Professionshøjskolen København AMU-afdelingen ved KSS Individuel kompetencevurdering Hvem: Døgninstitution med ca. 50 medarbejdere, alle medhjælpere og.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lovlig sagsbehandling
Advertisements

Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KORT TIL HANDLING - PSYKISK ARBEJDSMILJØ I SYGEPLEJEN.
Kompetenceudvikling gennem SPIDO-konceptet
Overgangsordninger Praktik- og uddannelsesrådgivningen januar 2013
Introduktion Values Interweave ™. Når ledelsen sætter fokus på et område, så er ord sjældent nok til at få medarbejderne til følge med.
I dag er temaet Visualisering
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Lederudvikling.
Socialpædagogisk praksis i demensomsorg - SPiDO
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Indførelse af elektronisk 360°- evaluering af yngre læger
Hvordan passer jeg på mig selv ?
Projektlederens rolle(r)
At udforske sin egen praksis
Et projekt i Beskæftigelsesafdelingen (BA) på Københavns Fængsler
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
Informationsmøde d. 28/9 Optag august Praktik: 1.
Hvad siger medarbejderne?
Rusmiddelnøgleperson- uddannelse transparenter Trin 2.
Den anerkendende interviewform
Vejlederens kommunikation
Styrk din kulturelle intelligens – integrationsindsatsen skal gerne være en del af løsningen og ikke problemskabende Næstved 29. oktober 2008 v. Elisabeth.
Videoanalyse efter VIKOM´s principper:
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
- et udviklings- og dialogværktøj
Erfaringer i arbejdet med social arv, udsatte børn i en daginstitution. Præsentation af mig og institutionen.
Pædagogik & kompetenceudvikling i SPIDO-forløbene Knud Erik Jensen, konsulent og underviser på SPIDO
M EDIEPÆDAGOGISK OG ORGANISATORISK VEJLEDNING Intro Rikke Schultz
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Strategisk og systematisk kompetenceudvikling
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
- Et samarbejdsprojekt om praksislæring
Oplæg til 3. møde i udvalget vedr. professionsspor Formål og læringsmål.
MODUL 3B KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Tværfagligt samarbejde.
TEMA 2014: KOMPETENCEVURDERING Målbeskrivelserne er ved at blive/er reviderede i alle specialer Der lægges større vægt på kompetencevurdering Der lægges.
At gøre virksomhedens ambitioner synlige
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
Mærsk Nielsen HR At stille gode spørgsmål til vurdering af kompetencer EPOS - IKV-workshop 22. august 2008 Lizzie Mærsk Nielsen.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
BØRNELINIEN Definition på kompetente børn og unge med særlige behov.
Indsæt hjælpelinjer til placering af objekter 1. Højre klik udenfor slidet og vælg ’Gitter og hjælpelinjer’ 2. Sæt kryds ved ’Vis tegne- hjælpelinjer på.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Introduktionsperioden 1.
Kompetenceprofil Arbejdsinstruktører. Hvornår er man en god instruktør? Hvilke personlige egenskaber skal den gode instruktør besidde?
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Lyst til at lære – Skabe lyst til at lære – Lyst til at lære fra os Velkomstbrevet TUP2011 Projekt Transfer i AMU.
En fælles indsats til den enkeltes bedste på Nørrebro Oplæg til dialog-møde om en styrket indsats for udsatte grupper 29. Marts 2012 Centerchef Britta.
Aktiviteter OutputResultater kt. sigt Effekt ml. sig t Virkning lg. sigt Lokalt samarbejde med private og offentlige arbejdspladser om IKV Ledige, a-kasser.
Voksenansvar overfor anbragte børn og unge Fysisk guidning
MUS samtale Kære Du indkaldes til den årlige udviklingssamtale.
Velkommen til undervisning af arbejdsmiljøgrupper
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Digital præsentation som grundlag for den faglige samtale om projektarbejdet ved eksamen i dramatik.
Video club – med fokus på autonomi Motivation i praksis And
Lederens vandring 1.
Matematikvejlederens virke Matematikvejlederuddannelsen ved UCSYD Modulet: ”Elever med særlige behov”
Vidensbaseret praksis i botilbud
PL møde med praksisfeltet
MOT’s virkemidler.
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Personalemøde – opfølgning på MTU
Metoden brugerstyret behandling
Dialogmøde Dagtilbud Svendborg d
Læringstimer med kliniske sygeplejelærer i
A tool for the assessment of strengths and weaknesses in NGOs
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Professionshøjskolen København AMU-afdelingen ved KSS Individuel kompetencevurdering Hvem: Døgninstitution med ca. 50 medarbejdere, alle medhjælpere og uddannede gennemfører IKV. Uddannelser: Magt og omsorg Kollegial supervision Samarbejde i teams

