Blanchering. Kim & Mikkel. Regler for tilberedning samt hvordan man gør i praksis ch?v=CU6jnNtcsQk At blanchere er at sænke.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Husk også, at du kan være med i konkurrencen om fede KU-hoodies
Advertisements

Tilberednings - metoderne.
SUPERSUND SALATER Kartoffelsalat og Laks med avocadosalat med ærter & spinat. Sidstnævnte salat er fra den nye ”Supersund - Salater” bogen – dog med mine.
Perlehønebryst Frisk blomme
Rengør og desinficér en gærtank med horolith
Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF- Midtjylland. Herning badminton klub. mandag 24.september 2007.
Morgenmad Ligesom vi fylder det rigtige brændstof på vores biler, er det lige så vigtigt, at vi fylder det rigtige brændstof på os selv og vores børn.
100 gram frugt og grønt Landbrug og Fødevarer, 6 om dagen.
Klik for at redigere i master2kok1111a Nærings stoffernes Køkkentekniske egenskaber.
Målgruppe 6 – 13 år (skoleelever) Drenge og piger Fra 5 MJ til 9 MJ. 13-årig dreng på 9 MJ. Der er ekstra behov for jern da de er i voksealderen. Hvis.
 Vi har børn i alderen 6 – 23 mdr. der går i dagpleje og vuggestue. Nogle er ikke i dagpleje eller vuggestue det første halve år til et år da barselorloven.
Underoverskrift 17 pkt bold hvid MAX 4 linjer Overskrift her Størrelse 49 pkt hvid MAX 2 linjer Landbrug & Fødevarer Mørt eller tørt?
Vand på Island Et undervisningsforløb om vand og om hvordan vand udnyttes som resurse på Island. Ikke alle siderne er helt udviklet men kan bruges alene.
Hvordan laver jeg en pude efter mit hoved? Følg denne enkle vejledning, så er du godt på vej.
Rationel klinikdrift Et bud. Rationel klinikdrift Rimelig arbejdstid.
Symmetri-drager Undervisningsforløbet leder eleverne igennem en verden af symmetri, sjov med drager og svære udregninger - et undervisningsforløb i 3.a.
Vi cykler stadig til arbejde Kolding Kommune Antal tilmeldte hold:57(61) Antal hold, der har gennemført:53(57)
SIMONS KOGESKOLE MADKAMP ”MÆLK I KØKKENET”. TILBEREDNINGEN Koge, pochere, dampe, blanchere Stege, fritere, grydestege (en cocotte) Bage, braisere Grill.
Mette, Karina og Zarah GRILLSTEGNING. Grillstegning Ved grillstegning eller spidsstegning (også kaldt tørstegning) anvendes så lidt fedtstof så muligt.
Sundhedshysteri !. Industrien og nutidens sundhedstrends.
Blomkål/gulerods-salat Kikærte broccoli tagine
Gourmetsaltning 3-8 g salt pr. kg Større kødstykker ca. 1 døgn
Madkamp - DM i madkundskab
Integration af arbejdsmiljøfaglige elementer i transportuddannelserne
Blomkål/gulerods-salat Kikærte broccoli tagine
Mild champignon- suppe
2 sp.s. barbecuekrydderi el. lign.
HOTDOG.
HOTDOG.
Året tema: Konserver din køkkenhave.
”Konservering af din køkkenhave”
Aftenmenu Frederiksberg hospital Velbekomme!
Hvad kan du gøre for bekæmpe dem?
Benchmark for ”almene” efterskoler for 2016
Aftenmenu Frederiksberg hospital Velbekomme!
Aftenmenu Frederiksberg hospital Velbekomme!
Den vigtigste energikilde.
Næringsstoffernes køkkentekniske egenskaber
Nye produkter i økologisk grøntsagsproduktion Ole Bloch Engelbredt, Frugt og Grønt Rådgivningen Tirsdag d. 13/ Planteproduktion 2004.
Hvad er fuldkorn og hvorfor fuldkorn?
Morgenmåltid Mellemmåltid
- og næringsdeklarationer
Dagens Tema Pølsemageri.
Fagrettet slagter og delikatesse 2015
Professionelle opskrifter og Svindberegning: 2 skoleperiode
Fordøjelse af næringsstoffer
Anatomi Lever, nyrer.
Sidste nyt om tilberedning
Salt i vandig opløsning (70 – 75 % vand i kød)
Lægning af storformatfliser
Håndhygiejne Temadag – VVS
Tilberedningsmetoder
Lav dit eget brød.
Dagens Tema Pølsemageri.
Lf. nr. 123 af 23/ om ændring af (…) virksomhedsskatteloven (…) - med seneste ændringer Anders Lützhøft.
HVAD KAN MAN BRUGE SVINEKØD TIL
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder med en trekantstage. Det var en meget almindelig form for lysestage for 150 år.
Skal kød hvile inden udskæring?
Ærtesuppe - med basilikum, radise og rygeost
Kødets opbygning For at kunne anvende og tilberede kød hensigtsmæssigt, er det nødvendigt at kende opbygningen af kødkroppens tre væsentligste bestanddele:
Kødets opbygning For at kunne anvende og tilberede kød hensigtsmæssigt, er det nødvendigt at kende opbygningen af kødkroppens tre væsentligste bestanddele:
Kød og kødkvalitet Gf2 slagter.
Råvarekendskab Gær.
Kulhydrater Sine Foder Nissen, foråret 2008.
Tilberedningsmetoder
Fra mel til brød Opskrift Dejtemperatur Dejføring Køretid Liggetid
Præsentation af mad vafler
Gourmetsaltning 3-8 g salt pr. kg Større kødstykker ca. 1 døgn
Mad til unge på høj- og efterskoler
I uge 5 tilbyder køkkenet
Præsentationens transcript:

Blanchering. Kim & Mikkel

Regler for tilberedning samt hvordan man gør i praksis ch?v=CU6jnNtcsQk At blanchere er at sænke grønsager i kogende vand i ganske kort tid – fra 30 sekunder til et par minutter alt efter størrelse. Herefter overhældes grønsagerne med iskoldt vand og dryppes af. Fordelen ved blanchering er, at farve, sprødhed og vitaminer bevares bedre end ved at koge grønsagerne møre. Herefter indgår de typisk i andre tilberedninger, fx en salat.

Kold blanchering Anvendes, hvor kødet koges, og serveres i “hvide” retter, fx hvid labskovs og frikasse. Kødet kommes i koldt vand, og koges langsomt op. Vandet hældes fra, kødet skylles og sættes over i en ren gryde med vand/ fond/suppe afhængig af den opskrift, der anvendes. Metoden medfører, at kødet har afgivet sine urenheder fra overfladen, og samtidig er overfladen på kødet også lukket.

Egnede emner/råvarer til blanchering Alle grøntsager kan bruges f.eks:Knoldselleri, gulerod, ærter, blomkål, bønner, broccoli. Langt de fleste grøntsager bliver bedst, hvis de blancheres før den egentlige tilberedning. Man nedbryder de enzymer der er i grønsagerne, så de ikke for en høagtigt smag senere. Formålet med blancheringen er nået, når centrum af grøntsagen er 80 grader, og dette skal ske hurtigst muligt.

Blanchering inden frysning Formålet med blanchering inden frysning er, først og fremmest, at ødelægge grøntsagernes indhold af enzymer, så de ikke er aktive i det frosne produkt, og dermed kan være årsag til smags- og konsistensforandring i de frosne grøntsager. Hvis visse grøntsager ikke blancheres, kan deres næringsværdi også forringes. De grøntsager, der skal blancheres inden nedfrysning er: Bladselleri Blomkål Broccoli Bønnespirer Fennikel Grønkål Gulerod Hvidkål Jordskok Majroe Porre Rosenkål Selleri Spidskål Spinat Ærter

Find en ret inden for hver af følgende tilberedningsmetoder, og beskriv, hvorfor retten hører under den valgte tilberedningsmetode. SKIPPERLABSKOVS 1/2 kg oksesmåkød i stykker som en valnød 2 skiver stribet flæsk, skåret i småstykker 2 mellemstore løg, i skiver eller tern 1 kg melede kartofler, i mindre stykker 50 g smør eller svinefedt 2-3 laurbærblade 10 hele peberkorn salt kommer først i til allersidst. hakket persille Portionen her er til 4 personer. Den kan med fordel dobles op, hvis man er flere eller for at blive varmet næste dag. Steg oksekød og flæsk i smør eller fedt sammen med løgene. Hæld vand, laurbærblade og peberkorn ved så det dækker og lad simre tre kvarter. Tilsæt nu de skårne kartofler sammen med mere vand så det hele er dækket og kog yderligere 1/2 time. Kartoflerne skal være næsten kogt ud. Rør godt rundt i det, evt. med en stor gaffel og tilsæt først nu salt.