Tværfagligt ungeteam i et uddannelsesmiljø  Baggrund/Hvorfor  Vision  Hvordan  Gør det en forskel? Bornholms Regionskommune Allan.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dagsorden Hvor langt er vi? Beskæftigelsesreformen Oplæg til jobcenter
Advertisements

 Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne.
17½ års samarbejde i Aarhus
SOSU i EUD: Nye rammer og opgaver Charlotte Netterstrøm Uddannelseskonsulent Afdelingen for erhvervsrettet ungdomsuddannelse Undervisningsministeriet.
Sammen kan vi mere – ny brobygning til erhvervsuddannelser og erhvervsliv Velkommen! UU Vestsjælland
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
Uddannelses- og erhvervsvejledning opfattes som en proces, der foregår i et samspil mellem: • Oplysning • Undervisning • Praktiske aktiviteter • Personlig.
Ungdomsskole – mellem reform af folkeskolen, erhvervsuddannelserne og vejledningsindsatsen Storbynetværk den 12. september 2013 Direktør Per B. Christensen,
ProNet Konference – Korsør 29. november 2011 Udfordringer set fra et dansk Jobcenter 2011 Anette Steffensen Arbejdsmarkedsområdets Tværfaglig unge- og.
Unge-indsatsen i Skive
Hvem er jeg Hvad kan jeg Hvor skal jeg hen
Tværgående indsats for unge årige
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Ud af skolen – og hva’ så? UU Ringkøbing Fjord
”Vi når målet – men hvordan?”
Orientering forældremøde 10. klasse
Orientering forældremøde 9. klasse
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
Lene Skovgaard Uddannelses Ungdomsvejleder
Uddannelsesvejledning – hvorfor og hvordan? Alle unge gennemfører en uddannelse Vejledningen skal differentieres eVejledning for unge med alm. vejledningsbehov.
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Eleverne bliver bedre Eleverne læser nu lige så godt i 3. klasse, som de gjorde før i 4. klasse. I naturfag og matematik er de nu lige så gode i 4. klasse,
Kontanthjælpsreformen
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
Uddannelse for unge med særlige behov Produktionsskoleforeningens konference, Middelfart den 12. juni 2007 Fagkonsulent Preben Siersbæk, Undervisningsministeriet.
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Uddannelse til Alle - Bornholm Vækstforum den 26. marts 2012.
Forældremøde 8. kl. UEA-undervisning
Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.
Ungeindsatsen Konference den 4. juni Baggrund UTA-projektet Politisk ønske Byrådsbeslutning april 2009 Etablering oktober 2009.
Velkommen til forældremøde
Vejledning i 9. klasse. Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar: UU Skive, i samarbejde.
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder & Skanderborg
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Velkommen til forældremøde
Vejledning på den politiske dagsorden Regeringsgrundlaget ”Nye Mål” Aftalen ”En ny chance til alle” 4 debatoplæg til Globaliseringsrådet Udspillet om ungdomsklassen.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Uddannelsesudfordringer efter globaliseringsrapporten og velfærdsforliget Paneldrøftelse i Danmarks Vejlederforening d. 30. januar 2007 v/ Per B. Christensen,
Anbefalinger fra Vækstforum Hovedstadens task force om erhvervsuddannelser Vækstforum Hovedstadens møde den 21. juni 2012 v/ Klaus Nørskov,
Digital vidensdeling på DE´s årsmøde 2014
Status på implementeringen af vejledningsreformen
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU’s opgaver Vejledning op til 18 år - Grundskolen – ca. 10 årsværk - 15 – 17 årige –
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
ViSP i ungdoms- uddannelses- perspektiv Rehabilitering i Specialpædagogisk optik Torsdag den 27. november 2008 Helle Djuraas, områdeleder,SFV.
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
-projekter i den kommunale tandpleje. LIF Teamdag 2015 Mandag d. 30 november 2015.
Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder.
Beskæftigelsesplan Om Beskæftigelsesplan 2016 Lovkrav, at alle kommuner udarbejder en beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2016 er Hvidovre Kommunes.
Uddannelsesdag om ungekampagnen 13. januar 2012 Kontorchef Kirsten Thomsen Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland.
Aktiviteter OutputResultater kt. sigt Effekt ml. sig t Virkning lg. sigt Lokalt samarbejde med private og offentlige arbejdspladser om IKV Ledige, a-kasser.
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
”Klart jeg kan” Et vejledningsforløb for ledige i Jobcenter Odsherred med fokus på motivation og kompetencer Peter Rummelhoff, områdeleder Jobcenter Odsherred.
- Vejledningen frem til sommer
Regionsprojekt på Campus Køge
Udarbejdet af UU Randers
Resultater VC generation 2 Jobcenter Aalborg
Esbjerg kommune, Uddannelseshuset
Forældremøde UU Faaborg-Midtfyn.
Ungeenheden Frederikshavn Kommune – helhed og samspil
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
DEN GODE OVERGANG SKIVE SYDDANMARK/ MIDTJYLLAND FREDERIKSHAVN HORSENS
Ungdomsuddannelse til alle
EGU – hvad virker? EGU – et godt redskab til inklusion af unge til
Eventuelle delmål der ikke er opfyldt er markeret med rødt.
Præsentationens transcript:

Tværfagligt ungeteam i et uddannelsesmiljø  Baggrund/Hvorfor  Vision  Hvordan  Gør det en forskel? Bornholms Regionskommune Allan Westh Områdechef/Jobcenterchef

Vi havde for mange Svingdørsunge og SU-zappere og vores vurdering var, at vi selv i et meget stort omfang havde ansvaret. Bornholms Regionskommune

Udgangspunktet 97% gør som de skal! De starter på en uddannelse efter folkeskolen Men 15-20% frafalder og får kontanthjælp

Løsningen er enkel! 1)Vi skal blive bedre til at vejlede de unge, så de vælger rigtigt første gang 2)Vi skal sikre, at de unge fastholdes på uddannelserne, når de først er startet.

