Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Morgenmåltid Mellemmåltid

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Morgenmåltid Mellemmåltid"— Præsentationens transcript:

1 Morgenmåltid Mellemmåltid
Menuplanlægning Morgenmåltid Mellemmåltid

2 Et varieret morgenmåltid skal helst indeholde:
Gryn og korn – havregryn, grove cornflakes, mysli Rugbrød og fuldkornsbrød Mælkeprodukter, ost Proteinholdige fødevarer som æg, ost og kødpålæg Grøntsager, frugt eller juice Morgenmåltidet bliver generelt ikke ofret den store opmærksomhed i menuplanlægningen. Der bliver ofte serveret det samme sortiment hver dag, måske med ekstra tilbud i weekenden om morgenbrød og æg. Ernæringsmæssigt set er det en fordel både at spise en morgenret, som fx havregryn, øllebrød eller et surmælksprodukt med mysli, og bagefter brød med tilbehør. Det giver den bedste tilførsel af energi og næringsstoffer.

3 Brunch En brunchbuffet kan fx bestå af:
Scrambled æg med bacon, stegte tomater og champignon Magert pålæg, fx skinke eller kyllingebryst Røget laks med grønne asparges Frugtsalat Pandekager Grøntsagstærter Salat med grove grøntsager Rugbrød og fuldkornsbrød Når morgenmaden og frokosten slås sammen, kalder man det brunch. Til dette måltid serveres lette retter fra begge måltider. En mulighed for at variere det traditionelle morgenmåltid kan være at bruge nogle af disse ideer fra brunchen og indføre dem i det almindelige morgenmåltid. Vær dog opmærksom på, at fedtindholdet ikke bliver for højt.

4 Mellemmåltider Det anbefales at spise 2-3 mellemmåltider om dagen
Syge og ældre småtspisende anbefales at spise flere mellemmåltider Sikrer et stabilt blodsukker Vær opmærksom på, at mellemmåltider let kan indeholde for meget sukker og for meget energi Mellemmåltider spiller en væsentlig rolle i den samlede dagskost. Alle raske børn og voksne anbefales at spise mellemmåltider om dagen. Syge og småtspisende anbefales endnu flere mellemmåltider om dagen. Mellemmåltiderne er med til at holde blodsukkeret stabilt og undgå sult mellem hovedmåltiderne. Det er vigtigt at være opmærksom på, at mellemmåltider, særligt for børn og unge, let kan indeholde for meget sukker og dermed også ofte for meget energi.

5 Mellemmåltider bør indeholde:
Frugt eller grønt Rugbrød, fuldkornsbrød eller andre kornprodukter, pasta, ris eller kartofler Kød, æg, fisk, mælkeprodukter eller andet proteinholdigt Energiniveauet i hvert mellemmåltid skal svare til brugerens behov Mellemmåltiderne er et supplement til hovedmåltiderne og kan bestå af de samme ingredienser som disse, blot i mindre mængder. Danskerne spiser for lidt frugt og grøntsager og fuldkornsprodukter. Der er derfor en god ide at lade disse fødevarer indgå i mellemmåltiderne.


Download ppt "Morgenmåltid Mellemmåltid"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google