Kort & godt om: ORGANISATIONSSOCIOLOGI

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Social Kapital – rig på relationer
Advertisements

Læring i Multikulturelle Kontekster
Kandidatuddannelsen i Sygepleje
MÅL-KATEGORIER FOR LÆRING OG UDDANNELSE
Lederudvikling.
Talentvejen, hvad? Før start på ungdomsuddannelsen – prioritere brobygning og introforløb endnu højere. Styrket samarbejde med UU og folkeskole. Undervejs.
Betydningen af uformelle og formelle mentorskaber på karrierevejen Birgitte Bruun Kvinfo/Syddansk Universitet 6. oktober 2007.
Evaluering af forsøgsskoleprojektet Læreruddannelsen i Aarhus
Forskning i socialt arbejde – nu også med Forum Teater
Kultur- og branchestudier Opgaveforberedende forløb S3 & LT
Carl-Johan Dalgaard (
Brug piletasterne eller musen til at skifte slides
Kvalitet i arbejdet med anbragte børn og unge
Forstyrrelser og forskelle
Fagets Informations Teknologi Introduktion til Programmering i Java For Industri, Global Forretningsudvikling, samt fri studie aktivitet ved Bent Thomsen.
BA projekt: Makro 10. Februar 2005 Carl-Johan Dalgaard (
Dansen omkring handicapbegrebet
ORIENTERING 6. SEMESTER Torsdag den 5. feb
TEMA-EVENT OM KØN, KROP OG KOMPETENCER KØBENHAVNS UNIVERSITET 17/11/2010 Uniformerede mænd og maskuliniteter.
Kandidatdag Onsdag 12. december Indhold Politik og Administration Can. IT-ledelse Øvrige uddannelser på AAU Uddannelser i udlandet Kandidatuddannelser.
POLITIK & ADMINISTRATION OG SAMFUNDSFAG Nørresundby Gymnasium & HF – 22. april 2010.
Organisationsanalyse. Klar fælles vision og mål Se sammenhæng til eget job Åben kommunikation Accept af fejl Accept af teamarbejde Inddragelse/delegering.
1 Marianne Tewes, Hjertecentret Implementering af en klinisk retningslinje – effekt af et uddannelses- & træningsforløb for erfarne sygeplejersker Dokumentationskonference.
Læringskultur og elevinddragelse
Kompetencer Er meget centrale og nødvendige i forbindelse med innovation. Da innovation vil have indflydelse på snart sagt alle funktioner i en virksomhed,
1 PROJEKTFORMIDLING 6 mm i SLP Lars Peter Jensen © SLP-gruppen, Aalborg Universitet.
Introduktion til 6. semesters temakurser Ved Studievejledningen og undervisere Sådan ændres nummeret for det samlede antal dias i præsentationen: 1.Gå.
Kontekst: - Kolding Kommunes tilbud for elever med autisme.
M EDIEPÆDAGOGISK OG ORGANISATORISK VEJLEDNING Intro Rikke Schultz
Et kritisk perspektiv på helhedssyn Lars Uggerhøj, Aalborg Universitet
Introduktion: Almen Kommunikation
Mundtlig matematik eksamen
FRA STAGNATION TIL VÆKST? Nordjysk turismepolitik i internationalt perspektiv.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Kompetenceudvikling i et strategisk perspektiv Konference om nyskabelse og motivation 15. juni.
Inklusion og inkluderende processer
Sprog og International Virksomhedskommunikation engelsk, fransk, spansk og tysk Velkommen til brobygning 2010.
Kulturformidlende institutioner Konstituerende valgfag.
Orientering 6. semester 2007 Efter bachelor i Politik & Administration – Hvad nu?
MEDIER OG KOMMUNIKATION, F2004 FORMÅL FORVENTNINGER FORMALIA 6/
Efteruddannelse og kompetenceudvikling. Efteruddannelse før reformen Eksterne faglige kurser Kurser for hele faggrupper Skolebaserede kurser Pædagogiske.
DIGITAL DESIGN OG KOMMUNIKATION Introdag F07 JONAS HEIDE SMITH
Dagsorden Alle ”kender” Hattie
Kompetencerejsen netværksmøde den 17. august 2002.
Samarbejde, læring og projektstyring (SLP)
Bypolitik, kulturplanlægning og design af kulturelle læreprocesser Præsentation d Underviser: Jan Graulund (og evt. NN)
Mental sundhed Ulla Uldahl og Henriette Lundstrøm
Forskningsbaseret undervisning Nina Bonderup Dohn, lektor, ph.d. Institut for Design og Kommunikation Syddansk Universitet.
Præsentation af Akademiuddannelsen i Løn- og personaleadministration
Præsentation af studieordning /vejledning. Studievejledning 2 Modul Vf8: Mentorskaber og mentorordninger ECTS-point: 5 Læringsmål: Viden Skal have indsigt.
Tværfaglig tænkning i opgaveløsningen Bente Nissen, seniorkonsulent Cabi Korsør d hvordan spiller vi hinanden gode?
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Undervisning/vejledning - Hvordan kan man gøre? 1.
Intro til organisations- sociologi v/Janne Seemann ORGANISATION AAU “Organisationsteoriens ambitioner er store. Den sigter mod at forstå og forklare, hvad.
Introduktion til PV kurset 3 september 2012 Lars Peter Jensen og Lone Stub Petersen © SLP-gruppen,
Entreprenørskab og Performance Design Seminar om entreprenørskabsundervisning RUC Seminaret afvikles med støtte fra Karlbak og projektet EntreNord.
INFORMATIONSMØDE OM 4. SEMESTER PÅ SIV Forår
Kort om de gymanisale ungdomsuddannelser Ligheder og særlige karakteristika Mette Brinch Thomsen Oplæg på mentorkurset for SubUniversity 16. august 2016.
…………Skal blive så dygtige som de kan
Skab et Samarbejde med Synergi
Bachelorprojektvejledning?
Mellem human kapital og social kapital Skismaer i det ufaglærte arbejdsliv og barrierer for udviklingen af læringsidentiteter Mads Peter Klindt, lektor,
Den naturvidenskabelige metode
Overgang til den nye karakterbekendtgørelse på DPU:
Marianne Skytte RIFT konference 13. November 2017
Vidensbaseret praksis i botilbud
Organisationssystemets ledelse og (kultur)udvikling
Interkulturel erhvervskommunikation ikek 10 organisation identitet og netværk epi KU 2018 En (...) menneskelig konsekvens ved netværkssamfundet er,
Mette Rosendal Darmer, Centerchefsygeplejerske
Inspirationsworkshop med fokus på
Temadag om vækst og højtuddannet arbejdskraft – Studiejob
&.
Præsentationens transcript:

Kort & godt om: ORGANISATIONSSOCIOLOGI ORGANISATION AAU Kort & godt om: ORGANISATIONSSOCIOLOGI Betina W. Rennison, Ph.d., Lektor, Inst. for sociologi & socialt arbejde, Aalborg Universitet

FAGETS RELEVANS Vi lever i et organisationssamfund! Relevansen af denne specialisering er åbenlys! For det første lever vi i et organisationssamfund. Det er organisationer, der holder samfundet sammen. Og som individer er vi omgivet af organisationer 24/7. For det andet er faget relevant fordi I jo, når I kommer ud af denne her universitets-organisation skal ud og have jobs. Og det får I jo typisk i en eller anden organisation – en privat virksomhed, en offentlig organisation, en interesseorganisation eller et konsulentfirma. Og så er det ganske nyttigt at vide noget om hvordan organisationer fungerer. Endelig er en viden om organisationer også ret relevant lige nu på studiet – fordi det tit vil være organisationen I gør til jeres analytiske genstand i jeres cases og projekter. Så organisationsteori er helt uundværlig når I skal studere og analysere forskellige organisationer. De forskellige organisationsteorier som vi skal beskæftige os med, giver jer et billede af hvad en organisation kan være, hvordan den fungerer og hvordan dens medlemmer interagere. ORGANISATIONSSOCIOLOGI FAGETS RELEVANS Vi lever i et organisationssamfund! I får job i organisationer! Organisationen vil ofte være jeres analytiske genstand på studiet! Derfor: En viden om organisationer, dens bestanddele, mekanismer og relationer er alfa og omega!

ORGANISATIONSSOCIOLOGI FAGETS FORMÅL Teoretisk: At give overblik i bredden og indsigt i dybden om organisationsteori før & nu Analytisk: At øge den kritiske sans og analytiske evne til at diagnosticere og analysere organisa-toriske problemstillinger i teori og praksis Perspektivistisk: At styrke evnen til at iagttage og analysere organisatoriske fænomener fra flere teoretiske vinkler – og vide hvad man med det respektive perspektiv får øje på – og hvad man gør sig blind for. Se mere om formål og læringsmål i fagbeskrivelsen/ på Moodle

FAGETS PERSPEKTIVER ORGANI-SATION ORGANISATION 1. STRUKTUR PERSPEKTIV 2. KULTUR PERSPEKTIV 3. INSITUTIONELT PERSPEKTIV 12. LEDELSES PERSPEKTIV 4. BESLUTNINGSPERSPEKTIV ORGANI-SATION 11. MAGT PERSPEKTIV 5. STRATEGISK PERSPEKTIV 10. INNOVATIONSPERSPEKTIV 6. KOMMUNIKATIONSPERSPEKTIV 9. SOC.MATERIELT PERSPEKTIV 8. NETVÆRKS PERSPEKTIV 7. MOTIVATIONS PERSPEKTIV

FAGETS FORM FORELÆSNINGER (med indlagte øvelser) ORGANISATIONSSOCIOLOGI FAGETS FORM FORELÆSNINGER (med indlagte øvelser) PROJEKTARBEJDE (20ETCS) INDIVIDUEL UGEOPGAVE (10 ETCS)

ORGANISATION VELMØDT!