Strategisk tilgang til en samlet ungeindsats Det tværgående samarbejde udgør en bevidst og prioriteret strategi i Bornholms Regionskommune. De unge, der søger kontanthjælp, er ofte de samme unge, som er droppet ud af uddannelsessystemet. Der bør derfor tilbydes en fælles og fokuseret indsats, både efter det fyldte 18. år, men først og fremmest, som en målrettet forebyggende indsats før det fyldte 18. år. Generelt skal der, med fokus på de unges kompetencer og en viden om de ordinære uddannelsesveje for unge, tilrettelægges en uddannelsesplan som sigter mod de ordinære uddannelser. Dermed søges behovet for specialindsatser minimeret, og en øget inkludering af unge i det ordinære system efterstræbes; evt. med særlig støtte ved behov. Vision

Hvad betyder det i praksis Unge mødes med  vejledning til uddannelse fremfor  vejledning til kontanthjælp

Hvad betyder det i praksis Politisk: UU Børne- og Skoleudvalget Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget Administrativt: UU + Jobcenter år = UngePorten §17 stk. 4 udvalg – Uddannelse til Alle udvalget

Jobcenterchef Teamleder UngePorten UU Jobcenter år Unge med særlige behov EGU STU Uddannelses Pålæg 97% starter udd 20% gennem- fører ikke årige årige (25-30 årige) Alm Vejledning folkeskole Anden sagsbehandling

UU med selvstændig profil Men med fælles ledelse, fælles opgaveløsning og kompetenceudvikling

Tilfredshedsmåling i UngePorten Spørgeskemaundersøgelsen er gennemført i perioden fra den 16. oktober til den 26. november Besvarelserne er indhentet i forbindelse med de unges besøg i UngePorten via det internetbaserede survey-program Defgo.net. Der er indhentet 61 besvarelser, heraf 34 kvinder og 27 mænd.

Tilfredshedsmåling i UngePorten Spørgeskemaundersøgelsen er gennemført i perioden fra den 16. oktober til den 26. november Besvarelserne er indhentet i forbindelse med de unges besøg i UngePorten via det internetbaserede survey-program Defgo.net. Der er indhentet 61 besvarelser, heraf 34 kvinder og 27 mænd.

14

Hvordan går det? 750 – 520= 230 færre unge Sparede udgifter til kontanthjælp kr. 750 – 520= 230 færre unge Sparede udgifter til kontanthjælp kr. Fra 82% Til 87%

Hvad er grundlaget for at indsatsen er lykkedes:

Mange forskellige tilbud Østersøen som læringsrum Konceptet er udviklet og afprøvet. Erfaringerne skal forankres og formidles. Undervisning i virkeligheden og læringsplatforme i virksomhederne. Der arbejdes med 3 områder. Erfaringerne skal forankres og formidles. First LEGO League 12 hold deltog i finalen. Projektet implementeres i drift. Én indgang til erhvervsuddannelserne Der er lavet aftale med skole og skolehjem på Sjælland. Synlighed via CBs hjemmeside. Erhvervsklasse 9 Fuld implementeret. Der søges om midler til et nyt projekt med udgangangspunkt i merkantil og SOSU. Praktikpladsprojekt Der har i processen været kontakt med 2 undervisningsministre med fokus på Bornholm som praktikplads ø. Der er blevet arbejdet med forskellige skolepraktikløsninger. EGU-merkantil Forsøg med at lade EGU være platform til en ordinær uddannelse. Udvikling af Erhvervsuddannelserne Der er blevet udviklet på de enkelte indgange og erfaringerne herfra er blevet implementeret i drift. Bygnings og Brugerservice Fra kontanthjælp til Uddannelse Det første hold er ifuld gang med at gennemgøre deres uddannelse, med praktikpladser i BRK virksomheder. Konceptet kan også bruges indfor andre områder. Pædagogisk samarbejde Der er arbejdet med både matematik og dansk. Begge projektgrupper har oplevet samarbejdet som meget positivt. Der er bl.a. gennemført omfattende matematiktest i grundskole og 1. år af ungdomsuddannelserne. Der er ønske om at samarbejdet fortsætter efter UTA. Netværksgruppe Der samarbejdes på tværs i netvækrsgruppen med deltagere fra både fra BRK, Campus Bornholm og BornPro. Taske Force Projektet har taget lang tid at opbygge, men erfaringerne fra projektet vil blive inddraget i bl.a. Ungeportens arbejde. Der vil blive arbejdet videre med det tværfaglige samarbejde i UTA 2.0 Talentpleje, science og engelsk Talentpleje i folkeskolens overbygning. Talentklasserne er ø-dækkende og er implementeret i drift. Erfaringerne kan overføres til implementeringen af den nye folkeskolereform UddannelsesPorten Vejledningsforløb og afklaringsforløb til unge kontanthjælpsmodtagere á 3 uger. Tilbud i forlængelse af uddannelsespålæg.

Et fælles udgangspunkt for indsatsen!

Virksomheden som en del af undervisningen!

At møde de unge der hvor de er!

Koblingen imellem uddannelse, job og karriere!

Spørgsmål? Input fra jer? Tak for jeres opmærksomhed Allan Westh Områdechef/Jobcenterchef Bornholms Regionskommune