnets perspektiv EGMONT FONDENS STRATEGI FOR BØRNE- OG UNGEINDDRAGELSE.
TR/AMR møde 3. november 2016 MED evaluering Arbejdsmiljø.
TR MØDE den 29. september 2015 Ved faglig konsulent Poul Thaarup Mikkelsen Hvordan kan man arbejde med risikovurdering, krisehåndtering m.v.?
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Program Kl. 9:15-10:30 Kl. 10:30-10:45 Kl. 10:45-12:00
Temamøde om vold og trusler den 1. februar 2017
MUS samtale Kære Du indkaldes til den årlige udviklingssamtale.
SSP Årsmøde 9. november 2016 Skoleforsømmere.
Indre By / Østerbro LokalMED
SSP ledergruppemøder april 2016
Velkommen til undervisning af arbejdsmiljøgrupper
MEDvirk - et nyt hjælpemiddel til at nå i mål med arbejdsmiljøet
VELKOMMEN TIL HALVÅRSMØDET DEN 16. NOVEMBER 2016
Skriv jeres overvejelser på en flipover og hæng den op i lokalet.
PROGRAM mandag den Kl.9:30-10:00
Mere MOST - mindre fravær
Mål Viden om og inspiration Kompetencer aktiviteter Evaluering
Introduktion til ”Tidlig indsats”
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder på botilbud samt på bosteder for hjemløse ”Først og fremmest handler.
Flere gode år på arbejdsmarkedet
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Inspirationsworkshop med fokus på
Fra anledning til udvikling
APV - Arbejdspladsvurdering
Præsentationens transcript:

Velkommen til Workshop ”Forebyg konflikter og vold” Torsdag den 28. april 2016 Lise Keller

Workshop tager udgangspunkt i ”Forebyg konflikter og vold” Præsentation af udvalgte budskaber Film som mulighed for dialog Beredskab – når ulykken (alligevel) sker Forebyg konflikter og vold

Er I udfordret af konflikter og vold? Er der spørgsmål I godt vil have vendt Hvordan ser det ud hos jer?

Arbejdstilsynet Myndighed. De kontrollerer at loven bliver overholdt. Gennemfører tilsyn på virksomheder. Ny lovgivning. Arbejdsmiljørådgivere Rådgiver. De kommer med løsninger og kan arbejde medsikkerhed og udvikling på arbejdspladsen. NFA/VFA Videnscenter for arbejdsmiljø: Indsamler og national og international viden om forskning (fx ”Giv volden en skalle”) Arbejdsmedicinsk klinik Udredning, forskning og forebyggelse Vold som udtryksform Erfaringsekspert ift. vold (konkrete udviklingsprojekter og netværk med arbejdspladser mv.) Andre aktører fx Center for konfliktløsning, Arbejdsskadestyrelsen mv. BrancheArbejdsmiljøRådene Arbejdsgivere og arbejdstageres samarbejde i enighed: Metoder, temamøder, film, spil mv. Aktører

Tallene viser højere hyppighed på grundskoler end landsgennemsnit (12 %).På ungdomsuddannelser, de mellemlange og videregående viser de omvendt en lavere hyppighed. Arbejdstilsynets indsats i 2015 på grundskoler. De 38 antal påbud ift. vold og traumatiserende hændelser på de 523 skoler de besøgte (7 % og i 2012 var den 1 %). Der er stor forskel: For de fleste ikke hverdagskost, men for nogle er det. Derfor er risikovurdering så vigtig i forhold til den indsats arbejdspladsen skal gøre. Det skal stå mål med, hvor meget det fylder og man skal sætte ind med. Hvordan ser det ud

”Konflikter er uoverensstemmelser, der indebærer spændinger mellem mennesker. Uoverensstemmelser henviser til sagen, man er på kant om, mens spændinger henviser til forholdet mellem de uenige” Center for konfliktløsning Hvad er en konflikt?

