Velkommen til VUC Aarhus. 1.Kort præsentation af skolen og VUC-sektoren 2.FVU og OBU aktivitet i Aarhus 3.Fremtidige udfordringer for FVU/OBU Emner i.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Realkompetencevurdering i Danmark
Advertisements

Hvad er realkompetencevurdering?
VUC Nordsjælland Hvad gør vi for at kursisterne kan gennemføre? Fredericia 2.oktober 2008.
SPOT på dansk v/ Uddannelsesleder Helle Rasmussen Sundhed og Omsorg – Aarhus Kommune.
Mærsk Nielsen HR EPOS konference Styrket indsats overfor deltagere med læse- og skrivevanskeligheder EPOS formidlingskonference Mandag d. 25.
”Nye veje til at motivere og aktivere de unge på arbejds- markedet”
Mangfoldighed og Inklusion i efterskolen Konsulent Maren Ottar Hessner
Disse slides er beregnet på VUC. FINANSLOVSFORSLAGET  2% hvert år  ¼ mia. kr. i 2016 for gymnasieuddannelserne. Stiger med 2 pct. pr. år frem til 2019.
MARTS 2011 DET FÆLLES ANSVAR II Title slide EVALUERING AF DET FÆLLES ANSVAR II ERFARINGER OG PERSPEKTIVER.
Teori og praksis på SOSU- uddannelserne. Et aktionsforskningsprojekt på SOSU Fyn Jakob Ditlev Bøje Institut for Kulturvidenskaber Syddansk Universitet.
Per Hansen Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Lars KunovDanske Erhvervsskoler Fremtidens institutionslandskab: Skal vi giftes eller bare.
Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Fokus på samarbejdet mellem Jobcentret og UU Ungegruppen i Jobcenter Hedensted UU.
Kvalitet i skolepraktik Hvordan skaber vi et godt alternativ til den ordinære praktikaftale Direktør Peter Amstrup Formand Danske Erhvervsskoler – Lederne.
TATIONpRÆSEN AARHUS UNIVERSITET HVAD ER REFLEKSIONSKOMPETENCE? AMU EPOS, 13. AUGUST, 2015 PER FIBÆK LAURSEN.
Oplæg om Dictus og anvendelsesmuligheder d. 5/
Forældremøde om motorik og sprog. PROGRAM Velkommen Sammenhængen mellem motorik og sprog Cafésamtaler Fælles afrunding.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats Indsatsen består af Ekspertrådgivning og inspiration Forskningsprojekt på de regionale arbejdspladser.
Hvad er jeres kerneopgaver? Institutionen? Hvordan oplever du, at kerneopgaven i din organisation har ændret sig de sidste 5 år – og hvordan vil den forandres.
Oplæg til UUV Repræsentantskabs- møde den Bjarne Andersen, Køge Kommune.
Symmetri-drager Undervisningsforløbet leder eleverne igennem en verden af symmetri, sjov med drager og svære udregninger - et undervisningsforløb i 3.a.
Nye analyser Jobcenterchefmødet den 6. september 2011.
ADHD Forstyrrelse af aktivitet og opmærksomhed. Diagnostiske kriterier – Kernesymptomer Opmærksomhed Hyperaktivitet Impulsivitet.
CSR - HR Beskæftigelsesrådets handicapkonference december 2008  Præsentation af Coop/CSR  Erfaringer med ansættelse af personer med.
VUC Roskilde – Uddannelser, facts og tal
Forældres opfattelse af Den Danske Folkeskole
Foretræde for Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg
Præsentation af resultaterne fra
Online arbejdsmiljøuddannelse
Når hørenedsættelse begrænser menneskers deltagelse i samfundet
Den virksomhedsrettede integrationsindsats
Lektion 1A Formålet med denne lektion er at give eleverne et billede af Netwerk for at forberede dem på forløbet og på, hvor lang tid det varer, samt at.
’Flere unge skal tage en erhvervsuddannelse’
Arbejdsmiljø og ledelse går hånd i hånd
Hvorfor resultatløn?.
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
Social- og sundhedsuddannelserne
IT? Innovation eller Tyranni
Tro på dig selv - det gør vi
Udviklingen i boligsituationen i København og nybyggeriets virkninger
Kvalitetsmål i uddannelsessektoren
Paradokser og skismaer i voksenuddannelsessektoren
Skemaet er lavet som felter til indtastning af tekst
Velkommen Dagens program.
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
Regeringens udspil om reform af de forberedende uddannelser ”Tro på dig selv – det gør vi” 31. maj 2017.
RAR Sydjyllands indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Sydjylland – august 2018.
Ekstern kommunikation
Virksomheder med vedvarende lav produktivitet
RAR Fyns indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Fyn – august 2018.
Lasersvejsning.
Foretræde for Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg
Boostcamp for unge med autisme – erfaringer og refleksioner
Aktuelt fra MBUL Lisbeth Bang Thorsen Hanne Woller
Uddannelsesopgaverne og udarbejdelse af en plan
DGI Håndbold Total & Max. Totalhåndbold Håndboldfitnesskurser
Forberedende ungdomsuddannelse – FGU
MUNDTLIG FREMSTILLING
Room for people.
Foreløbigt valg af uddannelsesønske
Sikker adfærd er vigtig - Som sundhedspersonale arbejder vi med personoplysninger og oplysninger der skal behandles fortroligt, og dem skal vi passe godt.
Digitalisering af VEU VEU-udbydernes brug og vurderinger af e-læring og blended learning - surveyresultater FLUID konferencen, tirsdag den 11. december.
VUC Roskilde – Uddannelser, facts og tal
Det statslige område Udviklingen i fordelingen af ansatte, årsværk og lønsum, 4. kvartal 2008 til 4. kvartal 2018 Kilde: Egne udtræk fra ISOLA.
professionsideal for lærere
Velkommen Dagens program.
Lederen som rammesætter og drivkraft for engagement - Fortalt fra maskinrummet fra Danmarks Bedste Offentlige Arbejdsplads 2018 Ann-Christina Matzen Andreasen,
Velkommen Ny Studieordning fra efteråret 2019 Kort introduktion og oversigt i forhold til studieordning Princip fordeling for kliniske undervisnings.
Skemaet er lavet som felter til indtastning af tekst
AMU og trepartsaftalen - et perspektiv
Årsmøde
Præsentationens transcript:

Velkommen til VUC Aarhus

1.Kort præsentation af skolen og VUC-sektoren 2.FVU og OBU aktivitet i Aarhus 3.Fremtidige udfordringer for FVU/OBU Emner i dette oplæg

Hvem er VUC Aarhus?  Godt 6000 kursister; 2009 kursistårsværk; i 2014 fordelt således:  330 medarbejdere  Omsætning på 200 millioner i 2015 HF-enkeltfag38% HF-enkeltfag, flexundervisning13% 2-årigt HF12% Gymnasial supplering15% AVU (Almen Voksenuddannelse, 9. – 10. klasse)21% FVU0,7 % OBU0,3%

Sektoren og skolen  VUC-sektoren er vokset hurtigt efter overgang til selveje i 2007; sektoren omsætter i dag for 3 milliarder kroner årligt og underviser personer ( årskursister)  30 udbydere af VUC-uddannelser i DK – heraf 24 selvstændige VUC- institutioner  I gennemsnit står OBU for 1% og FVU for 3% af VUC’ernes omsætning – men tallene er ujævnt fordelt  VUC Aarhus er næsten fordoblet i størrelse og omsætning siden 2007  Meget heterogen og meget bred kursistgruppe – fra svage og umotiverede kursister til stærke og topmotiverede kursister

FVU i Aarhus 2015 tal er opgjort per 1/

OBU i Aarhus 2015 tal er opgjort per 1/

 Budgetmæssig udfordring OBU- taxameteret beskæres – salgsomkostningerne ved skræddersyede virksomhedsrettede kurser er meget høje og derfor svært at skabe rentabilitet.  Styringsmæssig udfordring Vi har i region Midtjylland bestræbt os på at finde en fælles model for samarbejdet med og kontrollen af kontrahenter. Det bygger på en Aarhus- model. Fremtidige udfordringer for FVU/OBU

 Efterspørgselsmæssig udfordring PIIAC-undersøgelsen taler sit tydelige sprog – men hvor bliver kunderne af? 16,1 pct. af voksne danskere har mindre gode læse- og skrivefærdigheder = personer. 14,6 pct. af voksne danskere har mindre gode regnefærdigheder = personer.  Kvalitetsmæssig udfordring? Indholdsmæssig udfordring? Eller? Når nu kunderne ikke strømmer til skønt tilbuddet oven i købet er gratis – er der så noget vi skal gøre anderledes og bedre? Har vi fundet den rigtige model? Er vi gode nok til at dokumentere om FVU/OBU virker? Derfor handler konferencen om ”best practice” – og vel også om ”next practice”? Fremtidige udfordringer for FVU/OBU

God fornøjelse – og god arbejdslyst!