Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Lav dit eget brød.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Lav dit eget brød."— Præsentationens transcript:

1 Lav dit eget brød

2 Mel / Frø Hvedemel Landmel Grahamsmel Knækket hvede Valset hvede
Hvedeklid Solsikkekerner Sesam Græskarkerner Majsgranulat Hørfrø

3 Vejledende mængder Mel, kerner og frø er altid 100%
Vand er ca. 55% - 60% Gær er % – 5% Sukker er % - 2% Salt er % - 2% Fedtstof er 5% - 8%

4 Hvilken brødtype er mit mål?
Mel (lys - grov) ernæringsværdi – opbag. Vand (blød – stiv) vurder meltyperne. Gær (langtidshævet – hurtig) gærsmag. Sukker (sødt) farve – energi til gær. Salt (fersk – smag) Fedtstof (langt – kort bid) blødt brød.

5 Hvordan begynder jeg? Begynd med at sammensætte dine ønskede mel, kerner, frøtyper op til 100% Vurder vandmængden / grovhed / blødhed Hastighed under raskning Sukker kan udelukkes ved lange liggetider Uden salt er brødet tamt og smagsløst Fedtstof kan udelukkes / øger holdbarhed

6 Kerner / Frø Hel, knækket, valset og hvedeklid iblød
Iblødsættes i væske dagen før / koges Fedtholdige behøver ingen iblødsætning 1 / 1 (1kg. knækket hvede – 1 L. vand) Husk at modregne vandet i opskriften Kerner og frø må gerne blandes Frø kan ristes (smag)

7 Bagernes hjemmeside Uch-intranet undervisersmappe /lja
Undervisningsmateriale Opskrift teknik Opskriftsark manuel Lav nu dit eget brød 6 stk. á 600g.

8 Så er det din tur! Gem din nye opskrift på dit x-drev / usb…
Du skal lave brødet en dag og rette opskriften til så den passer. Opgaven løser du alene eller du går sammen med én af dine klasse kammerater.

9 Brødvurdering 1 2 3 Lav dit / jeres eget brødvurderings skema. point
smag duft skorpe Udse-ende farve Helhedindtryk Lav dit / jeres eget brødvurderings skema.

10 Begrund Hvorfor der er de valgte % satser på ingredienserne.
Hvad er tanken med lige præcis den mængde af de sammensatte råvarer i dit / jeres brød. Hvad er jeres mål / forventninger til brødet

11 Bagernes hjemmeside Uch-intranet undervisersmappe/lja
Undervisningsmateriale Kalkulation Hjælpemidler Kalkulationsskema manuel Prisliste Lav en kalkulation, brødet koster 25,-


Download ppt "Lav dit eget brød."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google