Læring af applikationer til håndholdte enheder 3.september.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Nørremarkskolen 30. oktober 2013
Advertisements

KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Dimensioner i refleksionsskabelon og introduktion til scoringer
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Tema: 6 Hvad kan jeg gøre når jeg har det dårligt_ Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Ledelse i Praksis – 4. aften
Trygge og udviklende fængsler (og samfund) Samarbejde mellem indsatte, ansatte, ledelse, Kasper, mig og jer…
Tryllefløjten tilbyder børnene kulturelle oplevelser indenfor drama, kunst, kulturhistorie og musik i børnehøjde i tæt samarbejde med kulturinstitutioner.
Koncept Rotary Youth Exchange – Multi District Denmark.
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
En læsepolitik Skolen på la Cours Vej.
JobPAS – En gennemgang PAS-koncepter og Basiskurser v. Steen Hilling, psykolog
Introduktion til Blackboard og netmedieret kommunika-tion
De nationale test Dette oplæg er målrettet mod forældre og har fokus på tre områder: Formålet med de nationale test Testenes funktion og indhold Brug af.
3-timers møder Aarhus Universitetshospital 2014
Hvordan gjorde vi i it- gruppen? - Præsentation af skema og resultater.
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
Gruppen der har arbejdet med transfer på SSA-uddannelsen
Gymnasietid Lektielæsning Læringsstile. Lektielæsning Hvad er god lektielæsning? ◦ Man når at lave det, man har planlagt (realistisk planlægning) ◦ Man.
Reflektion og e-portfolio Lise Agerbæk, Multimediedesigner
Her står Mina Gilia Saber og Zaira Kousar Mina er væk.
Læsegruppel ederen. Kursets ethos  Den ethos som kendetegner Læseforeningens aktiviteter er, at litteraturen kan blive genstand for menneskelig erkendelse,
Faglig fordybelse i indskolingen
FORTROLIGT. Må kun distribueres til partnere med aftale om hemmeligholdelse. Microsoft giver ingen garantier, hverken udtrykkeligt eller stiltiende. ©
Læseforståelses-pædagogik i et dsa-perspektiv
ATV – Science i skolen 3. maj 2010 Lektor, ph.d. Jeppe Bundsgaard Danmarks Pædagogiske Universitetsskole/Aarhus Universitet.
ATV – Science i skolen 3. maj 2010 Lektor, ph.d. Jeppe Bundsgaard Danmarks Pædagogiske Universitetsskole/Aarhus Universitet.
Et kursus om it som faglig udfordring og didaktisk mulighed for danskfaget. Ph.d. Jeppe Bundsgaard
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
aktionslæring En metode til arbejdet med og i praktikfaget Helen Nyboe
Øjenstyringscomputer – og hva’ så? Familieweekenden d september 2014 Center for Rett Syndrom.
D E T G O D E V Æ R T S K A B F O R D A N S K E C A M P I N G P L A D S E R B I L L U N D 1 6 – 1 7 J A N U A R R E F L E KT I O N E R O G A R.
Refleksioner og opsamling ift. i går
Du finder registreringsskemaet på: dev2. siteloom
Velkommen.
Dansk på mellemtrinnet Blåvandshuk Skole 2014
Læringsmiljø og anvendelsesorienteret undervisning
© 2012 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Planlægge et Lync-møde Du kan planlægge et Lync-møde ved at bruge Outlook tilføjelsesprogrammet.
Jesper Lundh1 Implementering Det at bringe ny viden og færdigheder tilbage til praksis.
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
Elever med særlige behov Lidt om allerede installerede hjælpe programmer i windows vista.
ENTER The Clil4U project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission.
Træning af mundtlighed årgang Fysik/kemi UL Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Præsentation af resultater DUR/Almen didaktik 2013/14 på Roskilde Katedralskole Ved Thomas Axelsen adjunkt i historie og samfundsfag.
Dorthe Carlsen UC Syddanmark og Læremiddel.dk Esbjerg, 22.oktober 2014
Talegenkendelse på PC og håndholdte enheder lært med Aurasma Oplæg den 2.september 2014 på Nyborg Strand.
Sprogbaseret læring i naturfag
”Supervision og feedback” Skoletjenesten Den 10. september 2015.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
LIVSPARAT. LIVSPARAT har 3 hovedformål NR 1 At give eleverne redskaber og læring, der hjælper dem i deres personlige udvikling, så det smitter positivt.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Kurser der virker Akademimøde 26. oktober Hjemmeopgaven: Hvad er det vi vil have ud af kurset TRANSFER.
I mentor ordningen på elevmentor.dk
This project has been funded with support from the European Commission
3-timersmødet 2017.
Modul 3.3 – At arbejde med læring
SUF - gevinstrealisering
PROGRAM mandag den Kl.9:30-10:00
Praktikvejledertræf PAU den 28/9 2015
SMTTE-Modellen Sammenhæng Evaluering Mål Tiltag Tegn Hvad vil vi?
AMU-kursus, VUC og FVU - Forberedende Voksen Undervisning
Læringsmål og niveaubeskrivelser
FORBERED KLASSEN TIL DAGEN GØR JER KLAR TIL CAMPUS+
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Velkommen Dagens program.
Præsentationens transcript:

Læring af applikationer til håndholdte enheder 3.september

Kendetegn

fortid nutid fremtid Dårlige oplevelser med læring ?

