Det sammenhængende børneliv 28. maj 2015

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Advertisements

Barrierer for solidaritet i velfærdssamfundet
Hjerterum og opsøgende funktion
Svend Gønge-skolens værdier...
Forældresamarbejde på Gjøl Skole
Informationsmøde på Lindebjergskolen
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
Velkommen til informationsmøde på Vrejlev-Hæstrup Skole
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Prioritering.
Helt Sikker Solen skinner meget. Hele kroppen bliver brændt.
Læringsstile og lektier
Afrejsebriefing 2013 Mødet med det fremmede
Informationsaften Aftenens program:
Buskelundskolens børnehave Fokus for år
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
Arbejdspladsudvikling
©Jenny Bohr – Til underviserne Denne kursusgang er planlagt som den første. Den skal bruges til introduktion og præsentation. Det er meningen.
Velkommen til Lagoni SFO
Tilsyn Aabenraa Friskole 2010
Pigerne er blevet udfordret!! Susanne, med det nyeste forår’s tøj fra butikken. Tina har sat pigernes hår. Charlotte har lagt make up.
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Tekst: Ludvig Holstein, 1903
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
ØBRO FRI SKOLE Visioner 2020 Øbro Fri Visioner 2020 København den 7. marts 2013 Vores visioner Øbro Fri 2020 Er vores visioner stadig de rigtige? og hvordan.
En fejl af stor betydning...
Forældremøder på Kalbyris
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Projektlederens rolle(r)
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Relationer – børn og voksne
- En rigtig god idé! Bevægelse i hverdagen på Høje Gladsaxe skole
Velkommen til Fællesskaber for Alle for Folkeoplysningsklubberne!
Læringsstile i Friskolen Surfer…. Læringsstile i Friskolen Program: Oplæg om Læringsstile i friskolen Workshop Workshop.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Relationer – børn imellem
Lagoni SFO Skoleåret 2014/2015.  Vi er et aktivt hus med nærværende voksne og vi vægter børnene har en god eftermiddag i samværet med deres kammerater.
Vejlederens kommunikation
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
Fra barneliv til elevliv impulsivt normforvirret egocentrisk ”snakkende” målrettet normsikkert arbejdsmoral lyttende socialt forpligtet interesse for.
ved læsevejleder Dorthe Clausen
Lucinahaven Pædagogik Lucinahaven indretter læringsmiljøer ud fra tre pædagogiske tilgange: Legepædagogik, værkstedpædagogik og børns inddragelse.
Akutafdelingen På vej mod DNV Oplæg til gruppearbejde: Hvad gør vi først? Hvad gør vi siden?
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
Bakke og By Sommerfest i Mosen Kære forældre og børn I inviteres hermed til sommerfest i Mosen onsdag d kl ca. Vi glæder os til at se.
Gruppevejledning på tæt hold
Den usynlige klassekammerat v. Lysholm Skoles forældrebestyrelse
Velkommen til Regnbuen Her finder du kort fortalt lidt om institutionen.
Det sammenhængende børneliv
Velkommen til Kulhuse!. Velkommen – og hvem er vi? Anne Louise Nanna.
Fællesskabernes Fællesskab Indledning til LØS’s efterårsseminar 2015 af Henrik og Niels.
Værktøj 2: Kan og skal krav - fokus på kerneopgaven Vi forebygger stress sammen.
VELKOMMEN TIL MELLEMTRINNET 4. KLASSE, 5. KLASSE OG 6. KLASSE.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Fleksible fællesskaber
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Det er i dag et vejr – et solskinsvejr!
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Præsentationens transcript:

Det sammenhængende børneliv 28. maj 2015 Allan Boeskov Skoleleder

Det er i dag et vejr Det er i dag et vejr - et solskinsvejr! O, søde vår, så er du atter nær! Nu vil jeg glemme rent, at det var vinter, nu vil jeg gå og købe hyacinter og bringe dem til en, som jeg har kær. Hun købte af de hvide og de blå, hun købte af de smukkeste, hun så. Det er i dag et vejr! Og solen skinner! Og om mig svæver lutter lyse minder, dem ta'r jeg med til den, jeg tænker på. Og de kom svævende i ring og rad. Hun gik imellem dem og var så glad. Det er i dag et solskin uden mage! Og jeg har solskin nok til mange dage, og jeg må kysse hvert et lille blad. Hun kyssede dem alle, hver især, hun bragte dem til den, hun havde kær. Min ven, her kommer jeg med hyacinter! Min ven, nu glemmer vi, at det var vinter! Det er i dag et vejr, et solskinsvejr !

Tjekke ind Positive, konstruktive forventninger Hvad ankommer du med?

Samarbejdsøvelser

Association m. billedkort SAMSKABELSE

Vision Vejrumbro Fri skal være et sted, hvor alle børn hver eneste dag møder op og har lyst til at være, lære og lege! Vejrumbro Fri skal være et sted, hvor alle voksne hver eneste dag møder op og har lyst til at være, yde og understøtte verdens bedste børneliv!

Valg Kunder, brugere og forældre osv. træffer hele tiden valg VF skal ikke bare være det praktiske eller bekvemme valg fravalg af en given folkeskole VF skal være et aktivt og bevidstgjort tilvalg på grundlag af en tydelig og kendt vare

VF Ingen skal være i tvivl om, hvad en VF’er er: Personale, forældre, børn, omverden: ”Det der er en rigtig VF’er!” Vi må enige om, hvad vi står for på VF. Vi skal være tydelige og enige: Hvad er målet? Hvordan når vi derhen?

