Download præsentationen
Præsentation er lastning. Vent venligst
1
Lav dit eget brød
2
Mel / Frø Hvedemel Landmel Grahamsmel Knækket hvede Valset hvede
Hvedeklid Solsikkekerner Sesam Græskarkerner Majsgranulat Hørfrø
3
Vejledende mængder Mel, kerner og frø er altid 100%
Vand er ca. 55% - 60% Gær er % – 5% Sukker er % - 2% Salt er % - 2% Fedtstof er 5% - 8%
4
Hvilken brødtype er mit mål?
Mel (lys - grov) ernæringsværdi – opbag. Vand (blød – stiv) vurder meltyperne. Gær (langtidshævet – hurtig) gærsmag. Sukker (sødt) farve – energi til gær. Salt (fersk – smag) Fedtstof (langt – kort bid) blødt brød.
5
Hvordan begynder jeg? Begynd med at sammensætte dine ønskede mel, kerner, frøtyper op til 100% Vurder vandmængden / grovhed / blødhed Hastighed under raskning Sukker kan udelukkes ved lange liggetider Uden salt er brødet tamt og smagsløst Fedtstof kan udelukkes / øger holdbarhed
6
Kerner / Frø Hel, knækket, valset og hvedeklid iblød
Iblødsættes i væske dagen før / koges Fedtholdige behøver ingen iblødsætning 1 / 1 (1kg. knækket hvede – 1 L. vand) Husk at modregne vandet i opskriften Kerner og frø må gerne blandes Frø kan ristes (smag)
7
Bagernes hjemmeside Uch-intranet undervisersmappe /lja
Undervisningsmateriale Opskrift teknik Opskriftsark manuel Lav nu dit eget brød 6 stk. á 600g.
8
Så er det din tur! Gem din nye opskrift på dit x-drev / usb…
Du skal lave brødet en dag og rette opskriften til så den passer. Opgaven løser du alene eller du går sammen med én af dine klasse kammerater.
9
Brødvurdering 1 2 3 Lav dit / jeres eget brødvurderings skema. point
smag duft skorpe Udse-ende farve Helhedindtryk Lav dit / jeres eget brødvurderings skema.
10
Begrund Hvorfor der er de valgte % satser på ingredienserne.
Hvad er tanken med lige præcis den mængde af de sammensatte råvarer i dit / jeres brød. Hvad er jeres mål / forventninger til brødet
11
Bagernes hjemmeside Uch-intranet undervisersmappe/lja
Undervisningsmateriale Kalkulation Hjælpemidler Kalkulationsskema manuel Prisliste Lav en kalkulation, brødet koster 25,-
Lignende præsentationer
© 2024 SlidePlayer.dk Inc.
All rights reserved.