CFU’s målsætning: - Forebygge kriminalitet og uacceptabel adfærd hos familier og unge med komplekse udfordringer. - Fremme familiernes muligheder og egenforsørgelse.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Advertisements

Helhedsorienteret indsats Møde i økonomiudvalget 8. februar 2016.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Vejledning af eleven 1.
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
VELFÆRDSTEKNOLOGI & INNOVATION KOMPETENCEMÅL 23: ELEVEN KAN SELVSTÆNDIGT ANVENDE RELEVANT VELFÆRDSTEKNOLOGI SAMT DELTAGE VED IMPLEMENTERING AF VIDEN OG.
Socialtilsyn Midt SL februar Socialtilsyn Midt – hvorfor er vi her? Vi gør en forskel for de mest udsatte borgere i Danmark! Vi garanterer, at der.
Folkeskolereformen og valg af ungdomsuddannelse Årsmøde for Danske Erhvervsskoler, 24. maj 2016 Trine Ladekarl Nellemann Rektor, Next.
”Nye veje til at motivere og aktivere de unge på arbejds- markedet”
Mangfoldighed og Inklusion i efterskolen Konsulent Maren Ottar Hessner
+ Hold af dig selv - en workshop om at finde styrken I sig selv. Marie-Louise Wegener.
MARTS 2011 DET FÆLLES ANSVAR II Title slide EVALUERING AF DET FÆLLES ANSVAR II ERFARINGER OG PERSPEKTIVER.
Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Fokus på samarbejdet mellem Jobcentret og UU Ungegruppen i Jobcenter Hedensted UU.
Integrationsrådskonference 24. marts 2012 Demokratisk Medborgerskab.
Velkommen til Nordregårdsskolen Informationsmøde for forældre til 5-6 årige børn.
Ny chance til alle. ”Den gode histories dag” Kort præsentation: Karen Breumsø teamkoordinator i team 4-5 Jobcenter Varde. Team 4-5 består af 8 rådgivere,
Kursus Kontor Event Erhverv Gruppe Netværk er en investering der skal fremme virksomhedens udvikling og drift FORBINDELSE Personlig Netværk Erhvervsrelateret.
UDDANNELSE ELEVERNE SKAL: LÆRE SÅ MEGET DE KAN I ALLE FAG OPLEVE ET UNDERVISNINGSMILJØ, DER GIVER LYST TIL FORDYBELSE OG ENGAGEMENT. VIDE, HVORDAN DE LÆRER.
Projektpræsentation Filmprojekt Stil skarpt – og se dig selv tydeligere Jørgen Dan Pedersen.
Oplæg om indre og ydre motivation Selvreflektionsopgave Torben Keller opgave E-laerning program omhandlende Maslows behovspyramide Foredrag Torben Keller.
”Brug for alle” Temamøde den 18. juni Hvor var det vi startede?  Stor stigning i antallet af personer i målgruppen på passiv offentlig forsørgelse.
Lilian Zøllner, Ph.D. Centre for Suicide Research UNGES SÅRBARHED, TANKER OM SELVSKADE OG SELVSKADENDE ADFÆRD Kolding 13. oktober 2011.
CSR - HR Beskæftigelsesrådets handicapkonference december 2008  Præsentation af Coop/CSR  Erfaringer med ansættelse af personer med.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
Karrierelæring på egen krop
Præsentation af resultaterne fra
Modul 6: Personlig salgscoaching
Hvordan ved MUS? Anvend uddybende redskaber i RMUK og e. dok FØR
Uledsagede flygtningeunges perspektiver på deres hverdagsliv i Danmark
Velfærdskommunen under forandring – kultur, kompetencer og komplekse problemer Kommunens (næst)største arbejdsplads.
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Lektion 1A Formålet med denne lektion er at give eleverne et billede af Netwerk for at forberede dem på forløbet og på, hvor lang tid det varer, samt at.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
INTENSIV GRUPPEVEJLEDNING - et kursus på 8 dage
Arbejdsmiljø og ledelse går hånd i hånd
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Uddannelsesplanen.
Hvorfor et FUEL projekt? Hvad indeholder det? Hvad er målene? Planen?
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Adjunkt Hanne-Lene Hvid Dreesen
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
Ung til Ung aftener 2016/17 Margrethe Tovgaard
FRA DIAGNOSE TIL DØD Tidlig palliation
Tro på dig selv - det gør vi
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Line Leth Jørgensen Dysleksivejleder og læsekonsulent
Inklusion i Folkeskolen
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
Erfaringer fra virksomhedsbanken
Ledelse i synet af de unge
Nysgerrighed og indsats
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Tendenser i forældresamarbejdet
VESTERBRO UNGDOMSGÅRD
Boostcamp for unge med autisme – erfaringer og refleksioner
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Kort oplæg om karrierekompetence i gymnasiet
Dialog mod Vold som business-case
Hvor kan jeg hente hjælp?
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Alle rettigheder forbeholdes
Præsentation af 7. kl. Skoleåret 2019/20.
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
professionsideal for lærere
Elevtrivsel Gymnasier og VUC'er 2018
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Hvordan opnår vi bedre kommunikation og dermed trivsel?
Sammenhængende borgerforløb i Furesø Styring på tværs
Organisatorisk Implementering af Machine Learning
Præsentationens transcript:

