Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Organisationssystemets ledelse og (kultur)udvikling

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Organisationssystemets ledelse og (kultur)udvikling"— Præsentationens transcript:

1 Organisationssystemets ledelse og (kultur)udvikling
En leders øvelse i at afholde sig fra det teknisk rationelle forandringsperspektiv og det positivistiske subjekt/objekt verdenssyn.

2 Organisering uden ende

3 Systemteorien Et program en strategi for iagttagelse af iagttagelser og blinde pletter. Reduktionistisk i yderste konsekvens. Organisationer bestemmer selv hvordan de vil gøre organisationssociologiens støj til information. Operativ konstruktion af systemet/organisationen.

4 Personen Personer som strukturel kobling mellem det psykiske system og sociale systemer Subjektet eksisterer ikke a priori men når det besluttes, opfindes subjektet. Når en ubesluttelig beslutning besluttes skabes HVEM. Der findes ingen mennesker kun kommunikation. Handling tilskrives og person bliver aktør med ansvar for sine handlinger. Mennesket er omverden til systemet.

5 Kommunikation Beslutningskommunikation er blevet oral. ( ændring siden Webers forståelse at den var skriftlig) Rekursiv byggende på foregående kommunikation forventende tilknyttende kommunikation (normative og kognitive forventninger) Sprog : det som betegner  det som betegnes Skrift forvandler det talte sprog til en artefakt, som har sit eget liv udenfor kommunikationen. Referater findes men fastholder kun beslutninger, ikke forløbet.

6 SKRIFTEN Adskillelsen mellem interaktion og samfund
Selvbeskrivelsen af samfundet Adskillelse mellem iagttagelse og handling Det saglige, sociale og tidslige

7 Beslutninger Absorption af usikkerhed ( forvandling til sikkerhed)
Præmisser for andre beslutninger En kommunikativ strøm af selektioner, som hele tiden bagud binder sig til tidligere kommunikation Hvad ( information) Hvordan( form og forståelse) Forståelse indikeres ved den tilknyttende beslutning / kommunikation om overhovedet. Det er først når der en beslutning der knytter an at vi ser at der har været kommunikation.

8 Analytisk strategi 1. Iagttage hvordan beslutninger iagttages, dvs. hvordan beslutninger gøres til genstand for iagttagelse. Hvad kaldes af en organisation for en beslutning. 2. Beslutninger som særlig iagttagelsesform, ikke en genstand men en særlig distinktion der kigges igennem

9 Afpardoksering Hvad der er en beslutning er i sig selv en beslutning.
Saglig : opstille alternativer ( præmisser) Temporal : Tiden er moden, gribe chancen Social: Formalisere noget der allerede synes truffet. ( intressenter aktører udenfor.

10 Den aktuelle afdeling Kompleksiteten er øget og det har genereret økonomiske omkostninger. Antallet af personer der kan sige VI skal nedsættes. Vil gerne knytte an til en beslutning om det virtuelle hospital hvor den kan finde sin egen kommunikationsstrøm bekræftet. Men er tvunget ud i en afkapsling fra det potentielle center.

11 Det potentielle center
Genfinder ikke sin egen mening i det virtuelle hospital. Det virtuelle hospital forbliver et de og bliver ikke til vi. Delsystemer bliver til trusler.

12 Det virtuelle hospital
Finder ikke tilslutning til sin egen beslutning om det potentielle center i det potentielle center. Eks: Stillingsannoncen, Ideoplægget, Planen, Forsøger at personalisere beslutningen i en ansættelse og en byggeproces.

13 Kulturundersøgelsen Kun hvis der knyttes an ved fremtidige beslutninger på alle 3 planer vil den kunne tjene som information. Den kan ende som løgn.


Download ppt "Organisationssystemets ledelse og (kultur)udvikling"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google