Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Mette, Karina og Zarah GRILLSTEGNING. Grillstegning Ved grillstegning eller spidsstegning (også kaldt tørstegning) anvendes så lidt fedtstof så muligt.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Mette, Karina og Zarah GRILLSTEGNING. Grillstegning Ved grillstegning eller spidsstegning (også kaldt tørstegning) anvendes så lidt fedtstof så muligt."— Præsentationens transcript:

1 Mette, Karina og Zarah GRILLSTEGNING

2 Grillstegning Ved grillstegning eller spidsstegning (også kaldt tørstegning) anvendes så lidt fedtstof så muligt. Ved grillstegning kan alle slags grill bruges. Det er vigtigt at kødstykkerne er skåret max. 5cm tykkelse. Hvis de skal serveres umiddelbart efter grillstegning, ellers skal de færdige stege ved lav temperatur. Trækketiden er lige så lang som stegetiden. Trækketiden gælder både for tynde og tykke stykker kød. Svind 15-20 % Bindevævet opløses delvist

3 Optimal resultat Ved nogle produkter kan det være en fordel at for koge for at undgå at brænde det på. Man kan undgå at maden sætter sig fast, hvis man bruger en god marinade med fedtstof i. Brug ikke en gaffel til at vende kødet med, for så forsvinder saft og smag, brug i stedet helst en grilltang Sørg for at grillen er ordentlig varm, ved stegningens begyndelse af brunes ved høj temperatur, så får du den mest optimale smag og overflade, hvilket er det der gør grillmaden så attraktiv. Grillen skal være ren, brug ofte stålbørste Brug olier der kan klarer højt varme(vindruekerne) Ristende skal have en hældning så man kan variere temperaturen under emnet.

4 Direkte grillstegning Ved direkte grillstegning tilberedes maden direkte under grillkullene. Her anvendes råvarer der ikke kræver længere end 25 min. Stegetid, hvorefter der er en trækketid, så kødsaften fordeler sig ud i kødet. Hvis det er kødstykker bør de ikke være mere end 5 cm tykke.

5 Indirekte grillstegning Betyder at varmekilden er fordelt på den ene eller hver sin side af maden. Det er mest velegnet til mad, som skal have 25 minutter eller mere for eksempel, kyllinger, spareribs og stege. Maden bliver stegt med reflekterende varme som i en almindelig ovn. Desuden behøver du ikke at vende maden, da den ikke er placeret over direkte varme. Denne stegemetode kan kun bruges i en grill med låg, som en kuglegrill. Hver gang du løfter låget, siver varmen ud, og du forlænger stegetiden. Ved indirekte stegning undgår du også at fedt fra kødet drypper ned på varmekilden og danner sundhedsskadelige stoffer.

6 Grillstegning Næsten alle råvarer er ideelt til grill stegning, dog er der forskellige metoder at grille dem på. Men er det ikke et mørt kødstykker skal det forkoges, eller hvis det er større emner. Ved grill kan der anvendes en grillpande En alm. Grill med gas eller kul Eller en kuglegrill, her kan man langtidstege, så her kan benyttes hele kødstykker.


Download ppt "Mette, Karina og Zarah GRILLSTEGNING. Grillstegning Ved grillstegning eller spidsstegning (også kaldt tørstegning) anvendes så lidt fedtstof så muligt."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google