CFU’s målsætning: - Forebygge kriminalitet og uacceptabel adfærd hos familier og unge med komplekse udfordringer. - Fremme familiernes muligheder og egenforsørgelse. - Medvirke til at øge trygheden for borgere i hele Odense og udsatte boligområder. CENTER FOR FAMILIER & UNGE

HVORFOR ER VI HER? Formålet med Tryghed og Gadeplans indsats er, at du som borger i Odense og Vollsmose skal føle dig tryg. Som tryghedsskabende medarbejdere går vi i dialog med både de unge, deres forældre og den almindelige borger i Odense Kommune. MISSION Vores mission er, at borgere i Odense skal have en større følelse af tryghed. Vi vil desuden gerne opnå en bedre dialog med de unge - i Vollsmose og andre steder i Odense TRYGHED & GADEPLAN

HVOR OG HVORDAN? Vi tryghedsskabende medarbejdere færdes i både Vollsmose og Odense by. Vi er en selvstændig indsats, som kortlægger unges adfærd og trivsel. Vi er by-dækkende og prioriterer mange slags opgaver som har at gøre med tryghed. Vi forsøger at indgå i relationer med de unge og tilbyder råd og vejledning om bl.a. skole/uddannelse, beskæftigelse, fritid, rusmidler. Vi er socialfagligt klædt på til at indgå i konfliktnedtrappende dialoger.

HAKUNA MATATA -En ny tilgang til kriminalitetstruede unge og tryghedsskabende arbejde i Odense Kommune

At skabe stærke, vedvarende relationer til udsatte kriminalitetstruede unge, udvise dem tillid og give dem voksenkontakt. Desuden at de får en identitet (som streetwalker) i et fællesskab. De er en del af et program som betyder, at der er forpligtelser (ansvar), udmærkelser (diplom), sociale arrangementer m.m. BAGGRUND OG FORMÅL (I)

Det er hensigten, at de lærer at reflektere over eget liv og se egen adfærd i et samspil med det omkringliggende samfund (kulturidentitet). Gennem projektet kan vi bidrage til at styrke deltagernes selvværd og selvtillid (selvet). Tilgangen skaber motivation for forandring af egne livsvilkår og robusthed/resiliens over for de omkringliggende risikofaktorer, samt øger lokalområdets sociale kapital. BAGGRUND OG FORMÅL (II)