Kendte vanskeligheder for borgere med særlige behov: Læsning Stavning Trætbarhed Koncentration Hukommelse Struktur Skriftlig formulering Mundtlig formulering Sproglige

Hvor vil vi gerne hen?

Applikationer kan være en inklusions løftestang for personer med særlige behov

At blive: Selvprogrammerende

"Lige som man ikke skal på læsekursus hver gang, der kommer en ny bog, skal man ikke på it-færdigheds-kursus hver gang der kommer noget nyt it. Man skal kunne "læse" det nye selv, kunne reflektere over dets muligheder, samt kunne formulere spørgsmål så man kan videndele og udvikle sammen med kolleger og få relevant hjælp til at komme videre" (PIL,2008, 123). Deltagerne møder ved ankomst til kursus både skilte på dørene, navneskilte til deltagerne mv, håndtryk mv. - værtsskab Kursusstart. Velkomst. Skaber forforståelse. Og struktur. Hvad og hvordan og inden for hvilke rammer struktur. deler resurser ud – usbnøgle med – videoer, opgaver/udfordringer, programinstallationsfil til teamviewer. (vis indhold i resurce) Så sendes deltagerne ud parvist elelr i triogrupper for at løse de udfordringer jeg har forberedt til dem – de får at vide at de skal løse udfordringerne sammen og i samme tempo. Hvis de oplever problemer må de finde ud af at løse dem selv – eller gå ind til andre grupper og søge svar. Lykkes dette ikke – må de ringe til mig for at få spørge om hjælp. herefter arbejder grupperne i det jeg kalder undersøgende arbejdsfællesskaber. Disse kun afbrudt af indkaldelse til fælles refleksion over didaktikken. Til slut samles der op i fællesskab. Deltagerne kan herefter oftes gå hjem med: Oplevelsen af at have lært sig selv et program at kende. At have en didaktik der kan overføres direkte til deres elever. At have opdaget redskaber og metoder der fremadrettet kan anvendes af dem selv og deres elever når der skal læres nyt. At det at lære nyt – både er en jeg og en vi – udfordring. Og endelig at de har en værktøjskasse med resurser med hjem – som de kan bruge og hsuke at anvende. Hvad har de ikke med hjem: En kursusmappe – med notateter, der ikke kan findes når der er brug for dem på det tidspunkt hvor man skal bruge det man lærte på kurset. De har ikke en alarmehjerne der siger – det kan jeg dælme ikke huske – og det var godt nok svært – de har stilladseringen.

Deltagerne møder ved ankomst til kursus både skilte på dørene, navneskilte til deltagerne mv, håndtryk mv. - værtsskab Kursusstart. Velkomst. Skaber forforståelse. Og struktur. Hvad og hvordan og inden for hvilke rammer struktur. deler resurser ud – usbnøgle med – videoer, opgaver/udfordringer, programinstallationsfil til teamviewer. (vis indhold i resurce) Så sendes deltagerne ud parvist elelr i triogrupper for at løse de udfordringer jeg har forberedt til dem – de får at vide at de skal løse udfordringerne sammen og i samme tempo. Hvis de oplever problemer må de finde ud af at løse dem selv – eller gå ind til andre grupper og søge svar. Lykkes dette ikke – må de ringe til mig for at få spørge om hjælp. herefter arbejder grupperne i det jeg kalder undersøgende arbejdsfællesskaber. Disse kun afbrudt af indkaldelse til fælles refleksion over didaktikken. Til slut samles der op i fællesskab. Deltagerne kan herefter oftes gå hjem med: Oplevelsen af at have lært sig selv et program at kende. At have en didaktik der kan overføres direkte til deres elever. At have opdaget redskaber og metoder der fremadrettet kan anvendes af dem selv og deres elever når der skal læres nyt. At det at lære nyt – både er en jeg og en vi – udfordring. Og endelig at de har en værktøjskasse med resurser med hjem – som de kan bruge og hsuke at anvende. Hvad har de ikke med hjem: En kursusmappe – med notateter, der ikke kan findes når der er brug for dem på det tidspunkt hvor man skal bruge det man lærte på kurset. De har ikke en alarmehjerne der siger – det kan jeg dælme ikke huske – og det var godt nok svært – de har stilladseringen. ”The most important skill determining a person´s life pattern has already become the ability to learn new skills, to take in new concepts, to assess new situations, to deal with the unexpected. This will be increasingly true in the future: The competitive ability to learn” Papert, S. (1993). The children´s machine: Rethinking School in the Age of the Computer.

