Leif Gjørtz Christensen, socialchef, Århus Kommune

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Cand. techn. soc. Pia Bille Konsulent i Lepla
Advertisements

Udkast til rammeaftale på det specialiserede socialområde for Specialkonsulent, Hilde E. Thun Holst Politiske visioner Faglig udviklingsstrategi.
Den danske strukturreform
Nye begreber og styringsredskaber i Socialforvaltningen
Energiens Fremtid i Region Sjælland 5. Marts 2014.
Ole Helby Petersen, Leif Olsen, Lena Brogaard og Stella Mia Sieling
Hanne Manata Socialchef Aalborg Kommune
Implementering Kvalitetsmodel på socialområdet v. socialchef Charlotte Josefsen.
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Informationsmøde for koordinatorer i de faglige netværk – rammeaftalen for det specialiserede socialområde Konsulent Ann Kühnel Liljenberg, Sekretariat.
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
Slå dog SU og SIU sammen 17. september 2009
Finansieringsmekanismer på det specialiserede socialområde
Regionale kulturaftaler En frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner; en ’kulturregion’
Administrative pejlemærker i BUF
Bedste praksis i vandplanarbejdet Irene Wiborg Projektchef Det siger EU – Guideline nr. 8 om involvering.
Etableringssekretariatet for Beskæftigelsesregion Syddanmark Karl Schmidt Beskæftigelsesregion Syddanmark DSI temadag om det fremtidige beskæftigelsessystem.
Tillid Temadag for AMIR
Regionale Kontaktfora på handicapområdet Møde med repræsentanter fra DH Stig Langvad, formand, DH.
Indledning, præsentation, baggrund
Samarbejde og koordineret indsats Kompetencerådsmøde den 4. marts 2011
Forretningsmodel.
Det Nye Universitetshospital i Århus Arbejdsvision for byggeriet af DNU Det Nye Universitetshospital: sammenhængende, bæredygtigt og effektivt byggeri.
DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN DISPOSITION: Krav til RUP Refleksioner over RUP RUP og Region Sjælland DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN – Disposition.
Region Midtjyllands forslag til rammeaftaleudvidelser/ reduktioner for 2011.
Mandag 3. marts januar Borgmester Jannich Petersen, V Udbud og partnerskaber i Gribskov Kommune.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Udmøntning af reform på specialområdet BUU 30
Kodeks for offentlig topledelse
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
2-01.
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Konference Indsats, udvikling og samarbejde på det sociale område.
Oplæg om den danske kommunalreform v/ Ole Glahn, Det Radikale Venstre
Landsbyggefonden – nye krav og procedurer
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Ny driftsstrategi for offentlige veje og parker i Københavns Kommune
Lægefaglig prioritering og driftsøkonomiske hensyn
CARMA- konference Jobcenterpraksis og kvalificering til arbejdet januar Karsten Simensen - Beskæftigelsesregion Nordjylland.
Sven Allan Jensen as – Kbh. Landskabsmæssige interesser i regionale landbrugsstrategier Hvad er en regional landbrugsstrategi? Hvad kan den bruges til?
KL´s visioner for kroniske patienter
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
Psykiatrien i Viborg Amt1 Præsentation af psykiatrien i Viborg Amt Program Opbygning af psykiatrien i Viborg Amt –Værdigrundlaget for organiseringen –Organiseringen.
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Århus Kommune Magistratens 3. Afdeling Sundhedsaftaler Økonomi og Myndighed Sundhedsaftaler mellem Århus Amt og Århus Kommune – inspiration til de fremtidige.
Over-/underskudsopgørelse 2009 samt Rammeaftale 2011 Carsten Tinggaard Nielsen, Koncernøkonomi.
Lederkonferencen 9. juni 2010
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Strategisk kompetenceudvikling - konteksten
KD-netværk Disposition Status samarbejdet mellem kommunerne og med Region Midt Status fælles analyse Knaster Samarbejdsaftale.
Mål- og resultatstyring
Socialpsykiatri – særlige udfordringer - national konference for kommunale handicapråd januar 2007.
Handicapråd og kommunale botilbud Et oplæg om: idealer, paradokser, dilemmaer og udfordringer til kommunerne i krydsfeltet mellem den kommunale økonomi.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Introduktion til KVIK Selvevaluering fra start til slut 27. september 2007 SCKK temadag.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
Sundhedsaftalernes betydning for bedre sektorovergange Det sammenhængende sundhedsvæsen – set fra regionernes perspektiv Kontorchef Janet.
S SEK, DH Socialområdet - Januar s Disposition Handicapplan - Strategigrundlaget §118S - Samskabelsesprojekter Bruger- og Pårørendeundersøgelser.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Implementering af rehabiliteringsindsatsen.
Kvalitet i plejen.
Rammeaftale 2018 – Baggrund og opstart
Esbjerg kommune, Uddannelseshuset
Skabelon for rammeaftalen
Fra visitator til borgerkonsulent
Pressebriefing 22. november 2006 Socialområdet i Region Syddanmark
Præsentationens transcript:

