Introduktion til Korrespondanceanalyse

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dimensioner i refleksionsskabelon og introduktion til scoringer
Advertisements

Virksomhedsforståelse og økonomi Pindene er kun eksempler – der skal indøves en tankegang – lad nogle af pindene være valgfrit. Det vil være individuelt.
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
Metode i AT Religion.
Dansk og historie i Studieretningsprojektet
Censorformandskabets møde 25. oktober 2012
Situationelle Metoder til Digitale Studier
1. Individuel start 3.1 Det bør være muligt at starte på kursus, når man har behov, uden at skulle vente til næste opstart.
Informationsforvaltning
E- undervisning Videreuddannelse for fysioterapeuter Diplomuddannelse.
Kultur- og branchestudier Opgaveforberedende forløb S3 & LT
Adjunkt Dennis van LiempdSyddansk Universitet KoldingJanuar 2012 Videnkapital, immaterielle aktiver og bankers kreditgivning.
Hvad er et produkt i faget teknologi - og hvorfor?
Den Regionale LEAN Enhed
Afslut Frem >>
Deltagerstyret undervisning
Introduktion til centrale begreber
Velkommen til E-business
Regional strategi og kompetenceudvikling
BA-projekt 2014 Krav før I går i gang Tidsfrister Eksamensbestemmelser
Øjeblikkets kunst Facilitering af tværfaglighed
Fagenes samspil november 2009
Virtuelle verdener og rum Lisbeth Klastrup og Troels Degn Johansson IT-højskolen I København F-2002, Design, Kommunikation & Medier.
Biostatistics mm5 SPSS crash course II. But why? Hvorfor læser vi videnskabelig litteratur? Hvordan læser vi?
CAS i matematikundervisningen Middelfart
Læringspraktik på SSA Skoleperiode 1 Indhold og opgave
Generel introduktion til EC
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
Dagens program Præsentation af mig15 min. Præsentation af kurset samt praktisk info (herunder hjemmeside, køb af kompendium m.m.)15 min. Øvelse:
Digitale biblioteker og web 2.0
1 Datalogi C Datastrukturer og algoritmer ved Keld Helsgaun.
Introduktion til 6. semesters temakurser Ved Studievejledningen og undervisere Sådan ændres nummeret for det samlede antal dias i præsentationen: 1.Gå.
Kulturstudier S1+LT Introduktion. Præsentation og forventningsafstemning Hvem er vi? Hvad skal vi?
Integration af undervisning om kliniske retningslinjer i professionsbacheloruddannelsen - ideer og tanker Lea D. Nielsen, Cand. Cur, Adjunkt, UC Syddanmark,
Matematikfaglighed i samfundsfag og EU
1 & 2 lektion: Samfundet og samfundsfag – hvad er det?
Fleksibel Master i Friluftsliv Arbejder du med sundhed, rekreation, idræt, friluftsliv eller turisme? Kunne du tænke dig at få en dybtgående viden om,
6. sem. valgkursus Informationsvidenskabens teorier og metoder v./ Martin Thellefsen.
Hvordan skabes samfundsfaglig viden?
Læreprocesser i naturvidenskabelige fag - I erhvervsuddannelses-kontekster Ole Ravn Christensen Paola Valero Institut for Uddannelse, Læring og Filosofi.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Økonometri 1: Dummy variable1 Økonometri 1 Dummy variable 24. marts 2003.
Intro Siden sidst: evaluering på opgaver og virtuel kursus Kursussammensætning: forelæsning – læse – arbejde selvstændigt – newsgroup – øvelsestime – aflevering.
Collaborative Practice Research Lars Mathiassen eCommerce Institute, Georgia State University.
Økonometri 1: Den simple regressionsmodel Økonometri 1 Den simple regressionsmodel 13. februar 2003.
Alt er på hjemmesiden nyfolkeskole.wordpress.com.
Hvad er forløbsanalyse?
Institut for Socialt Arbejde, onsdag den 6. maj 2015
Netværksledelse i den offentlige opgaveløsning
Præsentation af studieordning /vejledning. Studievejledning 2 Modul Vf8: Mentorskaber og mentorordninger ECTS-point: 5 Læringsmål: Viden Skal have indsigt.
Entreprenørskab og Performance Design Seminar om entreprenørskabsundervisning RUC Seminaret afvikles med støtte fra Karlbak og projektet EntreNord.
1 FoU-projekt om studieretningsprojekt i de økonomiske fag 5. september 2007 Vejle Handelsskole.
INFORMATIONSMØDE OM 4. SEMESTER PÅ SIV Forår
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 1 – Demografi og velfærd
Biografisk narrativ metode
Projekt X – Udvikling af undervisning i et krydsfelt
”Global sundhed, civilsamfundsstøtte og bæredygtig udvikling”
Udkast til justering af KS
DDKM & Dokumenthåndtering
”Global sundhed, civilsamfundsstøtte og bæredygtig udvikling”
Velkommen til Metode i DIO.
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Socialt Velfærdsindeks Status
Infomøde om synteseopgaven
BASELINEUNDERSØGELSEN 2015 – forældre til folkeskoleelever
Fra Videoklip med intro til modulet – pædagoguddannelsen
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Introduktion til Korrespondanceanalyse Ved Jakob Skjøtt-Larsen

