Vejledning der gør en forskel Konference om vejledning af personer med handicap, Nyborg Strand den 26. marts 2007 Fagkonsulent Preben Siersbæk, Undervisningsministeriet.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Advertisements

Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
 Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne.
Elever i specialklasser og specialklasseelever
Præsentation til forældremøder
Fastholdelsesstrategier på EUC Syd Udfordringen  95 % af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse.  Det er nødvendigt at vi alle i fællesskab.
Hvordan gør man, hvis det skal gøres rigtigt
SOSU i EUD: Nye rammer og opgaver Charlotte Netterstrøm Uddannelseskonsulent Afdelingen for erhvervsrettet ungdomsuddannelse Undervisningsministeriet.
Fleksuddannelsen – fra vision til ?. Fleksuddannelse ” Til unge, der ikke har forudsætninger for at gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse, skal der.
Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov STU-Træf 1. december 2009
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
Uddannelsesparathed i Skive Kommune
Hvem er jeg Hvad kan jeg Hvor skal jeg hen
Hold Fast Konsortiemedlemmer i UU Ringkøbing Fjords område: Deltagere:
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Skolen skal være mere rummelig, både hvad angår de svageste elever og de dygtigste "Regeringen har en klar målsætning om, at den almindelige folkeskole.
Ud af skolen – og hva’ så? UU Ringkøbing Fjord
UU-Vestegnen Vognporten Albertslund Tlf
”Vi når målet – men hvordan?”
Hvordan søger man om optagelse?
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Anbefaling til afklaring af arbejdet i LUU Forretningsorden og organisering af udvalgsarbejdet. Forventninger til samarbejde mellem udvalget og skole samt.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
Forældremøde 7. klasse.
1 Erhvervsgrunduddannelsen (egu). 2 Erhvervsrettede ungdomsuddannelser Uddannelsesbilledet Grundforløb (eud) Hovedforløb (eud) Grundskole – (introduktionsforløb)
Uddannelse for unge med særlige behov Produktionsskoleforeningens konference, Middelfart den 12. juni 2007 Fagkonsulent Preben Siersbæk, Undervisningsministeriet.
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Forældremøde 8. kl. UEA-undervisning
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.
Fælleskommunal arbejdsgruppe nedsat af UUVs styregruppe 4 møder i alt = beskrivelse af indhold og forslag til organisation UUVs styregruppe tager den endelige.
Velkommen til forældremøde
Vejledning i 9. klasse. Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar: UU Skive, i samarbejde.
1 De fornyede erhvervsuddannelser Praktikkonference den 23. april oplæg v. Finn Togo, UVM.
Skolens Ansvar Skolen skal:  Tage vare på eleverne, så forældre trygt kan overlade deres børn til skolen  Reagere, hvis elever holder fri uden skolelederens.
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Velkommen til forældremøde
Praktikcentre og Elevplan Elevplankonference 23. og 24. september 2013 Gert Nielsen Undervisningsministeriet.
Vejledning på den politiske dagsorden Regeringsgrundlaget ”Nye Mål” Aftalen ”En ny chance til alle” 4 debatoplæg til Globaliseringsrådet Udspillet om ungdomsklassen.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Er vi enige om, hvordan ser en KUU-elev ud?
Vejledning og undervisning UUV har som forsøg undervist i 6 moduler udviklet til Uddannelse og Job. I alt 46 lektioner, heraf fire lektioner som forlagt.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Status på implementeringen af vejledningsreformen
Del af Unge på vej-serien. © Undervisningsministeriet og Integrationsministeriet 2007 Hvorfor uddannelse? Bedre muligheder for job Højere løn Personlig.
Love om UU § 19. Ungdommens Uddannelsesvejledning skal gennem en opsøgende og opfølgende indsats tilbyde unge under 25 år, der ikke er i gang med eller.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU’s opgaver Vejledning op til 18 år - Grundskolen – ca. 10 årsværk - 15 – 17 årige –
Formål m.v. § 1. Formålet med erhvervsgrunduddannelsen er, at den unge opnår personlige, sociale og faglige kvalifikationer, som dels giver umiddelbar.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord.
/Bent Storgaard Etablering af UU-Vestegnen Mange opgaveudvidelser siden 2004 ”Uafhængig af sektor- og institutionsinteresser” UU-Vestegnen:
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
Overleveringer indenfor specialområdet UU Ringkøbing-Skjern.
Produktionsskolernes ny rolle. Styrkelse af produktionsskolerne For unge der ikke umiddelbart har forudsætninger for at påbegynde en ungdomsuddannelse.
Grundlaget  Hvad skal der til? Eleven i centrum Vejlederviden og ledelseskompetence Fællesskab, tillid – og pengene gider vi ikke tænke på Samarbejdsaftaler.
Lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov (Lov 564 af 6. juni 2007)Lov 564 af 6. juni 2007 Lovens indhold, perspektiver og implementering.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Optagelse.dk 2016 Valgmønster i 9. og 10. klasse i Odder kommune*
Kommunal ungeindsats Kortlægning af unge i Køge bugt
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Specialundervisningens rammer
Optagelsesprocedure og optagelseskrav for elever i 10
Præsentationens transcript:

Vejledning der gør en forskel Konference om vejledning af personer med handicap, Nyborg Strand den 26. marts 2007 Fagkonsulent Preben Siersbæk, Undervisningsministeriet

Ny lovgivning Vejledningsloven ( i kraft 1. august 2008)Vejledningsloven Folkeskoleloven (10. klasse) ( i kraft 1. august 2008)Folkeskoleloven (10. klasse) EUD-loven ( i kraft 1. august 2007)EUD-loven " B - 51” ( i kraft 1. august 2007)" B - 51”

Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv. (L 298 af , L 314 af ) § 1. stk. 2: Vejledningen skal i særlig grad målrettes unge med særlige behov for vejledning om valg af uddannelse og erhverv. Bemærkningerne: Vejledningen skal sikre, at børn og unge med svage personlige forudsætninger og/eller med utilfredsstillende skolebaggrund modtager uddannelses- og erhvervsvejledning, der er særligt tilpasset denne gruppe.

Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv. ( 2 ) Bemærkningerne (fortsat): For at den unge skal opnå et realistisk billede af sin egen situation og egne muligheder, er det væsentligt, at vejledningen ikke alene fokuserer på uddannelse og erhverv, men for denne elevgruppe inddrager hele den unges livssituation.

Bek. om vejledning om valg af ungdomsuddannelse og erhverv. (nr. 298 af ) § 18: Med henblik på at tilvejebringe en sammenhængende og koordineret vejledningsindsats indgår Ungdommens Uddannelsesvejledning i samarbejde med……. institutioner, der udbyder undervisning til unge med særlige behov.

Lov om ændring af lov om vejledning (L 171 – fremsat ) Krav om vejlederuddannelse godkendt af UVM Klart mål med at vælge 10. klasse Ved skoleskift sendes u-plan til ny skole Særlig indsats fra 6. klasse for ”risikoelever” Introduktion i 7. klasse til ungd. udd. Oblg. introduktionskurser i 8. klasse til flere ungd. udd. Tilbud om brobygning fra 9. klasse Brobygning i 10. klasse, hhv. obligatorisk og som tilbud Mentorordning fra 9. klasse

Lov om ændring af lov om folke- skolen,10.kl. (L fremsat ) Elever med behov for yderligere faglig kval. og afklaring Tilbud om målrettet læseundervisning Obligatorisk og valgfri del Mulighed for særligt tilrettelagte undervisningsforløb Undervisning og ulønnet praktik med udd.-perspektiv + evt. brobygn. Oblg. uv. i dansk og mat. i et omfang, så prøvekrav kan opfyldes. 10.-klasse-prøver eller FSA i et eller flere fag Betegnelsen 10. klasse i andre skoleformer, må kun anvendes hvis undervisningen står mål med den oblg. undervisning og der gives tilbud om dertil knyttede prøver.

Fravigelse af bestemmelserne ved folkeskolens afsluttende prøver I tilslutning til Bek. 351 af Fravigelserne ved folkeskolens afsluttende prøver har til hensigt at give elever med særlige behov mulighed for at aflægge folkeskolens afsluttende prøver på linje med andre elever. Skolestyrelsen (Erstatter Vejledning af )

Lov om ændring af lov om EUD... ( L. 173 – fremsat ) Omfatter erh. udd., landbrugsudd., soc- og sundhedsudd. samt erhvervsgrunduddannelsen Forstærket udannelsesgaranti 10 – 12 nye fællesindgange herunder praktiske. Mulighed for helhedsorienteret og praksisnært grundforløb Pligt til at udbyde særlige grundforløbspakker evt. i samarbejde med produktionsskoler og sprogskoler

Lov om ændring af lov om EUD... (fortsat) Skolerne pålægges at udarbejde handleplaner med konkrete mål og strategier for øget gennemførelse Øget voksenstøtte i form af mentor- og kontaktlærertilbud. Skærpet tilbagemeldingspligt

Udkast til lovforsl. om ungdoms- udd. for unge med særlige behov (Planlagt skr. fremsat , høringsfrist ) Retter sig mod unge, der ikke har mulighed for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse med specialpædagogisk støtte Retskrav på 3-årig ungdomsuddannelse efter afsluttet folkeskole eller fri grundskole Unge i 10. klasse skal først have tilbudet ved afslutningen af 10. klasse. Ej blot en videreførelse af undervisningen i folkeskolen, men udgøre et springbræt til voksentilværelsen

Udkast til lovforsl. om ungdoms- udd. for unge med særlige behov (fortsat) Adgang til uddannelsen sker gennem UU Uddannelsen erstatter ikke eksisterende tilbud, men supplerer disse Kommunalbestyrelsen kan selv tilrettelægge eller efter aftale overlade til en anden kommunalbestyrelse eller skole, herunder daghøj-, efter-, erhvervs-, høj-, håndarbejds-, husholdnings- eller produktionsskole mv., jf. lov om specialundervisning for voksne.

Udkast til lovforsl. om ungdoms- udd. for unge med særlige behov (fortsat) Uddannelsen kan indeholde elementer, der leveres af daghøjskoler, efter-, hus- og håndarbejdsskoler, højskoler, produktionssskoler, erhvervsskoler, værksteder og andre institutioner Uddannelsesen tilrettelægges individuelt og omfatter: Undervisning - ialt mindst 840 timer/år á 60 min. Heraf praktik højst 280 timer/år á 60 min. Dvs. i alt 2520 timer for hele forløbet

Udkast til lovforsl. om ungdoms- udd. for unge med særlige behov (fortsat) Ikke SU-berettiget, (erstatter ikke forsørgelsesmæssige foranst. eller andre soc. ydelser) Kommunalbestyrelsen Sørger for at de nødvendige undervisningsmidler stilles vederlagsfrit til rådighed for deltagerne Sørger for eller afholder udgifterne til fornøden befordring mellem hjem eller fast aflastningshjem og uddannelsesinstitution eller praktiksted Kommunalbestyrelsens afgørelser om tilbud eller afslag på tilbud om en ungdomsuddannelse kan af den unge indbringes for Klage- nævnet for den vidtgående spec.uv.