Leif Gjørtz Christensen, socialchef, Århus Kommune Socialområdet i en ny kontekst Leif Gjørtz Christensen, socialchef, Århus Kommune

Strukturreform – hvad nu? Vi befinder os midt i en omstilling Store udfordringer – men mindst lige så store muligheder Hvad betyder reformen egentlig? For kommunerne? For regionen? For bruger-/pårørendeorganisationerne? Samspil i den nye kontekst

Den ændrede kontekst Kommunerne Myndighed og udfører Drifts-, finansierings- og forsyningsansvar Øget samspil med andre kommuner i forbindelse med køb og salg af pladser Udvikling af nye typer foranstaltninger Udvikling af nye typer specialisering

Regionen Ikke ”et nyt amt” Ikke myndighedsudøver Forpligtelse til at levere og udvikle tilbud Specialiserede tilbud Forpligtelse til at tilpasse kapaciteten til kommunernes behov

Bruger-/pårørendeorganisationer Ny rolle i forhold til kommunerne Gensidigt behov for sparring Kommunerne tæt på borgeren Inddragelse af organisationerne er ikke et nyt fænomen i kommunerne Handicapråd, sociale forbrugerråd mv. Kommunerne klageinstans

Samspil i den nye kontekst Fælles målsætninger Dynamisk og fleksibel socialsektor Koordinering af indsatsen Tilbud af høj kvalitet Effektiv udnyttelse af ressourcerne …Alt sammen til borgerens bedste

Rammeaftalen Planlægnings- og udviklingsværktøj Smidigt værktøj, der ikke må forhindre dynamik Samarbejde om løbende opfølgning Akutsager Tomme pladser Ventelister

BUM-modellens betydning Ny økonomisk samarbejdsstruktur sammenlignet med 50/50-finansiering og grundtakstmodellen Sammenhæng mellem udbud og efterspørgsel Større afhængighed af andre aktørers økonomiske dispositioner Takster, hjemtagelse, ændret visitationsmønster

Samarbejdet med brugere og pårørende Grundlæggende værdier: åbenhed, dialog, tillid, inddragelse Samarbejde på de enkelte institutioner/tilbud Samarbejde med administrative og politiske beslutningstagere Formaliseret inddragelse (f.eks. Det Regionale Udviklingsråd) Dialog om udvikling (eksempelvis konferencer som i dag)

Behov for drøftelse af visioner for samarbejdet med brugere og pårørende Et bud på en vision Den styrkede dialog Nye former for inddragelse Kommunernes frivillighedspolitik Udarbejdelse af frivillighedspolitik, partnerskaber, organisationer som frivillighedsaktører

Det er kun drømmene, vi kommer sovende til…