Hvad er korrespondanceanalyse? En metode til analyse af kategoriserede variable. På baggrund af spørgeskemadata kan man eksempelvis beregne ligheder og forskelle i respondenternes svarprofiler og fremstille disse forskelle i todimensionale grafer. Lighedspunkter med faktoranalyse. Kendes fra segmentanalyse. Kan kombineres med Klyngeanalyse. ”A tool to make patterns emerge from data” (Jean Paul Benzécri 1969).

Hvornår bruger man korrespondanceanalyse/ klyngeanalyse? Når man arbejder med mange variable/kategorier Oftest på survey data. Eksempelvis: livsstilsanalyse – forbrugsmønstre – politiske holdningsmønstre, mønstre i kriminalitetsformer mv. – kræver blot at data er registreret på individniveau Når man ønsker en eksplorativ tilgang til materialet.

Hvem bruger korrespondanceanalyse/ klyngeanalyse? Analyseinstitutter Forskningsinstitutioner Sociologer

Multipel Korrespondanceanalyse (MCA) Illustrativt eksempel

MCA med supplementærpunkter Illustrativt eksempel

Klyngeanalyse i MCA Illustrativt eksempel

Kursusmål: Give en videregående anvendelsesorienteret indføring i korrespondanceanalyse og relaterede metoder Gøre de studerende i stand til at anvende (multipel) korrespondanceanalyse og relaterede metoder til analyse af survey data. De studerende skal sættes i stand til at anvende metoderne til belysning af konkrete sociologiske problemstillinger, samt at reflektere over brugen af korrespondanceanalyse i relation til andre metoder.

Kursets opbygning 11 forelæsningsgange a to timer med tilhørende øvelsesgange. I forelæsningerne præsenteres centrale begreber, principper og fremgangsmåder for de enkelte metoder. Der lægges vægt på eksemplariske cases. I øvelsesgangene udføres konkrete analyser på et datamateriale. Der gives en kort indføring i SPAD Undervisere Claus D. Hansen og Jakob Skjøtt-Larsen Gæsteforelæsning med eksempler på anvendt korrespondanceanalyse.

Kursusrækken Introduktion til korrespondanceanalysen som metode, filosofi og tradition Introduktion til SPAD Simpel korrespondanceanalyse Multipel korrespondanceanalyse Multipel korrespondanceanalyse med Supplementærpunkter

Kursusrækken II Multipel korrespondanceanalyse med strukturerende faktorer i individskyen Klyngeanalyse som selvstændig metode til gruppering af individer Klyngeanalyse som led i multipel korrespondanceanalyse Konkrete eksempler på operationalisering og analyse Generel datahåndtering, klargøring af data, udvælgelse af analyseenheder og typiske problemer i analysefasen. Opsamling, eksamensforberedelse mv.

Prøveform: Modulet afsluttes med en skriftlig ugeopgave med ekstern censur efter gældende karakterskala. Typisk en selvstændig analyse af en sociologisk problemstilling med udgangspunkt i et datamateriale.

Tak for opmærksomheden 