Deltagerne møder ved ankomst til kursus både skilte på dørene, navneskilte til deltagerne mv, håndtryk mv. - værtsskab Kursusstart. Velkomst. Skaber forforståelse. Og struktur. Hvad og hvordan og inden for hvilke rammer struktur. deler resurser ud – usbnøgle med – videoer, opgaver/udfordringer, programinstallationsfil til teamviewer. (vis indhold i resurce) Så sendes deltagerne ud parvist elelr i triogrupper for at løse de udfordringer jeg har forberedt til dem – de får at vide at de skal løse udfordringerne sammen og i samme tempo. Hvis de oplever problemer må de finde ud af at løse dem selv – eller gå ind til andre grupper og søge svar. Lykkes dette ikke – må de ringe til mig for at få spørge om hjælp. herefter arbejder grupperne i det jeg kalder undersøgende arbejdsfællesskaber. Disse kun afbrudt af indkaldelse til fælles refleksion over didaktikken. Til slut samles der op i fællesskab. Deltagerne kan herefter oftes gå hjem med: Oplevelsen af at have lært sig selv et program at kende. At have en didaktik der kan overføres direkte til deres elever. At have opdaget redskaber og metoder der fremadrettet kan anvendes af dem selv og deres elever når der skal læres nyt. At det at lære nyt – både er en jeg og en vi – udfordring. Og endelig at de har en værktøjskasse med resurser med hjem – som de kan bruge og hsuke at anvende. Hvad har de ikke med hjem: En kursusmappe – med notateter, der ikke kan findes når der er brug for dem på det tidspunkt hvor man skal bruge det man lærte på kurset. De har ikke en alarmehjerne der siger – det kan jeg dælme ikke huske – og det var godt nok svært – de har stilladseringen. Egen definition: ”…….det at være selvprogrammerende, er evnen til at lære, hvordan man lærer. Denne evne indebærer at kunne identificere egne behov for læring, samt tage initiativ dertil, at kunne være i en eksperimenterende og undersøgende proces omkring det, der skal læres, samt i sidste ende, at kunne omdanne den information man har opnået via læreprocessen, til specifik viden”

At: Lære nyt

At: Lære nyt

At blive: Stilladseret

Træningsrum

Deltagerne møder ved ankomst til kursus både skilte på dørene, navneskilte til deltagerne mv, håndtryk mv. - værtsskab Kursusstart. Velkomst. Skaber forforståelse. Og struktur. Hvad og hvordan og inden for hvilke rammer struktur. deler resurser ud – usbnøgle med – videoer, opgaver/udfordringer, programinstallationsfil til teamviewer. (vis indhold i resurce) Så sendes deltagerne ud parvist elelr i triogrupper for at løse de udfordringer jeg har forberedt til dem – de får at vide at de skal løse udfordringerne sammen og i samme tempo. Hvis de oplever problemer må de finde ud af at løse dem selv – eller gå ind til andre grupper og søge svar. Lykkes dette ikke – må de ringe til mig for at få spørge om hjælp. herefter arbejder grupperne i det jeg kalder undersøgende arbejdsfællesskaber. Disse kun afbrudt af indkaldelse til fælles refleksion over didaktikken. Til slut samles der op i fællesskab. Deltagerne kan herefter oftes gå hjem med: Oplevelsen af at have lært sig selv et program at kende. At have en didaktik der kan overføres direkte til deres elever. At have opdaget redskaber og metoder der fremadrettet kan anvendes af dem selv og deres elever når der skal læres nyt. At det at lære nyt – både er en jeg og en vi – udfordring. Og endelig at de har en værktøjskasse med resurser med hjem – som de kan bruge og hsuke at anvende. Hvad har de ikke med hjem: En kursusmappe – med notateter, der ikke kan findes når der er brug for dem på det tidspunkt hvor man skal bruge det man lærte på kurset. De har ikke en alarmehjerne der siger – det kan jeg dælme ikke huske – og det var godt nok svært – de har stilladseringen. Videoer -Kan fastholde det lærte -Adgang 24/7 -Kan ses igen og igen

I Tunes U Et sted hvor man kan oprette kurser med opgaver Men… det kræver adgang til Ios….

Aurasma