Planlægningsfase Individuel kompetencevurdering Valg af uddannelser: I samarbejde med institutionens ledelse. Ledelsen formulerer ønsker til medarbejdernes kompetenceudvikling. Skolen finder de uddannelser, der matcher ledelsens ønsker. Udvikling af vurderingsredskaber: Skolen udvikler i dialog med institutionens ledelse samt en repræsentant fra FOA. Plan for afvikling af IKV: Medarbejderne udfylder ”Min kompetencemappe” (tilrettet udgave) Skolen vurderer de formelle kompetencer Tidsplan for de enkelte medarbejderes IKV udarbejdes af institutionsledelse og skole i fællesskab

Kompetenceafklaringen Handleberedskab Viden og erfaring MetoderFærdighederTeori Etisk grundlag

Individuel kompetencevurdering Handlemål Metoder Cases med åbne eller lukkede svarmuligheder Spørgsmål med afkrydsningsmuligheder Situationsspil med individuelle opgaver Vurdering Manual til vurdering af svar Sammenfatning af IKV-resultat Individuel samtale

Eksempel Kollegial supervision Råstof: Underviserens faglige indsigt Praksis: sparring med en institution om anvendelse i praksisfeltet

Videnselement Videnselement: Vide hvad Kollegial supervision er Metode: Forskellige svarmuligheder: rigtigt/forkert

Eksempel : videnselement Med udgangspunkt i deltagerens daglige arbejde kan deltageren give og modtage kollegial supervision inden for det pædagogiske eller sociale og sundhedsfaglige arbejdsområde ud fra kendskab til de grundlæggende principper og metoder.

Omsætte teoretisk forståelse til forståelse og handling i praksis Metodevalg : cases med lukkede eller åbne svarkategorier Simuleret virkelighed, hvor der vælges mellem en række handlemuligheder Generelt om cases: genkendelige situationer korte og klare

Case-eksempel Sæt kryds ved de udsagn/spørgsmål, som du mener, man kan komme med til Anne i en kollegial supervision, der som emne har Annes oplevelse af den skæve arbejdsdeling.  Jeg mener, at du skal sige til, når der er nogen der ikke gør, hvad vi har aftalt  Hvor tit oplever du, at det er dig der står tilbage med opgaver andre skulle have taget sig af?  Kan du give nogle eksempler på, hvordan det viser sig med at aftalerne ikke bliver holdt?  Tror du ikke, at det er noget du forestiller dig, at du ikke bliver værdsat?  Hvad vil du gerne have hjælp til?  Er du nu også sikker på, at kollegerne ikke lægger mærke til din indsats  Tror du ikke også, at det kan hænge sammen med, at du er mere pligtopfyldende end os andre  Hvornår oplever du, at du ikke bliver værdsat?  Hvad tror du er forklaringen på, at opgaverne er skævt fordelt?  Du må lære at sige fra. Det er urimeligt, at du skal gøre andres arbejde  Er der noget, du selv kan gøre anderledes?  Vi har jo ret travlt med de få mennesker vi er, mon ikke du stiller for høje krav til oprydning? Målrelatering: Anvendelse af principper ift. praksis Deltageren kan bidrage til at udvikle en dialogbaseret arbejdspladskultur Deltageren kan gennem refleksion og spørgeprocesser medvirke til at udvikle personlige og faglige kompetencer både hos sig selv og kolleger.

Vurdering: -viser begrebsforståelse ift. genkendelige praksissituationer -Viser handleberedskab let at optælle og rubricere

Case og åbne spørgsmål Du skal nu forestille dig, at det er dig, der er supervisor først for Dorte og derefter for Else.

Opgave: Dorte Dorte oplever, at Else affejer hende, tillægger hende motiver hun ikke har og prøver at vende andre mod hende. Hun bryder sig heller ikke om den måde Else siger tingene på. Dorte oplever Else som hård og fjendtlig. Det ønsker hun taget op til kollegial supervision.. Åbne spørgsmål: Aktiv og selvstændig brug af baggrundsforståelse Ikke mulighed for at ”gætte rigtigt” Simuleret handling Vurdering: Tager længere tid end faste svarkategorier Kræver faglig indsigt

Opgave: Else Else oplever Dorte som udemokratisk, at hun bare tror, at hun kan gøre, som det passer hende. Else føler, at Dorte med sine handlinger – som nu det med bordet – krænker hendes ret til at have indflydelse i afdelingen. Hun oplever Dorte som tankeløs og uden blik for andres rettigheder. Det ønsker hun taget op til kollegial supervision. Mål/kompetence: Beherskes evnen til synsvinkel skift! Forudsætning for at agere dialogbaseret

Dækker IKVen målene! Opgave 1 og 3 Opgave 1 og 5 Opgave 2 og 4