På den korte bane forventes de unge at udvise mindre utryghedsskabende adfærd, på den lidt længere bane forventes det, de at blive mindre kriminelle, motiveres for at tage og færdiggøre en uddannelse og på den helt lange bane blive selvforsørgende. Derved understøtter projektet alle fire strategiske mål i CFU. DE STRATEGISKE MÅL

Diplom Coaching og personlig udviklingsplan Kompetenceudvikling 8 moduler á 2 timer Gadeplansarbejde med coach 100 timer FORLØB SOM DELTAGER I HAKUNA MATATA

Målgruppe Problematisk skolegang (gerne) Kriminel baggrund (gerne) Socialt belastet Køn, etnicitet, hudfarve, religion uden interesse Tilknytning til udsat boligområde MÅLGRUPPEN – MED VARIATIONER

SvageStærke Har skulket Har været kriminelle Modne/ reflekterende SkulkerKriminelle AFBALANCERET GRUPPE

Målgruppe Kendt i miljøet og nyde respekt Motiveret for egen kompetence- udvikling Blive ude af kriminalitet Motiveret for at hjælpe andre De skal blive ude af kriminalitet – ellers er det ud af projektet! Samtykkeerklæring fra forældre Vi skal tro på de er modne nok til at deltage aktivt i undervisningen! MOTIVATIONNEN ER AFGØRENDE

Diplom (dimitteret) Betalt gadeplansarbejde ? Forening - fællesskab Foredrag og oplæg på skoler mm. MULIGHEDER EFTER DIMISSION Fastholdelse i borger – hjælper – borger og ændret adfærd

KOMPETENCEUDVIKLING Diplom, udtalelse, CV Viden og indsigt COACHING Selvudvikling, refleksion, nye perspektiver Personlig handlingsplan GADEPLANSARBEJDE Arbejdsidentitet, praktik Hjælper andre – hjælper sig selv Fællesskab Netværk Job som street- manager e.a. WHAT’S IN IT FOR ME? Forventnings- afstemning !

TRYGHED & GADEPLAN NAVN PÅ DELTAGER COACH ABDULAHI EGAL Dato: Dato Udsteders navn og titel BEVIS FOR GENNEMFØRELSE AF 100 TIMERS PÅ GADEN

TRYGHED & GADEPLAN NAVN PÅ DELTAGER COACH MICK BREITH Dato: Dato Udsteders navn og titel BEVIS FOR GENNEMFØRELSE AF UDDANNELSESPROGRAM

HAKUNA MATATA PÅ FILM: HAKUNA MATATA I ODENSE KOMMUNE Vollsmose + 2 prioriterede udsatte boligområder/ghettoer + Hakuna Matata Junior for elever i 6-9 klasse

MÅL MED COACH/MENTORRELATIONEN (I) For det første betydningen af at styrke de unges kompetence til at kunne reflektere over deres egen livssituation og dermed også en indsigt i de ofte komplekse årsager til denne situation. Det handler her om, som vejleder successivt at kunne introducere en refleksion, med en stigende progression, hvor den unge tilbydes mulighed for kritisk at forholde sig til eget liv på en måde, og hvor der tages højde for at kompetence til en sådan refleksion også opbygges undervejs.

MÅL MED COACH/MENTORRELATIONEN (II) For det andet vigtigheden af at styrke de unges kompetence til at forholde sig ”strategisk” til deres eget liv; og her primært på en måde, hvor uddannelses- og jobmuligheder knyttes sammen med en parallel udvikling på det personlige plan. Kilde : Evaluering af Odense Kommunes Gadeplansprojekt

MÅL MED COACH/MENTORRELATIONEN (III) For det tredje betydningen af, at den udviklingsproces, der er igangsat med og omkring de unge, - og hvor målet i sidste ende er at styrke den unges afklaring omkring fremtidige muligheder for uddannelse og job, understøttes af en dialogform, hvor der også er plads til en mere uformel snak mellem den unge og hans vejleder. • Bliv klogere – læs ‘kontaktpersonshåndbogen’