Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Er vi enige om, hvordan ser en KUU-elev ud?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Er vi enige om, hvordan ser en KUU-elev ud?"— Præsentationens transcript:

1 Er vi enige om, hvordan ser en KUU-elev ud?
Anders Ladegaard Centerleder UU-Lillebælt og næstformand i UU DK

2 ”I spy….”

3 ”I spy….” Har afsluttet 9. eller 10. kl. eller tilsvarende.
Har ikke gennemført en kompetencegivende uddannelse? Har ikke forudsætningerne for at påbegynde en erhvervsuddannelse eller gymnasial uddannelse. Er motiveret for uddannelse.

4 MANGLER FORUDSÆTNINGER OG ER MOTIVERET FOR UDDANNELSE
”I spy….” MANGLER FORUDSÆTNINGER OG ER MOTIVERET FOR UDDANNELSE

5 Hvilken vej skal Uma? Produktion-skole STU – eller mere? KUU EGU

6 Skal Uma på produktionsskole?
Karakteristisk for Uma: Hun er ikke uddannelsesparat. Hun har ikke gennemført en ungdomsuddannelse. Hun har ikke forudsætningerne for at påbegynde en ungdomsuddannelse. Hun har afsluttet grundskolen med utilstrække-lige niveauer og/eller ingen prøver. Hun har personlige og/eller sociale udfordringer. Hun har problemer med stabilt fremmøde Karakteristisk for Uma: Hun befinder sig godt med en undervisning som er praksisorienteret. Hun er glad for et socialt miljø med klare rammer og tæt voksenkontakt. Hun vil gerne i dialog med professionelle voksne som kan hjælpe hende med at få skabt en stabil, personlig situation. Hun vil gerne prøve sig selv af i praktik og forløb på ungdomsuddannelser. Hun vil gerne have målrettet undervisning i dansk, matematik og engelsk.

7 Skal Uma i gang med EGU? Karakteristisk for Uma:
Hun har ikke umiddelbart forudsætningerne til at gennemføre en kompetencegivende ungdomsuddannelse. Hun har afsluttet grundskolen med utilstrækkelige niveauer og/eller uden prøver. Hun er ikke uddannelsesparat til ordinær uddannelse. Hun har en kombination af sociale, personlige og faglige problemstillinger. Hun er under 30 år. Karakteristisk for Uma: Hun er glad for en uddannelse, som er individuelt tilrettelagt og med så få boglige timer som muligt. Hun er glad for arbejdsbeskrivelser, men ikke for studieordninger. Hun vil gerne tage et ansvar og få noget fra hånden. Hun har gode erfaringer med praktiske arbejds-opgaver.

8 Skal Uma i gang med KUU? Karakteristisk for Uma:
Hun har ikke gennemført en ungdomsuddannelse. Hun har ikke forudsætningerne for at påbegynde en ungdomsuddannelse. Har afsluttet 9. eller 10. klasse. Hun er under 25 år. Hun har forskellige personlige, sociale og faglige udfordringer, som der skal tages hånd om. Karakteristisk for Uma: Hun er optaget af muligheden for et fast job. Hun kan se sig selv inden for nogle bestemte fag- og jobområder. Hun er glad for at indgå i holdfællesskaber. Hun har mod på at lære nyt, især i dansk og matematik. Når hun først har sat sig noget for, så er hun i stand til at gennemføre det.

9 Citater fra Uma PS KUU EGU
”Jeg har brug for at få styr på, hvad jeg gerne vil og mit liv er nogle gange noget rod, så det vil jeg også gerne have styr på. Jeg har brug for at få taget en afgangsprøve.” ”Jeg har nogle gode ideer til, hvad jeg gerne vil. På en ene side savner jeg fællesskabet fra skolen og på den anden side er jeg usikker på om jeg kan klare skolen. Jeg er glad for at arbejde, men er nervøs for om jeg kan løfte opgaverne.” PS KUU EGU ”Jeg ved hvad jeg gerne vil, men jeg kan ikke det, der skal til for at klare mig igennem GF2. Jeg er klar til at arbejde, møde til tiden og tage fat.”

10 Hvor og hvordan finder vi Uma og hendes look a likes?
PS KUU ”Udtagelsen” Praktik inden for erhvervstemaer Intensive vejledningsforløb hos UU Brobygning til en eller flere hjem-stedsskoler EGU STU ? 10. klasse Jobcenter EUD VUC Produktionsskole Ungdomsskole Særlige tilbud Anbragte som vender hjem Kriminalforsorgen via kommunen Ungdomspsyk. Efterskoler ….. Start KUU Start andet U-plan Forløbsplan Portofolio Prøve Bruttoliste i maj og november


Download ppt "Er vi enige om, hvordan ser en KUU-elev ud?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google