Hvorfor og Hvordan Hvis du kender dit hvorfor, kan du leve med et næsten hvilket som helst hvordan

Hvorfor og Hvordan Dit hvorfor er den grund, du står på – og der, hvor du vil hen Dit hvordan er den måde, hvorpå du kommer derhen. Hvis vi ikke er enige om vores hvorfor, kommer vi til at slås om vores hvordan’er. Hvis vi er enige om vores hvorfor, bliver vi meget hurtigt også enige om vores hvordan’er.

Vores Hvorfor… (skrevet på dagen) Det giver mening!  Livsglæde!  Vi gør en forskel … for børnene!  Vi giver børnene en aha-oplevelse!  Ejerskab!  Medansvar!  Vil gerne samarbejde om at lave en god institution!  Se, hvor fedt det er, når samarbejdet går på tværs!  Alle er med! 

Vores Hvorfor… (skrevet på dagen) Medindflydelse!  Korte beslutningsprocesser!  Medskabere!  Tilhørsforhold! Det familiære!  En ikke normal arbejdsplads!  Sammenhængen på Vejrumbro Fri er også sammenhængen i mit liv! 

Værdigrundlag – buzz words Grundtvig/Kold Forpligtende samvær Kristne danske kulturarv Plads til forskellighed Ligeværd Faglige og menneskelige kvalifikationer Samtale Demokratisk samfund Demokrati Udforske Sang Fordybe Fortælling Samarbejde Fællesskab Rummelighed Trygt udgangspunkt Kendskab til hinanden Udvikling Læring

Opgave Grupper: Simone, Sanne, Janni, Peter René, Louise, Elisabeth, Kirsten Dorthe, John, Christina, Flemming, Lotte Opgave: Diskuter i grupperne jeres forståelse af værdigrundlaget Skriv hver især de tre vigtigste begreber fra værdigrundlaget på tre gule post-its og hæng op Tænk over, at ordene skal være noget, I kunne tænke jer var gennemgående fra vuggestue til 7. kl. De grønne post-its kan bruges til at skrive vigtige (pædagogiske) begreber, som er associeret til værdigrundlaget, men ikke står deri

Værdigrundlag – vores vigtigste ord (efter gruppearbejde) Udvikling Trivsel Fællesskab

Samskabelseseffekter Opgave, individuel Gå en tur rundt i huset, og få øje samskabelseseffekter Samskabelseseffekter = tegn på, at vi er i gang med en samskabelsesproces = ved at blive ét hus Samskabelseseffekterne kan være fysiske, konkrete tegn, symbolske tegn, abstrakte tegn, en begivenhed osv. Når klokken ringer, samles I i grupperne

Samskabelseseffekter Gruppeopgave Del jeres samskabelseseffekter i gruppen Diskuter hvilke realistiske tiltag der kan gøres på Vejrumbro Fri for at samskabe endnu mere. Man må tænke i alt fra det mest abstrakte til det mest konkrete Husk, at samskabelsen skal have rod i værdigrundlaget Grupperne fremlægger i plenum

Samskabelseseffekter, eksisterende (skrevet på dagen) Forskellige arrangementer på tværs. Fredagssang. P-hygge. P-møder / P-dage. Bus Spisesal – samlingssted, hjerte, skolegruppe, gennemgang ”Personalerum” Kaffemaskinen/elkedel Gymnastiksal Fælles arbejdskøkken – madlavning Samlet infotavle foyer

Samskabelseseffekter, eksisterende (skrevet på dagen) Pædagogisk værksted Krea Vandpost Personaletoilet Flagstang Multibane Skolegruppe / 0./1. klasse Allan / Flemming Rygeskur Dørskilte Ost til formiddagskaffe Afkrydsningslister Rengøring, forældre Legeplads

Samskabelseseffekter, eksisterende (skrevet på dagen) Skolegård Heste John, Simone, Dorthe, Elisabeth Logo Økonomi / regnskab Søskende Bålplads Spiseordning, mandag-fredag Gaveordning Depot Morgenmad/eftermiddagsmad

Samskabelseseffekter, eksisterende (skrevet på dagen) Gruppebillede, fælles Kælder Vaskemaskine/-kælder Filurrum Indgang Bestyrelse Lucia Generalforsamling Dyrskue Fastelavn Høstfest Sommerfest Motionsdag

Samskabelseseffekter, eksisterende (skrevet på dagen) Julefrokost Arbejdslørdage Forældremøder Overgange IT/netværk Sygemeldinger Telefon Årskalender

Samskabelseseffekter, nye tiltag (skrevet på dagen) Fælles OL Indskoling undervise BH-børn BH-børn med i visse indskolingsarrangementer 0.klasselærer i BH inden opstart i 0. klasse Nyt logo på bus og hus Etablere fælles pauser – strukturerede, prioriterede, ikke-faglige René som gæstelærer Møde mellem Filur og indskoling, fast Lektiecafé i Filurtiden/-regi Overgange: VS  BH  FS, VS  BH  FS Skolevenner

Samskabelseseffekter, nye tiltag (skrevet på dagen) Venskabsklasser Fælles ekskursioner, fx Ø Bakker ”Ø-dag” Store kreative projekter går igen overalt Fælles teateropsætning Temauger for alle Job swop Fælles læsning, store læser for små

Evaluering

Tjekke ud Er forventningerne opfyldt Hvad fik du med fra i dag?

Opsamling / fremadrettet Implementere ”Trivsel, udvikling, fællesskab” Fælles pædagogik Rød tråd Vi-kultur Naturligt samarbejde i hele organisationen Fora/kommunikation: Personalemøder Pædagogiske dage 2015-16-17… Alle de steder, vi er

Opsamling / fremadrettet Udfordringer: Tid Overraskelser: At vi er så langt, som vi er At der ikke er flere forskelligartede udfordringer 