Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

HVAD KAN MAN BRUGE SVINEKØD TIL

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "HVAD KAN MAN BRUGE SVINEKØD TIL"— Præsentationens transcript:

1 HVAD KAN MAN BRUGE SVINEKØD TIL
DEN KLOGE ELEV SVARER ”MAN KAN SPISE DET!”

2 En halv gris

3 En halv gris udskåret detail

4 Kødet er kulinarisk bedst
Magert kød er mest saftigt ved en centrumtemperatur på grader Centrumtemperaturen har betydning for mørhed, saftighed, smag og farve

5 Succes Det hele drejer sig om at stoppe tilberedningen i tide.
Mange ting spiller ind: Kødets start temperatur Pandens temperatur eller ovnens reelle temperatur Hvor ofte kødet vendes Hvor ofte ovndøren åbnes Fedtindholdet i kødet Indhold af ben Fedt på kødets overflade

6 Dup kødet tørt Vådt kød kan ikke brune
Salt trækker ikke saften ud af kødet At salte inden stegning giver mere saftigt og mørt kød Og bedre effekt end at salte bagefter

7 Varm panden op Brug en plan pande Fedtstoffet skal være varmt
Smør/margarine skal være bruset af og gyldent Olie skal syde, når man sprøjter et par dråber vand på Det skal sige lyde, når man lægger kødet på

8 Læg ikke for meget kød på
For meget koldt kød på en gang køler panden af Kødet vil koge og ikke stege Kød skal brune IKKE branke

9 Stegning i fedtstof Brug gerne fedtstof, så brænder kødet ikke fast
Og kødet får et pænere udseende Kødet opsuger ikke fedtstoffet

10 Stegning på pande - svinekotelet
Varm panden op, lad fedtstoffet bruse af og blive gyldent Dup koteletten tør Krydr med salt og peber og læg den på panden Brun den 1 minut på hver side Skru ned til middel varme og steg færdigt, ca. 3 minutter på hver side

11 Ovnstegning – svinekam med svær
Rids sværen helt ned til kødet Drys med salt – mellem sværene Læg stegen vandret på rist i fad Sæt stegen i kold ovn + stegetermometer Steg ved 200 grader i 11/4-1½ time Ved 55 grader mærk om sværen er sprød Hvis den er sprød v. 200 grader til 65 grader Hvis ikke, sku op til 250 grader til 65 grader

12 Stegetermometer Brug stegetermometer
Sæt føleren ind fra siden af stegen Spidsen af føleren skal sidde midt i stegen Stil termometret på den ønskede sluttemperatur Når den ønskede temperatur er nået, bipper uret Stegen er færdig

13 Portioner pr. person Kød med ben 200-300 g
Kød uden ben (skært kød) g Kød til sammenkogte retter g Kød til frokostretter g Hakket kød til fars g Færdig rørt fars g Indmad g

14 Centrumtemperatur Svinemørbrad 62-65 Svinekam, skinkesteg 65
Skinkeculotte og mignon Hakket kød Rullesteg eller lignende Nakkesteg uden eller med svær 80

15

16 Centrumtemperatur og svind

17 Opgave Find to forskellige stykker kød fra henholdsvis: Forenden, midterstykket og skinken. Find to opskrifter som tilberedes på 2 forskellige måder (koges, steges, grilles etc.). Angiv hvor meget du vil bruge pr. person og tilberedningstid, samt centrumtemperatur. Fortæl kort om garniturer til dem. Hvordan kan man tilberede en svine kæbeklump. Find to forskellige tilberedningsmetoder og skriv om dem Find en metode til at lave” sikker” sprød svær Jeres opgave skal gemmes under dokumentation på elevplan.dk


Download ppt "HVAD KAN MAN BRUGE SVINEKØD TIL"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google