Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

This project has been funded with support from the European Commission

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "This project has been funded with support from the European Commission"— Præsentationens transcript:

1 This project has been funded with support from the European Commission
This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein. The European Commission support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein.

2 Oversigten Hvad er CLIL? Multimodalitet / stilladsering
Eksempel på et kort CLIL-forløb Brug af Clilstore, Multidict, og Wordlink N.B. Vi når kun de første slides i dag, men jeg vil anbefale at læse de sidste senere

3 Hvad er CLIL? CLIL integrerer både indholdslæring og sproglæring i samme undervisningsforløb Undervisningen går på to ben - Læring af indhold og læring af sprog er lige vigtigt CLIL er udviklet til ikke kun at være en måde at forbedre tilgangen til flere sprog – men også tilføre innovative metoder til undervisningen i det hele taget. Ud over at fokusere på indhold og sprog er der også fokus på udviklingen af læringsstrategier. En måde at forberede eleverne på det arbejdsliv de kommer til at møde ift. interkulturelle kompetencer, selvstændig læring, forståelse, samarbejde…

4 Multimodalitet & stilladsering
Når et fag undervises på et andet sprog end modersmålet umuliggøres ”tankpasserundervisning” Visuel støtte Alle kanaler er nødt til at være åbne – og der skal spilles på alle tangenter Eleverne er nødt til at samarbejde og være aktive ift. at søge og opsøge informationer. Brugen af sproget bliver en del af læringsprocessen Det er svært at lære sprog udenfor kontekst Motiverende at der er et klart og relevant formål

5 Action Eksempel på et kort CLIL-forløb Marketing: Brug af Clilstore, Multidict, og Wordlink (

6 Links Multidict og Clilstore: http://multidict.net
Clilstore hjælp (video og tekster): Clil4U: Safety4El: Ted: Shorturl & QR koder:

7 Didaktik og de fem C’er

8 CONTENT - indhold Dette refererer til det faktiske indhold inden for emnet der bliver arbejdet med. Hvad skal eleverne rent faktisk lære i denne lektion?

9 Communication - kommunikation
Hvilken slags kommunikation skal eleverne bruge? Hvilket sprog (ord eller strukturer) skal de lære? Har eleverne brug for stilladsering?

10 COGNITION - kognition Hvilke kognitive færdigheder skal eleverne bruge? Blooms taksonomi

11 COMPETENCE – kompetence
Liste over, hvad eleverne vil være blevet bedre til, når de har arbejdet med emnet. Hvilke færdigheder har eleverne fået eller lært at bruge?

12 COMMUNITY - omverden Hvad er denne lektions relevans for elevernes dagligliv og omgivelser? Hvordan hænger det sammen med det samfund og kultur som omgiver eleverne? Er der også sammenhænge med andre kulturer?

13 Clil4U Produkter En CLIL guidebog (.pdf og eBook versioner), også på dansk CLIL kurser 108 CLIL scenarier m. materialer og lektionplaner En databank med CLIL ressourcer 6 CLIL videoer

14 CLIL guidebog eBog og .pdf formater
Oversat til seks sprog: Dansk, engelsk, græsk, italiensk, maltesisk og spansk

15 CLIL Database Database med materialer og links egnet til CLIL:

16 CLIL Scenarier Scenarier egnet til CLIL i Folkeskolen
Scenarier egnet til CLIL på Erhvervsskoler

17 CLIL Videoer Seks videoer som demonstrerer CLIL i Folkeskoler og på erhvervsskoler

18 CLIL for-kursus Et sprogkursus for faglærere på ti moduler:

19 CLIL kursus Online moduler efterfulgt at et f2f kursus: f2f kursus efterfulgt af 10 online moduler:


Download ppt "This project has been funded with support from the European Commission"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google