Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

SUPERSUND SALATER Kartoffelsalat og Laks med avocadosalat med ærter & spinat. Sidstnævnte salat er fra den nye ”Supersund - Salater” bogen – dog med mine.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "SUPERSUND SALATER Kartoffelsalat og Laks med avocadosalat med ærter & spinat. Sidstnævnte salat er fra den nye ”Supersund - Salater” bogen – dog med mine."— Præsentationens transcript:

1 SUPERSUND SALATER Kartoffelsalat og Laks med avocadosalat med ærter & spinat. Sidstnævnte salat er fra den nye ”Supersund - Salater” bogen – dog med mine egne ændringer

2 Kartoffelsalat Du skal foretage et ”frugt bytte” for at kunne spise 100 g kogt kartoffel 2 kg kogte og afkølede kartofler – jeg bruger aspargeskartofler fordi de er dejlig faste i konsistensen. Jeg koger dem kun til de stadigvæk er ”faste at stikke i” med en skarp kniv. 1 blomkål skåret i små buketter - let dampet i saltet vand (2-3 min) 1/2 agurk 1 bundt forårsløg 1 bundt radiser 2 stk. løg Dressing 1 kg DDV yoghurt 50 g fed mayonnaise salt & peber 20g sennep Et drys karry grøn salat Kartofler og grønsager skæres i små stykker/skiver og blandes let Rør yoghurten sammen med mayonnaisen og sennep. Smag til med salt, peber og karry. Vend forsigtigt dressingen sammen med kartoffelskiverne og grønsagerne Pynt eventuelt med klippet purløg Server med grill pølser eller et stykke kød….

3 Dagen efter…… Intet skal gå til spilde og der er ingen regler for hvordan et måltid kan sammensættes – så længe det holder sig inden for kostprogrammet Her har jeg valgt at stege et stykke mørksej – og nogle italienske wokgrønsager. Jeg spiser gårsdagen kartoffelsalat til……

4 Ovnbagt laks Laks direkte fra fryseren Det er nemt og hurtigt
Jeg hælder olivenolie og citronsaft hen over den kolde fisk. Jeg krydrer med det samme med salt, peber og rosmarin. I ovnen i min ved 200 grader (det passer nogenlunde når fisken er frossen).

5 Avocadosalat med ærter & spinat
200g babyspinat 100g frostærter ½ avocado olivenolie citronsaft salt og peber

6 Avocado – hvordan gør man????
Jeg skærer enden af…. Deler den på midt ved at skære let hele vejen rundt ind til stenen Sætter kniven i stenen og drejer let – stenen fjernes nu nemt og smides væk Selv om den nøddeagtige smag er fin, er det især frugtkødets bløde, cremede konsistens, vi sætter pris på. Skindet er uspiseligt, men det fyldige cremede kød nedenunder passer fint sammen med citrus og andre frugter som fx ananas. Avocado er god sammen med salte madvarer som skinke og ansjoser. Skiver af avocado er også fine i salater. Pureret avocado er fremragende i kolde supper og som dipsauce fx den mexicanske guacamole, hvor avokadoen moses og smages til med løg, chilipeber, limesaft og hvidløg. Avocado er også god med en olie/eddikedressing. Skaldyr og kylling som fyld i en halveret avokado uden sten er særdeles populært mange steder.

7 Hvordan får man kødet ud????
Jeg bruger en kniv til at skære ridser i avocadoen helt ind til skallen – uden af skære igennem skallen Jeg bruger en ske til at ”smutte” kødet ud af skallen (man kan også hurtigt lave firkanter ved at sære på langs inden kødet smuttes ud….)

8 Brug din minihakker

9 Avocadocreme

10 Voila….. Det er faktisk meget nemt og det smager himmelsk!


Download ppt "SUPERSUND SALATER Kartoffelsalat og Laks med avocadosalat med ærter & spinat. Sidstnævnte salat er fra den nye ”Supersund - Salater” bogen – dog med mine."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google