Håndter konflikter - så hurtigt som muligt Hjælp dig selv - og andre med at trappe ned Det er alles ansvar - gør det til en fælles indsats Konflikttrappen

”Når vi er magtesløse, bruger vi ofte metoder, som vi dybest set godt ved ikke virker. Har vi ikke lært andet falder vi tilbage på det som vores forældre har lærte os: ”Nu gør du som jeg siger – opfør dig ordentlig!” Bo Heilskov Elven Nu gør du som jeg siger!

Del ved bordet: Passer det hvad Bo siger? Kunne kompetenceudvikling i konflikthåndtering være relevant på din arbejdsplads? - hvorfor, hvorfor ikke? Hvornår giver konflikter dynamik og er udviklende for vores opgaveløsning? Hvornår bliver konflikter så aggressive at vi skal begynde at tænke i at beskyttelse – og er fælles kompetence udvikling en del af svaret? Konflikt – Nyt eller yt?

Leder Tag initiativ til fælles dialog Drøft arbejdet åbent Gør plads til forskelligheder Kollega Del vanskeligheder med hinanden Udvis empati Spørg direkte til hjælp I situationen: Bevar fokus på sagen Lyt til den studerende/eleven Vær villig til at ændre standpunkt Det kan I gøre ”Hvordan håndterer I konflikter på jeres arbejdsplads, hvornår taler I fx om det?”

Få alle med: IGLO Høj faglighed: Professionel kontakt skaber ro En strategisk indsats: På ledelsesniveau Hvilken indsats er den bedste? - Overblik via APV (I) - Registreringer (I) - Risikovurdering (F) - Retningslinjer (F) Indsatsen skal passe til jer Hvordan sørger I for at inddrage alle personalegrupper?

Et samarbejde som styrker Hvordan sikre I at nyansatte kender til jeres aftaler om at forebygge konflikter, håndtere konflikter og undgå vold?

Forskellige film på arbejdsmiljøweb.dk som kan bruges til en dialog: Film: I venteværelset på et ambolatorium Metode til dialog: film

Diskuter Er der noget fra situationen, I kan genkende i jeres eget arbejde? Er I enige i Bo’s vurderinger? I hvor høj grad ønsker I fælles normer for, hvad man skal tolerere af bemærkninger? Hvad betyder det, hvis nogle medarbejdere finder sig i langt mere – eller mindre end resten? Den faglige opgave

Viden: - fx unge på stoffer - i kritiske livssituationer/mistrivsel - børn med særlige behov Kommunikation: - og sms - facebook venner? Arbejd med eleverne: - nærvær og dæmpe aggressioner - afspænding og bevægelse Eksempler på indsatser

Indhold kendskab Ansvar Hjælp – mulighed for professionel Anmeldelse Vedligehold og evaluering Kan eventuelt dels op i to trin lige efter episoden og i den nærmeste tid efter Er beredskabet i orden?

Tæt på vold : Spil – god som dåseåbner Kom volden i forkøbet : Opslagsbog - god til detaljer og cases Er I udfordret af trusler og vold: Systematisk – god til at komme hele vejen rundt: Identifikation, forebyggelse og håndtering Styr uden om trusler og vold: læs let – god til den menige medarbejder (trygge rammer, samarbejde, risikovurdering og faglig udvikling) Alt findes på arbejdmsiljøweb.dk Mere inspiration fra BrancheArbejdsmiljøråde ne

Alle møder: Kl Esbjerg: Tirsdag den 27. september Slagelse: Onsdag den 12. oktober Thisted: Onsdag den 28. september Hillerød: Torsdag den 13. oktober Silkeborg: Torsdag den 29 september Svendborg: Tirsdag den 15. november Mødekit og frokostmøder

I finder alt materiale på arbejdsmiljøweb.dk Skriv eller ring, hvis I vil vide mere: Lise Keller & Tak for jeres deltagelse